Maisemakuvaajat

FB-kuva-cryst4

iMaisemakuvaajat on kaikille maisemakuvauksen eri muodoista, niin luonnon kuin kaupunkimaisemien dokumentoinnista tai mielenmaisemien luonnista kiinnostuneille. Maisemakuvaajissa ei järjestetä kilpailuja ja kaikenlainen kuvien editointi on sallittu. Maisemakuvaajien kokouksissa katsotaan osallistujien kuvia ja keskustellaan niistä sekä kuullaan aihepiiriin liittyviä esitelmiä. Kerho tekee myös maisemakuvausretkiä. Kokoonnumme Kameraseuran galleriassa yleensä kunkin kuukauden kolmantena keskiviikkona. Tapaamisiin ei tarvitse etukäteen ilmoittautua, ellei sitä ole ilmoituksessa nimenomaan pyydetty. Kokouksiin tuotavien kuvien suositeltava koko on projektorin resoluution mukaan 1920×1080 pikseliä. 

 

  Yhteystiedot maisemakuvaajat (at) kameraseura.fi Kerhollamme on sähköpostilista tiedotteiden jakelua varten; ilmoittautua voi mukaan osoitteessa maisema.kameraseura (at) gmail.com. Samaan osoitteeseen voi lähettää ehdotuksia kerhon toiminnasta. Keskusteluja varten on perustettu myös Facebookiin oma suljettu ryhmä (Maisemaryhmä – KS). ___________________________________________________

 


Maisemakuvaajien seuraava kokous on keskiviikkona 17.10.2018 kello 18.00. Vierailijana on Jussi Tiainen, jonka aiheena on:

Valo – Sommittelu – Arkkitehtuurikuvaus – Maisemakuvaus”

Jussi Tiainen on suomalaisen arkkitehtuurivalokuvauksen grand-old-man.
Jussi Tiainen on opettanut arkkitehtuurivalokuvausta useissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa, julkaissut useita kirjoja ja pitänyt lukuisia valokuvanäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla.

Jussin esityksen ja tauon jälkeen katsotaan osanottajien omia kuvia. 1 kuva / osanottaja. Kuva mukaan muistitikulla.

Tervetuloa!

 

 

Edelliset kokoukset:

19.9.18 Kevään Mätäjokiretken jälkipyykki. Ensin Hannu Lehto piti luennon Mätäjoen historiasta, jonka jälkeen katsottiin retkellä mukana olleiden kuvia. Lopun iltaa katseltiin jäsenten viime kesänä ottamia maisemakuvia.

Maisemakuvaajat järjesti kevätretken Mätäjoelle keskiviikkona 16.5.2018

 

Retki koostui kolmesta osuudesta, joista kukin valitsi itselle sopivat. Koko reitin kolmen osuuden pituus oli noin 10-15 km, reittivalinnasta riippuen, jonka käveli neljä henkilöä. Yhteensä retkelle osallistui kymmenen kameraseuralaista. Sää suosi hyvin retkeläisiä, aika ajoin oli lähes helteinen sää. Reitillä oli monenlaista kuvattavaa – maisemia, kasvillisuutta sekä runsaasti lintuja.

Retken reitin kuvaus tiiviisti alla, jos joku haluaa retkeillä Mätäjoen monipuolisessa maastossa omatoimisesti. Täällä linkin takana on Mätäjoesta kertova esite: https://www.sll.fi/uusimaa/helsy/tulemukaan/polkuryhm/Jokipolku_matajoenlaakso. Esitteestä löytyy paljon tietoa Mätäjoesta, karttoja ja valokuvia.

Osuudelle 1 lähdettiin klo 10.00 Djupbäck’stä ja se päättyi Jönsakseen lähelle Myyrmäkeä (reittiosuden pituus oli noin 3,0 km kaivosalueella pistaytyminen mkaan lukien). Lähtöpaikka oli Mätäjoen alkulähde Kaivokselan pohjoispuolella eli Hämeenlinnanväylän länsipuolella olevan pienen suon reuna. Paikka on Hämeenlinnanväylän alittavan kävelytunnelin kohdalla, lähellä Hämeenlinnan väylää. Poikkesimme joen rannasta pienen matkan päässä olevalla muinoiselle Silvolan rautakaivosalueelle.

Osuus 2: Lähtö klo 14.00 Jönsas – Lassilan Teboil (pituus n. 4,5 km). Osuus 2 alkoi Myyrmäen ja Vaskivuoren väliseltä tiheältä linturikkaalta luhta-alueelta. Osuus kulki Kaarelan ja Kannelmäen avarien peltoaukioiden kautta Lassilaan. Tällä osuudella saattoi kulkea joen kumpaakin puolta.

Osuus 3: Lähtö klo 18.00 Lassilan Teboililta kohti Iso Huopalahtea (pituus n. 3,3 km). Osuus 3 kulki Strömbergin puiston ja Talin golf-kentän kautta sillalle, jonka alta Mätäjoki laskee Isoon Huopalahteen. Matkalla on luonnonmukainen vesiputous, Strömberginkoski. Golfkentän ylitys tehtiin suositeltua reittiä eli Jenseninpolkua pitkin. (Golf-kenttää ylitettäessä on syytä olla varovainen ja odottaa kunnes pelaajat ovat ohittaneet paikan.)

 

Huhtikuun kerhoillassa 18.4.2018 saimme nauttia neljän kerholaisen, Juhani Visavuori, Lynn Gueck, Lassi Hatakka ja Jari Mankinen, tekemistä kuvaesityksistä. Mukana oli myös mielenkiintoisia av-esityksiä. Esitykset herättivät vilkasta keskustelua ja ajatusten vaihtoa.
Tauon jälkeen katsoimme yksittäiskuvia, joita oli tällä kertaa 14 kpl.

 

 

Jussi Helimäki vieraili kerhoillassamme 21.3.2018 ja esitteli meille 34 läsnäolleelle mielenkiintoisia luontokohteita Helsingistä. Kävimme läpi 12 aluetta, joista kustakin Jussi nosti esiin muutaman kuvauksellisen tai muutoin mielenkiintoisen kohteen. Tutustuimme myös alueen eläimistöön. Tauolla oli mahdollisuus tutustua Helimäen toimittamaan Lumoava Helsinki – 200 luontoelämystä -kirjaan. Saimme vinkkejä hyvistä retki- ja kuvauskohteista, jotka ovat lähellä ja helposti saavutettavissa. Huomasimme, että Helsingin luonto on erittäin kaunis ja monipuolinen.

Tauon jälkeen katselimme jäsenten tuoreita talvikuvia, joiden tuli olla 22.2.2018 tai sen jälkeen otettuja. Kuvia oli tällä kertaa16 kuvaajalta.

21.2.18 Helmikuun Maisemakuvausilta “Muotokuvaaja maisemassa” veti tuvan täyteen 42:n osallistujan voimin. Esitelmöitsijänämme oli pitkän valokuvaajanuran tehnyt, muotokuvistaan tunnettu Jussi Aalto jonka maisemakuvissa havainnoituivat erilaiset luonnonmuodot. Illan lopuksi katselimme vielä 17:n kuvaajajäsenen maisemaotoksia.

 

Pirjo Lindfors saapui Maisemavalokuvaajien kerhoiltaan 17.1.2018. Hän kertoi viime kesäkuussa tekemästään kahden viikon intensiivisestä kuvausmatkasta Huippuvuorten karun kauniiseen luontoon, maailman laidalle. Pirjo näytti upeita kuvia pohjoisen jäätävistä maisemista sekä matkalla kohtaamistaan erilaisista eläimistä ja linnuista. Sokerina pohjalla on yhdeksän minuutin multimediaesitys jääkarhuista, joita ryhmä pääsi kuvaamaan lähietäisyydeltä kumiveneistä. Tauon jälkeen katsoimme perinteisesti jäsenten maisemakuvia; paikalla oli 29 henkeä.

 

Vuoden 2017 kokoukset

Maisemakuvaajien marraskuun kokouksessa 15.11.17 katsottiin koko ilta jäsenten ottamia kuvia kuluneelta syksyltä. Paikalla oli 27 henkeä, joista 19 oli tuonut kuviaan näytettäväksi, joita oli kaiken kaikkiaan 105 kpl. Sen lisäksi ohjelmassa oli pari AV -esitystä.
Maisemakuvaajat saivat upean kattauksen huikeita kuvia, kun lokakuun illassamme 18.10.2017 oli peräti kaksi vierailijaa. Molemmilla mukanaan uuden uutukaiset kirjansa, joihin saimme tutustua lähemminkin. Illan aloitti Kirsi McKenzie, jonka kanssa sukelsimme Pohjolan maagisiin maisemiin. Kirsi kertoi kuvistaan ja uuden kirjansa syntyvaiheista. Saimme monta mukavaa vinkkiä sekä upeista vierailukohteista, että kuvaamisesta. Oli mielenkiintoista kuulla kuinka haastavaa, mutta myös antoisaa kuvaaminen ja kirjan tekeminen oli ollut. Tea Karvinen,  Kansallispuistot – Maamme luonnon helmet-kirjan kirjoittaja, luontokuvaaja ja toimittaja näytti meille upean multimediaesityksen ja kertoi kirjastaan. Seitsemän vuotta, yli 700 päivää luonnonpuistoissa. Upeita kuvia ja tunnelmia. Näistä kuulemme lisää Naturassa 01/2018. Tauolla saimme jutustella ja tauon jälkeen Kirsi ja Tea kommentoivat kanssamme kerholaisten kuvia, joita tällä kertaa oli 17 kpl. Illassamme viihtyi 37 kerholaista.

 

Syyskuussa osallistuimme Taidelaakson Hyvä olla -yhteisnäyttelyyn Fiilisfotareiden ja Näyttelykuvaajien kanssa. Mukana oli 5 maisemakuvaajaa 15 teoksella.

 

Maisemakuvaajien 20.9. illan vierailijana oli matkakuvien kuvaaja Matti Niemi. Katsottavaksi kiinnostavia maisemia ympäri Eurooppaa sekä värikästä elämää Koreasta, Kiinasta ja Kuubasta. Eurooppalaisista maisemista kiehtovia olivat Kroatian ja Turkin rannikot sekä Kappadocian alue. Myös Irlannin, Skotlannin ja West Cumbrian avarat vihreät maisemat. Pohjoisen ystäville löytyi tuoreita kuvia Utsjoelta Norjan Finnmarkiin sekä karhukuvia piilokojusta kuvattuna.

Jos kuvausmatkakuume yllättää voi kuvia katsella selkeinä kokonaisuuksina Matin sivuilta https://masaniemi.kuvat.fi/kuvat/

Loppuillasta katseltiin Maisemakuvaajien toukokuisen Emäsalon kuvausretken satoa; 6:n osallistuneen retkeläisen ikuistamia Varlaxsuddenin merimaisemia ja luontoäidin erikoisia rantakiviasetelmia.

 

Maisemakuvaajien kevätretki tehtiin 17.5.2017 Emäsalon Varlaxuddeniin. Me koolla olleet 16 kerholaista kiertelimme lähikallioilla, kuvasimme maisemia ja ihmettelimme taivaanrannan kangastusta ja valkoisia rantakiviä. Vesi oli matalalla ja sää pilvipoutainen. Makkarat paistuivat avotulella ja grillikodan suojassa vaihdoimme retki- ja kuvauskokemuksiamme, sekä jaoimme vinkkejä mielenkiintoisista lähialueen retkikohteista.

Viimeiset lähtijät pysähtyivät vielä sillan alle kuvaamaan Sköldvikin upeita iltavaloja. Kiitos kaikille läsnä olleille mukavasta seurasta. Kiitos myös kimppakyydin tarjonneille. Syyskuussa katselemme kuvasaalistamme. Myös muulloin paikalla käyneet voivat mieluusti tuoda kuvia näytille.

Hyvää kesää!

 

Maisemakuvaajien 19.4.2017 illan vierailijan, valokuvaaja Tapio Karjalaisen kuvat olivat aiheeltaan harvinaisen mielenkiintoisia. Saimme nähdä jääkarhuja hänen Huippuvuorille suuntautuneilta kuvausmatkoiltaan sekä sympaattisten pingviinien ja niiden yhteisöjen ankaraakin elämää Etelämantereen jäätiköiltä. Myös jääluolien veistoksellisia muotoja ja värejä saatiin kuvissa ihastella. Kuvausaiheet herättivät kysymyksiä tämän kaltaisista kuvausretkistä ja niiden järjestelyistä joihin Tapiolla oli kokemusta vastata. Lopuksi 29 läsnäolijan voimin katseltiin ja kommentoitiin vielä 15 kpl maisemakuvia kerholaisilta.

 

Keskiviikkona 15.3.2017 klo 18.00 Maisemakuuvajat kokoontuivat lukuisasti 29 hengen voimin kuuntelemaan lämminhenkisen iltamme vierasta, Porvoossa asuvaa valokuvaaja Tero Marinia ja hänen maisemakuviaan Emäsalon rannoilta sekä Kiialan kartanon kulttuurimaisemista. Kiinnostavasti Tero kertoi ennakoivan suunnittelun merkityksestä kuvausprosesseissaan ja “Hiljaisuus” olikin yksi hänen yö- ja hämäräkuviensa teemoista. Kuvien jälkikäsittelytekniikat sekä yökuvauksen vinkit innoittivat vilkkaaseen yleisökeskusteluun puolin ja toisin. Illan päätteeksi katseltiin ja kommentoitiin vielä 19 maisemakuvaajan omia kuvia.
Helmikuussa 15.2.17 aiheena oli abstrakti maisema; jokainen sai tuoda tikullaan kokoukseen kaksi kuvaa. Näistä sitten keskusteltiin  vilkkaasti samaan tapaan kuin tammikuussa. Koolla noin 30 kuvaajaa.

 

Maisemakuvaajien kerhovuosi käynnistyi 18.1.2017. Aluksi katsoimme Keijo Toivion upean AV-esityksen “The Land of Plenty” ja keskustelimme matkailusta ja kuvaamisesta Islannissa. Mielenmaisema-kuviaan oli tuonut 19 kuvaajaa ja niitä oli yhteensä 53 kpl.  Kuvat kertoivat mielenkiintoisia tarinoita ja välittivät tunnelmia, joita ensin yhdessä kuvista kaivoimme ja lopuksi kuvaaja valotti ajatuksiaan, mielenmaisemansa sisältöä ja kuvaustapahtumaa. Vietimme mukavan illan vilkkaasti keskustellen. Paikalla oli 35 osallistujaa.

 

Vuoden 2016 syksyn kokoukset:

Kerhoillassamme 16.11.2016 tähtikuvaaja Esa Rosqvist esitti maisemakuviaan ja kertoi tarinoita seikkailuistaan öisissä metsissä, teillä ja rannoilla. Saimme nähdä tähtiä, revontulia ja muita öisiä valoilmiöitä ja kuulimme, missä ja kuinka kuvat oli otettu. Erittäin mielenkiintoisen esityksen jälkeen keskustelu jatkui vilkkaana ja kuvauskokemuksia jaettiin puolin ja toisin. Esa vastasi mieluusti esitettyihin kysymyksin ja antoi vinkkejä kiinnostuneille. Taukoherkkujen jälkeen katsomme kerholaisten kuvia ja suunnittelimme yhdessä vuoden 2017 ohjelmaa. Koolla oli 35 maisemakuvaajaa.

 

Kerhoiltaa 18.10.2016 vietimme Sveitsin Ystävät Suomessa ry:n vieraina Ullanlinnassa kahdenkymmenen kerholaisen joukolla ( max osallistujamäärä). SYS:n varapj Seppo Haario esitti meille Sveitsistä upeita maisema- ja vaelluskuvia, joista tuoreimmat olivat edellisviikolta. Saimme kuulla monta mukavaa tarinaa, jotka kirvoittivat vilkasta keskustelua ja kokemusten vaihtoa. Saimme paljon tietoa niin maasta kuin vaelluksistakin alppimaisemissa. Näytillä oli myös Ifolor-kuvakirjoja, joita eri puolilla Sveitsiä vaellusmatkoja järjestävät Tarja ja Seppo Haario ovat koonneet vuosien varrella. Ilta oli erittäin mielenkiintoinen. Lämpimät kiitokset isäntäparillemme.

 

Syyskuu 21.9.2016 klo 18.00

Kerhoillassa  katsoimme kuvia Vallisaaresta. Osa kuvista oli kevätretkeltämme 18.5. ja osa muilta retkiltä. Lisäksi katsoimme kerholaisten kuvia viime kesältä. Kerhoiltaan osallistui 27 henkilöä.

 

 

Vuoden 2016 kevään kokoukset:

Kevätretkelle Vallisaaren 18.5.2016 osallistui 15 maisemakuvaajaa. Kiertelimme omatoimisesti ja tutustuimme saaren monipuoliseen luontoon ja näkymiin. Osa ryhmästä jatkoi vielä illalla Suomenlinnaan.
Katselemme retkikuvia syksyllä kerhoillassamme.

