Natura

Naturassa (Luonto- ja ympäristökuvaajat) asiantuntevat luennoitsijat esitelmöivät luontokuvauksesta. Kilpailuohjelma on monipuolinen: peruskilpailun lisäksi on kuvapari, kuvasarja, kuvakokonaisuus ja teemakilpailuja luonto- ja ympäristöaiheeseen liittyen, ilman manipulointeja. Luontokuvaamisen ohella perehdytään myös lajituntemiseen ja luonnossa liikkumiseen.
Tapaamiset järjestetään tammi – huhtikuussa ja syys – marraskuussa kuukauden neljäs tiistai kello 18 Kameraseuralla osoitteessa Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki (kartta). Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei sitä ole ohjelmassa nimenomaan pyydetty.

2018 tapaamiset

23.10.2018 Antti Haataja: Pohjoinen – Jälkemme maailman laidalla / Hilin muistokilpailu kuvasarjoille

Antti Haataja: Pohjoinen – Jälkemme maailman laidalla

Antti Haataja on tietokirjailija ja valokuvaaja, jolta ilmestyi tänä syksynä kirja ”Pohjoinen – Jälkemme maailman laidalla”. Kirjassa hän kuvaa Lapin herkkää luontoa ja ottaa kantaa ihmisen vaikutukseen sen monimuotoisuudelle.

Kirjasta kerrottua: ”Vuodesta 2009 Antti on kulkenut Jäämeren erämaissa saamelaisen isoäitinsä jalanjäljissä. Tuhansien kilometrien matkalla erämaa on raottanut salaisuuksiaan vähitellen ja aina uudelleen yllättäen. Kirja kertoo naalista, tunturipöllöstä ja muista tarunhohtoisista eläimistä, joiden katoaminen maisemasta ilmentää niin modernin ihmisen kuin alkuperäiskansan muuttuneiden elintapojen ja luontosuhteen vaikutusta ympäristöön.”

Antti on myös Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen jäsen.

Helsingin Sanomissa oli Antin kirjasta iso juttu 12.9.2018.
Tässä linkki tuohon Hesarin kirjoitukseen.

Hilin muistokilpailu kuvasarjoille (kuvatiedostot)

Kilpailuun voi osallistua korkeintaan kahdella (2) kuvasarjalla. Kuvasarjan (vähintään 3 kuvaa) kuvilla on oltava jokin yhteinen sisällöllinen tekijä. Kilpailussa noudatetaan Naturan ja Kameraseuran kilpailusääntöjä.

HUOM. TÄRKEÄÄ Kuvasarjan yksittäisten kuvien kuvatiedostonimet tulee nimetä seuraavalla tavalla:
< Kuvasarjan nimi> – <Kuvan järjestysnumero> – <Valinnainen kuvan nimi>
Esimerkiksi: ”Rantakalliot – 1 – Rantakalliot auringonlaskussa”

Kilpailukuvien lataus

Linkkiin mentyäsi valitse yläpalkeista ”Natura” ja pääset lataamaan kuvasi. Lataa yksi kuvasarja kerrallaan. Kun olet valinnut kaikki kuvasarjan kuvat, paina vasemmalta ylhäältä ”Lataa”-painiketta. Odota sen jälkeen niin kauan, että kaikki kuvasarjasi kuvat tulevat sivulle näkyviin ja niiden alla lukee ”Ladattu”.

Kilpailukuvat tulee ladata perjantaihin 19.10.2018 kello 18 mennessä!

27.11.2018 Arno Rautavaara / Vuoden luonto- ja ympäristökuvaajakilpailu

Arno Rautavaara on eläkkeellä oleva tietokirjatoimittaja, luontokuvaaja ja Suomen luonnonvalokuvaajat ry:n perustaja- ja kunniajäsen.

Naturan 2018 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2017 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2016 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2015 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat