AV-ilta

AV-illat 13.12: Nuotista valmiiksi äänilevyksi – pienkustantajan ABC

AV-illoilla on ohjelma jo valmiina joulukuuksi. Lokakuussa alkava äänitemaa jatkuu myös joulukuussa kun Jarkko Antikainen kertoo meille yhden projektin työn, otsikkona Nuotista valmiiksi äänilevyksi – pienkustantajan ABC

Jarkko kertoi seuraavaa joulukuun tapaamisesta:

Nuotista valmiiksi äänilevyksi – pienkustantajan ABC

Päinvastoin kuin jo markkinoille asemoituneille äänilevy-yhtiöille, pienkustantajalle äänilevyn tuottaminen on lähes aina luova projekti, tapa julkistaa ”sisäinen palo”.

Ensi kertaa levyä (äänitettä) tuottavalla on edessään kuitenkin kuoppainen tie ja moni tuotanto jääkin puolitiehen kun esteet osoittautuvat taitoja suuremmiksi.

Joulukuun AV-illassa 13.12.2017 käymme läpi yhden projektin, matkan nuotista valmiiksi äänilevyksi. Emme hukuttaudu tekniikkaan vaan katsomme asiaa tuottajan silmin. Tarjolla audiota ja visiota.

Tervetuloa,

Jarkko Antikainen

AV-illassa keskitytään valokuvan ja äänimaailman yhdistämiseen perustuviin AV-ohjelmiin.

Parhaimmillaan kokonaisuus on paljon vaikuttavampi kuin kuvat tai ääni yksinään.AVilta
Kiinnostaako valokuvan ja äänen yhdistäminen?
Miten pääsen liikkeelle ensimmäisen ohjelman kanssa?
Onko tekniikasta tai ohjelmista kysyttävää?
Haluatko vaihtaa mielipiteitä?
Haluatko saada rakentavia kommentteja omiin teoksiisi?

Uudet osallistujat ovat tervetulleita – vaikkei sinulla vielä olisikaan ensimmäistä AV-ohjelmaasi.
Tapaamisiin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua riittää kunhan olet seuran jäsen, jos olet vasta liittymässä tule tutustumaan.

Seuraava AV-ilta – laita jo kalenteriin!

Lokakuu 2017 Keskiviikko 11.10.2017 klo 18 osoitteessa Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki (kartta).

* Mikael Suomela kertoo meille miten äänitteitä lisätään AV-ohjelmiin. Nämä kohdat hän kertoo käyvänsä läpi:

• tutustumme luennon aikana tyypillisiin edullisiin välineisiin, joilla voi äänittää paikan päällä ääntä
  • tutustumme joihinkin edullisiin jälkiäänityksen välineisiin
  • käymme läpi peruslokaatioäänityksen tee näin – älä tee noin
  • vinkkejä: miten mikkiä pidellään, miten mikki suunnataan, miten äänitystaso säädetään jne.
  • tutustumme joihinkin ohjelmistoihin, joilla ääntä voi tallentaa ja käsitellä
  • tutustumme äänen käyttöön videoeditori-ohjelmassa.
    Esimerkkiohjelmana käytämme Final Cut Prota.

* Osallistujien omat ohjelmat

Joulukuu 2017 Keskiviikko 13.12.2017 klo 18 osoitteessa Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki (kartta).

Joulukuun ohjelma on vielä auki. Onko toivomuksia, ota yhteyttä! Yhteystiedot löytyy alempana tällä sivulla.

Onko jotain mistä haluaisit että käydään läpi AV-illoissa?
Facebookissa voi ehdottaa ohjelmaa ensi syksyksi.

Alkusyksyn ohjelmasta meillä on sen verran tiedossa, että Mikael Suomela tulee kertomaan meille miten selostusta äänitetään, mutta myös miten ”vallitsevaa” ääntä taltioidaan. Tiedoteaan heti kun tarkka päivämäärä on selvä.
Tarvitsetko apua ohjelmasi esittämiseen?
Jos haluat esittää jotain mutta et ole varma tekniikasta, ota mielellään etukäteen yhteyttä, jotta ilta sujuu mahdollisimman jouhevasti!

av-ilta (at) kameraseura.fi
Löydät meidät myös Facebookista