Digityöhuone

Käyttöoikeus vain Kameraseura ry:n jäsenillä.
Digityöhuone sijaitsee Kameraseuran toimitilojen yhteydessä Eerikinkatu 46.
Digityöhuoneen käyttö edellyttää laitteiden hallintaa, paikalla ei ole henkilökuntaa ohjausta varten. Kameraseura järjestää tulostamiseen ja kuvankäsittelyyn liittyviä kursseja kuten Tulostuksen peruskurssi, Kuvankäsittelyn perusteet, Kuvankäsittelyn jatkokurssi ja Fine Art -tulostuskurssi. Kursseista lisätietoja täältä koulutus. Tekniikkaillan ohjelmassa on toisinaan laitteiston hallintaan ja tulostamiseen liittyviä tietoiskuja.

Digityöhuoneen varustus

• Epson Stylus Pro 3800 pigmenttiväritulostin (max tulosteiden koko A2). Katso tulostimen käyttöohjeistus tältä Youtube-videolta.
  • Minolta Dimage Elite 5400 filmiskanneri (Ei toistaiseksi käytettävissä)
  • Epson perfektion 2450 photo tasoskanneri
  • Paperileikkuri

Huom. tietokoneiden lisävarusteiden kytkentä tulee tarkistaa ennen käyttöä. Tulostimet on kytketty oletusarvoisesti USB-johdolla Windows PC:hen, mutta verkon kautta kytkeminen myös iMac:iin on työn alla.

Apple iMac (Mac OS 10.6) Ohjelmia Liitetyt laitteet
  • Polttava DVD/CD-asema
  • erillinen muistikortinlukija
  • Lightroom 4
  • Photoshop CS6
  • MS Office paketti: word, excel, powerpoint
  • VueScan-skannausohjelma
  • Minolta Dimage Elite 5400 filmiskanneri
PC (Windows 7) Ohjelmia Liitetyt laitteet
  • Polttava DVD/CD-asema
  • erillinen muistikortinlukija
  • Lightroom 6
  • Photoshop Elements 15
  • Photoshop CS2
  • Qimage Ultimate-tulostusohjelma
  • VueScan-skannausohjelma
  • Libre Office   1)
  • Epson Stylus Pro 3800 tulostin
  • Epson perfektion 2450 photo tasoskanneri

1) Libre Office on vastaava kuin MS Office ja sillä voi muokata mm. Word. Wxcel ja Powerpoint -tiedostoja. Aivan kaikki ominaisuudet eivät ole vastaavia kuin MS Officessa.

Hinnat ja maksaminen

Pigmenttitulosteiden värinkäyttömaksut Epson 3880 -tulostimella (maksu nettikaupassa):
A5=0,40 €
A4=0,75 €
A3=1,50 €
A2=3,00 €
Jokainen käyttää omaa tulostuspaperia.

Digityöhuoneen tulosteet maksetaan nettikaupassa .

Digityöhuoneen varaus
Kalenteri kts. alla. Varauspyyntö tulee tehdä sähköpostitse ja siitä tulee ilmetä toivottu päivä ja varauksen alkamis- sekä päättymisajankohdat, ja varaajan yhteystiedot. Varaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, minkä vuoksi varauksia ei oteta puhelimitse vastaan. Sähköpostit käydään läpi arkisin, joten varauspyyntö tulee tehdä ajoissa. Kun varaus on tehty kalenteriin, tulee siitä sähköpostitse vahvistus.

Sähköpostiosoite digihuone@kameraseura.fi.

Heinäkuussa Kameraseuran tilat ovat suljettuina eikä niitä vuokrata.

Digityöhuoneen avaimet
Avaimen digityöhuoneeseen saa varauksen jälkeen Kameraseuran toimistolta (Kamera-lehden toimituksesta) osoitteesta Pakkamestarinkatu 1 A Lt141, 00520 Helsinki arkisin ti–to klo 12.00–15.00 tai erikseen sovittavana aikana.

Lisätietoja Digityöhuoneen varustuksesta sähköpostitse mikrotuki@kameraseura.fi.