Digityöhuone

Käyttöoikeus on vain Kameraseura ry:n jäsenillä.
Digityöhuone sijaitsee Kameraseuran toimitilojen yhteydessä Eerikinkatu 46.
Digityöhuoneen käyttö edellyttää laitteiden hallintaa, paikalla ei ole henkilökuntaa ohjausta varten. Kameraseura järjestää digityöhuoneen perehdytystilaisuuksia, skannaukseen, tulostamiseen ja kuvankäsittelyyn liittyviä kursseja kuten Tulostuksen peruskurssi, Kuvankäsittelyn perusteet, Kuvankäsittelyn jatkokurssi ja Fine Art -tulostuskurssi. Kursseista lisätietoja täältä koulutus. Tekniikkaillan ohjelmassa on toisinaan laitteiston hallintaan ja tulostamiseen liittyviä tietoiskuja. Koulutus- ja perehdytystoiveita voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen jasenpalvelut (at) kameraseura.fi.

Käytäthän laitteita varovasti, siistit jälkesi kun olet valmis ja merkitse aina vihkoon mitä teit sekä havaitsemasi ongelmat. Lue ohjeistukset digityöhuoneessa, tai mielellään tutustu ohjeisiin etukäteen täällä Google Docsissa , VueScan ohjeistus täällä.

Digityöhuoneen varustus

• Windows PC ja Apple iMac
  • Epson Sure Color SC-P800 pigmenttiväritulostin (max tulosteiden koko A2 ja myös rullapaperin käyttömahdollisuus). Katso tulostimen käyttöohjeistus täältä (tulkiten, käytetty vanhempaa tulostinta) Youtube-videolta.
  • Minolta DiMAGE Elite Scan 5400 filmiskanneri
  • Epson Perfection 2450 Photo tasoskanneri
  • Paperileikkuri
  • Paspisleikkuri.

Huom. tietokoneiden lisävarusteiden kytkentä tulee tarkistaa ennen käyttöä. Tulostimet on kytketty oletusarvoisesti USB-johdolla Windows PC:hen, mutta verkon kautta kytkeminen myös iMac:iin on työn alla.

Apple iMac (Mac OS 10.6) Ohjelmia Liitetyt laitteet
  • Polttava DVD/CD-asema
  • erillinen muistikortinlukija
  • Lightroom 4
  • Photoshop CS6
  • MS Office paketti: word, excel, powerpoint
  • VueScan-skannausohjelma
  • Minolta DiMAGE Elite Scan 5400 filmiskanneri
PC (Windows) Ohjelmia Liitetyt laitteet
  • Polttava DVD/CD-asema
  • muistikortinlukija
  • Huom. CF-kortin lukija oikuttelee
  • Lightroom 6
  • Photoshop Elements 15
  • Photoshop CS2
  • Qimage Ultimate-tulostusohjelma
  • VueScan-skannausohjelma
  • Libre Office   1)
  • Epson Sure Color SC-P800 tulostin
  • Epson perfection 2450 photo tasoskanneri

1) Libre Office on vastaava kuin MS Office ja sillä voi muokata mm. Word. Excel ja Powerpoint -tiedostoja. Aivan kaikki ominaisuudet eivät ole vastaavia kuin MS Officessa.

Hinnat ja maksaminen

Pigmenttitulosteiden värinkäyttömaksut Epson 3880 -tulostimella (tarkimmat tiedot hinnoista ja maksu nettikaupassa):
A6=0,20 €
A5=0,40 €

A4=0,75 €
A3=1,50 €
A2=3,00 €
Jokainen käyttää omaa tulostuspaperia.

Digityöhuoneen tulosteet maksetaan nettikaupassa .

Digityöhuoneen varaus
Kalenteri ks. alla. Varauspyyntö tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen digihuone@kameraseura.fi ja siitä tulee ilmetä toivottu päivä ja varauksen alkamis- sekä päättymisajankohdat, ja varaajan yhteystiedot. Varaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, minkä vuoksi varauksia ei oteta puhelimitse vastaan. Sähköpostit käydään läpi arkisin, joten varauspyyntö tulee tehdä ajoissa. Kun varaus on tehty kalenteriin, tulee siitä sähköpostitse vahvistus.

Heinäkuussa Kameraseuran tilat ovat käytettävissä rajoitetusti yhteyshenkilöiden ja toimiston lomien mukaan.

Digityöhuoneen avaimet
Avaimen digityöhuoneeseen saa varauksen jälkeen Kameraseuran toimistolta (Kamera-lehden toimituksesta) osoitteesta Pakkamestarinkatu 1 A Lt141, 00520 Helsinki arkisin ti–to klo 12.00–15.00 tai erikseen sovittavana aikana.

Lisätietoja Digityöhuoneen varustuksesta ja ongelmailmoitukset sähköpostitse mikrotuki@kameraseura.fi.