Natura

Naturassa (Luonto- ja ympäristökuvaajat) asiantuntevat luennoitsijat esitelmöivät luontokuvauksesta. Kilpailuohjelma on monipuolinen: peruskilpailun lisäksi on kuvapari, kuvasarja, kuvakokonaisuus ja teemakilpailuja luonto- ja ympäristöaiheeseen liittyen, ilman manipulointeja. Luontokuvaamisen ohella perehdytään myös lajituntemiseen ja luonnossa liikkumiseen.
Tapaamiset järjestetään tammi – huhtikuussa ja syys – marraskuussa kuukauden neljäs tiistai kello 18 Kameraseuralla osoitteessa Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki (kartta). Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei sitä ole ohjelmassa nimenomaan pyydetty.

AITA – näyttelyyn tarvitaan kuvia

Natura – kerho osallistuu Kameraseuran vuosittaiseen AITA – näyttelyyn kahdella julisteella. Julisteen koko on 60 cm * 120 cm.
AITA näyttely järjestetään Finlandia-talon kahvila Verandassa 15.8. – 14.9.2017. Luonto- ja ympäristökuvia saavat kerholaiset lähettää max. 3 kuvaa / kerholainen. Pyrimme, että mahdollisimman moni kerholainen saisi kuvansa esille.  Emme voi kuitenkaan taata, että kaikki saavat kuvaansa julisteeseen, mutta kannattaa kuitenkin lähettää kuviaan tulemaan.

KUVIEN LÄHETYSOHJEET:
Max. 3 kuvaa / kerholainen
Kuvat JPEG – tiedostoina parhaimmalla mahdollisella JPEG – laadulla
sRGB-väriprofiilina
Suurimmalla kameran tuottamalla resoluutiolla
Nimeä kuvat: oma_nimi-kuvan_nimi
Kuvat lähetetään Naturan sähköpostiin: natura(at)kameraseura.fi
Kuvat tulee toimittaa viimeistään 21.4.2017 mennessä

Tulevat tapaamiset

25.4.2017

Kesä on makrokuvaajan kulta-aikaa. Lähikuvaukseen kuitenkin turhautuu, kun ei heti synny mieluisaa kuvaa. Aihepiiriin tutustumme omin voimin. Kerromme aluksi kuviemme avulla, mitä olemme oppineet ottamaan huomioon, kun pyrimme ottamaan entistä parempia lähikuvia.

Toivomme, että sinäkin jaat kokemuksiasi tai kokeilujasi tuomalla muistitikulla omia kuvia. Tavoitteena on oppia toisiltamme ja lähikuvausinnostuksen herättäminen, jotta saisimme kerholaisemme tämän jälkeen kokeilemaan uusia ideoita makrokuvauksen saralla ja kokemaan onnistumisen riemua.

26.9.2017

Tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

24.10.2017

Hilin muistokilpailu kuvasarjoille (kuvatiedostot)
Muu ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

28.11.2017

Vuoden luonto- ja ympäristökuvaajakilpailu kuvatiedostoille.
Muu ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Naturan edellisten tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat löydät täältä

Naturan nettigallerian löydät täältä

Naturan uudet kilpailusäännöt alkaen 1.1.2016 tämän linkin takana

natura(at)kameraseura.fi