Natura

Naturassa (Luonto- ja ympäristökuvaajat) asiantuntevat luennoitsijat esitelmöivät luontokuvauksesta. Kilpailuohjelma on monipuolinen: peruskilpailun lisäksi on kuvapari, kuvasarja, kuvakokonaisuus ja teemakilpailuja luonto- ja ympäristöaiheeseen liittyen, ilman manipulointeja. Luontokuvaamisen ohella perehdytään myös lajituntemiseen ja luonnossa liikkumiseen.
Tapaamiset järjestetään tammi – huhtikuussa ja syys – marraskuussa kuukauden neljäs tiistai kello 18 Kameraseuralla osoitteessa Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki (kartta). Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei sitä ole ohjelmassa nimenomaan pyydetty.

2018 tapaamiset

27.2.2018 Lisse Tarnanen & Jarmo Latva: Kuvia ja tarinoita Suomen käärmeistä

Voita ennakkoluulosi ja tule kuulemaan, oppimaan ja ymmärtämään käärmeiden elämästä Lisse Tarnasen ja Jarmo Latvan johdolla.

Miten erotat kyyn ja rantakäärmeen? Kuinka tulisi toimia, jos kohtaa käärmeen? Miten käärmeen voi siirtää turvallisesti pihapiiristä kauemmaksi? Ovatko ne sittenkään niin vaarallisia ja kammottavia kuin yleisesti luullaan?

Lisse ja Jarmo haluavat hälventää käärmeitä kohtaan tunnettuja epäluuloja ja pelkoja. He ovat myös tehneet yhdessä kirjan ”Suomen käärmeet ja liskot”. Saamme myös hyviä vihjeitä käärmeiden kuvaamiseen ja mistä niitä voi löytää sitä varten.

Kuva: Lisse Tarnanen: Rantakäärme kala suussa

27.3.2018 Pekka Lehtonen: Merimaisemia ja -lintuja / Haastekilpailu

Pekka Lehtosella on ”Merimaisemia ja – lintuja” – näyttely Kameraseuran Eerikinkadun tiloissa maaliskuussa ja hän tulee kertomaan mm. näyttelynsä kuvista.

Haastekilpailun 2018 teemana on ”Lähiluonto”.
Kilpailuun saa osallistua enintään kolmella yksittäisellä manipuloimattomalla kuvatiedostolla (ei kuvapareja eikä kuvasarjoja) osallistujaa kohti. Seuraavien kameraseurojen jäsenet saavat osallistua kilpailuun: Amatörfotografklubben i Helsingfors (AFK), Hyvinkään kameraseura (HK), Kameraseura ry (KS), Kara-Kamerat (KK), Laajasalon Valokuvaajat (LV), Olarin Kamerat (OK), Soukan Kamerat (SK), Tapiolan Kamerakerho (TK), Vantaan Fotokerho (VFK) ja Vihdin Kameraseura (VKS).

24.4.2018

Illan ohjelma tarkennetaan myöhemmin.

Naturan 2018 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2017 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2016 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2015 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat