Natura

Naturassa (Luonto- ja ympäristökuvaajat) asiantuntevat luennoitsijat esitelmöivät luontokuvauksesta. Kilpailuohjelma on monipuolinen: peruskilpailun lisäksi on kuvapari, kuvasarja, kuvakokonaisuus ja teemakilpailuja luonto- ja ympäristöaiheeseen liittyen, ilman manipulointeja. Luontokuvaamisen ohella perehdytään myös lajituntemiseen ja luonnossa liikkumiseen.
Tapaamiset järjestetään tammi – huhtikuussa ja syys – marraskuussa kuukauden neljäs tiistai kello 18 Kameraseuralla osoitteessa Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki (kartta). Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei sitä ole ohjelmassa nimenomaan pyydetty.

Tulevat tapaamiset

23.1.2018 Tea Karvinen: Kansallispuistot – Maamme luonnon helmet / Peruskuvakilpailu

Vieraaksemme saapuu Tea Karvinen. Häneltä ilmestyi juuri kirja: Kansallispuistot – Maamme luonnon helmet. Tea Karvinen on ammatiltaan luontokuvaaja, toimittaja, lehtikuvaaja ja kuvajournalisti.
 www.teakarvinen.com
Kirjassa esitellään kaikki Suomen 40 kansallispuistoa. Tea kiersi seitsemän vuoden ajan kansallispuistoja kuvaamassa. Sinä aikana hän vietti niissä yli 700 päivää. Nyt hän esittelee meille lyhyesti kaikki maamme kansallispuistot ja esittää niistä lopuksi multimediaesityksen.

Peruskuvakilpailu kuvatiedostoille
Kilpailuun voi osallistua enintään neljällä (4) yksittäisellä kuvatiedostolla. Ei kuvasarjoja eikä kuvapareja. Säännöt kilpailuun:
Naturan kuvakilpailuiden säännöt
Kilpailukuvien lataus tapahtuu seuraavan linkin kautta:
Kilpailukuvien lataus (Kuvia ei voi vielä ladata)

27.2.2018 Lisse Tarnanen & Jarmo Latva: Kuvia ja tarinoita Suomen käärmeistä

Voita ennakkoluulosi ja tule kuulemaan, oppimaan ja ymmärtämään käärmeiden elämästä Lisse Tarnasen ja Jarmo Latvan johdolla. Miten erotat kyyn ja rantakäärmeen? Ovatko ne sittenkään niin vaarallisia ja kammottavia kuin yleisesti luullaan? Lisse ja Jarmo haluavat hälventää käärmeitä kohtaan tunnettuja epäluuloja ja pelkoja. He ovat myös tehneet yhdessä kirjan ”Suomen käärmeet ja liskot”. Saamme varmaan myös hyviä vihjeitä käärmeiden kuvaamiseen ja mistä niitä löytää sitä varten.

27.3.2018 Pekka Lehtonen / Haastekilpailu

Pekka Lehtosella on luontoaiheinen näyttely Kameraseuran Eerikinkadun tiloissa ja hän tulee kertomaan mm. näyttelynsä kuvista.
Haastekilpailun 2018 teemana on ”Lähiluonto”.

24.4.2018

Illan ohjelma tarkennetaan myöhemmin.

Naturan 2017 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2016 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2015 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2014 tapaamisten muistiot