Lauantaikamerat

Lauantaikamerat tarjoaa kameraseuran jäsenille tilaisuuden lähteä yhdessä kuvaamaan, tutustumaan näyttelyihin tai viettää muuten vain aikaa yhdessä valokuvauksen parissa. Silloin tällöin teemme kuvausretkiä pääkaupunkiseutua kauemmaksikin, ulkomaan kohteita unohtamatta. Pääsääntöisesti kokoonnumme  lauantaisin. Vetäjänä toimii Katariina Forsblom, Gun-Britt Husberg ja Hannu Iso-Oja.

Tapahtuma ehdotuksia otetaan vastaan ilomielin.

Kevät 2017

Maaliskuu-Huhtikuu
31.03.-02.04.2017 Aprillia à la Fotografiska
Lähdemme Fotografiska museoon Tukholmaan katsomaan Patrick Demarchelier, Ren Hang ja Cooper & Gorfer valokuvanäyttelyt.
Näyttely info:
– Patrick Demarchelier näyttely “Lumière”: Patrick Demarchelier on maailman tunnetuin ja menestyksekkäin muotivalokuvaaja, jolle valokuvaus on jokapäiväinen intohimo.
– Ren Hang näyttely “Human Love”: Ren Hang oli nuori kiinalainen taidevalokuvaaja, jonka aistillisissa kuvissa ihminen ja luonto kohtaavat. Intuitiivisella ja leikkisällä, mutta kauniilla ja hellällä tavalla, hän muuttaa alastomia vartaloita veistoksiksi vasten ​​tyhjän taustaa tai ympäröi ne luonnon ihmeillä.
– Cooper & Gorfer näyttely “I Know Not These My Hands”: Amerikkalais/Itävaltalais –kaksikko tekevät monimutkaisia ​​valokuvakollaaseja, jotka muistuttavat unenomaisia maalauksia. He dokumentoivat kaukaisia paikkoja ja ihmisiä muotoilemalla heistä runollisia tarinoita. Tämä kaksikko tulee kahdesta täysin erilaisista ammatillisista taustoista; Sarah Cooper on klassisesti koulutettu valokuvaaja ja Nina Gorfer opiskeli arkkitehtuuria.
Täältä löydät lisää tietoa näyttelyistä ja valokuvaajista
Lisätietoa Fotografiska museosta:
Fotografiska is now cashless! From May 2016 Thursday Fotografiska does not handle bills and coins because we believe that cashless is more safe and efficient. You can pay by card only.

Lähdetään Viking Line Gabriellalla risteilylle Tukholmaan. Jokainen varaa itse liput ja hytin laivalle. Jos hytissäsi on tilaa muille, ilmoita siitä tämän tapahtuman Facebook sivulla. Saadaan kustannukset pieniksi, kun otetaan samaan hyttiin kavereita. Jos kiinnostaa lähteä joukkoon mukaan, niin katso ilmoittelua vapaista petipaikoista Facebook sivulta tai voi varata itselleen risteilyn samalta laivalta.

Tässä matkan alustava aikataulu
Lähtöajat:
pe 31.03.2017 Helsinki klo 17.30 (Katajanokan terminaali)
Mahdollinen ruokailu alkaa klo 18.00
la 01.04.2017 Tukholma klo 16.30 (Ruotsin aikaa)
Mahdollinen ruokailu alkaa klo 17.00 (Ruotsin aikaa)
su 02.04.2017 laiva saapuu Helsinkiin klo 10.10 (Katajanokan terminaali)

Laivalle lähtöselvitys suositellaan tehtävän 60-90 min ennen laivan lähtöaikaa. Laivan ovet suljetaan 10 min ennen lähtöaikaa.
Meidän on hyvä koko porukan tavata kokonaisuudessaan satamassa ennen laivalle siirtymistä. Näin tiedetään ketkä kaikki on lähtenyt mukaan ja saadaan kaikille tiedot kertarykäyksellä.
Tavataan perjantaina Viking Linen lähtöselvitysaulassa klo 16.30.
Hyttien varaajat hakevat liput lähtöselvityksestä ja jakavat ne samassa hytissä oleville.
Vielä yksi asia Viking Linen sivuilta: ”Matkalla tulee aina olla mukana voimassaoleva henkilötodistus.”

15.04.2017 ohjelma ilmoitetaan myöhemmin
29.04.2017 Elina Brotherus valokuvanäyttely, Turku
Mennään Turkuun katsomaan Elina Brotherusin valokuvanäyttely Teoksia 1998-2015.
Lisätietoa lähempänä ajankohtaa.

Toukokuu
13.05.2017 ohjelma ilmoitetaan myöhemmin
27.05.2017 ohjelma ilmoitetaan myöhemmin

Kesäkuu
10.06.2017 ohjelma ilmoitetaan myöhemmin

Kuvia tapahtumista

Voit katsella kuviamme kaikista tapahtumistamme Lauantaikameroiden kuvagalleriassa, jonka löydät täältä.

Löydät meidät myös  Facebookista.
lauantaikamerat (at) gmail.com

Lauantaikamerat -valokuvanäyttelyssä Helsingin rautatieasemalla  Kuva @Pauli Araneva

Lauantaikamerat -valokuvanäyttelyssä Helsingin rautatieasemalla Kuva @Pauli Araneva