20.4.2016  Kevätkauden neljäs kokouksemme oli keskiviikkona 20.4.2016. Vierailijana oli Kauko Antikainen, joka on kuvannut Helsinkiä viiden vuosikymmenen ajan.  Hänellä oli samaan aikaan näyttely Kamera-galleriassa, joka  koostuu noin 60 kuvaparista, missä nähdään kaupunki- maisemia kuvattuna ennen ja jälkeen. Kuvattuja kohteita on mm Kalasatama, Hakaniemi, näkymät Kallion kirkon ja Stadionin tornista, Kansalaistori, Eduskuntatalon edusta, Töölönlahti, Lasipalatsi ja Linja-autoasema. Tauon jälkeen katsottiin perinteiseen tapaan kerholaisten omia kuvia. Kokoukseen osallistui 23 kerholaista. 16.3.2016 Kevätkauden kolmas kokouksemme oli keskiviikkona 16.3. Kokouksen alussa nähtiin Kirsi MacKenzien ja Pirjo Lindforsin kuvia ja video Lofooteilta. Tauon jälkeen katsottiin kerholaisten kuvia, joita oli tällä kertaa vain 17 kpl. Kokoukseen osallistui noin 34 kerholaista. 17.2.2016 Kevätkauden toisen kokouksen alussa Hannu Lehto esiitti kaksi AV-esitystä, joista toinen liittyi maisemakuvaukseen. Sen jälkeen käytiin läpi Lightroom-ohjelman käyttöä maisemakuvien perussäätöihin. Tauon jälkeen katsottiin perinteiseen tapaan kerholaisten kuvia, joita oli tällä kertaa 17 kpl. Kokouksessa oli paikalla noin 32 kerholaista. 20.1.2016 Kevätkauden ensimmäinen kokous oli keskiviikkona 20.1.2016. Ohjelmassa ei ollut esitelmää, vaan varattiin aikaa kerholaisten 12 kuvan kuvakokoelmille ja niistä keskustelulle. Kuvia oli siis 12 kpl per henkilö, ja kuvien piti liittyä vuoden eri kuukausiin (kuukausikuvat voivat olla kuvattu eri vuosina). Kuvia oli kokouksessa 9 eri kuvaajalta, joten näimme yhteensä 108 kuvaa. Kokoukseen osallistujia oli tällä kertaa noin 29.

Vuoden 2015 syksyn kokoukset:

16.12.2015 Syyskauden vimeinen kokouksemme oli keskiviikkona 16.12. Ohjelma poikkesi tavanomaisesta siten, että ei ollut esitelmää, vaan enemmän aikaa kerholaisten kuville ja keskustelulle. Tällä kertaa kuvia sai lähettää 1-4 kpl per henkilö, ja kuvien tulisi liittyä teemaan ”talvi”. Kuvia tuli yhteensä 50 kpl, 17 eri kuvaajalta. Joulukuun kokouksessa pidettiin samalla kerhon pikkujoulut nyyttikestit-periaatteella ja järjestettiin myös kuvien vaihto halukkaiden kesken (printti max A4 mukaan ja saa lahjaksi toisen kuvan). Kokouksessa oli joulun läheisyydestä huolimatta läsnä noin 30 kerholaista. 18.11.2015

Kokoukseen osallistujia oli tällä kertaa noin 37. Alussa valokuvaaja Kristian Franz jkertoi pitkäaikaisista projekteistaan Sipoossa ja Porissa ja näytti mustavalkoisia kuvia näihin liittyen. Hän antoi myös vinkkejä siitä, miten voi etsiä/löytää uutta kuvattavaa omilta lähialueilta. Kahvitauon jälkeen katsottiin kerholaisten kuvia, joita oli 27 kappaletta.

21.10.2015

Kokouksen alussa esityksen piti Juhani Visavuori ja aiheena on ”Kap Verde: no stress”  – näimme kuvia Atlantilla sijaitsevien saarten moninaisesta ilmeestä, maisemista ja ihmisistä. Esityksen jälkeen oli taas kahvitauko ja sen jälkeen keskusteltiin kerholaisten kuvista – kuvia oli tällä kertaa 17 kpl.  Lokakuun kokouksessa  38 kerholaista laittoi nimensä listaan.

16.09.2015

Kokouksen alussa piti Minna Lehtola mielenkiintoisen esityksen aiheesta ”Maisemia matkan varrelta: Kansallispuistokierros Länsi-Yhdysvalloissa kesällä 2015”, jossa nähtiin kuvia useista kansallispuistoista USA:n lounaisosista. Esityksen jälkeen oli tavanomaiseen tapaan kahvitauko ja sen jälkeen katseltiin kerholaisten kuvia – niitä oli tällä kertaa 22 kpl – ja keskusteltiin niistä. Kokouksessa oli paikalla 32 kerholaista.

Vuoden 2015 kevään kokoukset:

20.5.2015 Illan ensimmäisen esityksen piti Tuula Heikkinen, joka näytti omia maisemakuviaan ja kertoi mm. kuvaformaatin merkityksestä ja kuvausharrastuksen ja ammatin suhteesta.  Tuulan esityksen jälkeen pidettiin (kahvi)tauko. Illan toisena esityksenä Pauli Savolainen jatkoi viime kerralla hieman kesken jäänyttä esitystä maisemakuviensa luomisesta: toiminta kuvauspaikalla ja kuvien jälkikäsittely. Tällä kertaa ei siis ollut kerholaisten kuvien katselua. 15.4.2015 Huhtikuun kokouksessa illan vieras oli Pauli Savolainen. Hän piti kiinnostavan ja hyvin seikkaperäisen esityksen maisemakuviensa luomisesta: tavoitteet, suunnittelu ja mitä reppuun. (Esitys jatkuu toukokuun kokouksessa.) Täältä näet Paulin kuvia: https: //www.facebook.com/PauliSavolainenPhotography. Kahvitauon jälkeen katsottiin jäsenten kuvia, joita oli tällä kertaa 23 kpl. Huhtikuun kokouksessa oli paikalla 26 kerholaista. 18.3.2015 Kokous oli maaliskuussa keskiviikkona 18.3. klo 18:00 ja paikalla oli 36 kerholaista. Illan vieras Tino Castelli piti kiinnostavan esityksen aiheenaan impressionistiset maisemakuvat päällekkäisvalotustekniikalla. Tinon mainitsemat inspiraatiota antaneet kuvaajat ja linkit nettisivuille ovat: Stephen D’Agostino http://dagostino.ca/ Erinomainen blogi, jossa paljon tietoa photo-impressionismista ja muustakin. Hyviä artikkeleja kuvaustekniikasta. https://www.fickr.com/photos/photo-impressionism/ Pep Ventosa Lienee in-the-round-tekniikan uranuurtaja. The Collective Snapshot sarja pitää sisältää monumentaalisia kohteita ympäri maailmaa uskomattoman luovasti ja esteettisesti kuvattuna http://www.pepventosa.com/ 18.2.2015 Helmikuun kokouksessa keskiviikkona 18.2. oli läsnä 39 kerholaista. Aluksi oli esitys maisemakuvauksesta matkoilla, esittäjänä Asko Vivolin. Ja kahvitauon jälkeen katsottiin taas jäsenten omia kuvia, joita oli tällä kertaa 30 kpl. 21.1.2015 Vuoden ensimmäinen kokous oli keskiviikkona 21.1. Aluksi katsomme kerhon jäsenten (Päivi Herttua, Erkki Pihkoluoma, Jari Mankinen, Jussi Jyvälahti ja Vesa Jakkula) vuoden kuukausia kuvaavia 12 maisemakuvan kokoelmia. Tauon jälkeen katsottiin tavanomaiseen tapaan jäsenten yksittäiskuvia, joita oli 20 kpl. Tammikuun kokouksessa paikalla oli 33 henkilöä.

Vuoden 2014 syksyn kokoukset:

19.11.2014 Marraskuun kokouksen vierailijana oli valokuvaaja Teemu Oksanen, joka näytti ja kertoi kuvistaan Suomessa ja uusimmasta  “American West” –kuvasarjasta. Kuvia nähvissä: http://www.teemuoksanen.net/ Tauon jälkeen katsottiin taas jäsenten omia kuvia, joita oli 23 kpl, ja keskusteltiin näistä kuvista. Kokouksessa oli läsnä yli 40 kerholaista ja vierasta. 15.10.2014 Lokakuun kokouksessa katsottiin aluksi Signe Branderista kertova filmi “Signen Helsinki” ja sen jälkeen Minna Lehtolan upeita kuvia autiomaasta sekä tauon jälkeen tavanomaiseen tapaan osallistujien kuvia. Kokouksessa oli läsnä 28 kerholaista. 17.09.2014  Syyskuun kokouksessa oli läsnä 36 kerholaista. Kokous aloitettiin katsomalla Jussi Jyvälahden kuvia West Cumbriasta, Englannin järvialueelta (maan koilliskulmassa, lähellä Skotlannin rajaa).  Alue on kumpuilevaa, maisema avointa (paljon yksittäisiä puita) ja nimensä mukaisesti alueella on järviä, pienempiä ja suurempia, sekä paljon lampaita! Englannin kuvien jälkeen katsotiin muutama Erik Salon kuva Skotlannista. Kahvitauon jälkeen katsottiin osallistujien  lähettämät kuvat, joita oli tällä kertaa 24 kpl.