Natura

Naturassa (Luonto- ja ympäristökuvaajat) asiantuntevat luennoitsijat esitelmöivät luontokuvauksesta. Kilpailuohjelma on monipuolinen: peruskilpailun lisäksi on kuvapari, kuvasarja, kuvakokonaisuus ja teemakilpailuja luonto- ja ympäristöaiheeseen liittyen, ilman manipulointeja. Luontokuvaamisen ohella perehdytään myös lajituntemiseen ja luonnossa liikkumiseen.
Tapaamiset järjestetään tammi – huhtikuussa ja syys – marraskuussa kuukauden neljäs tiistai kello 18 Kameraseuralla osoitteessa Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki (kartta). Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei sitä ole ohjelmassa nimenomaan pyydetty.

Tulevat tapaamiset

24.10.2017 Huippuvuoret ja Hilin muistokilpailu

Illan vieraana on Pirjo Lindfors. Hän pitää kuvaesityksen ”Maailman laidalla, Huippuvuoret”.
Pirjo kävi kuluneena kesänä Huippuvuorilla ja kertoo matkastaan sekä esittelee matkansa kuvasatoa. Pirjo on myös lupautunut tuomaroimaan Hilin muistokilpailun.

Hilin muistokilpailu kuvasarjoille (kuvatiedostot)
Kilpailuun voi osallistua korkeintaan kahdella (2) kuvasarjalla. Kuvasarjan (vähintään 3 kuvaa) kuvilla on oltava jokin yhteinen sisällöllinen tekijä. Kilpailussa noudatetaan Naturan ja Kameraseuran kilpailusääntöjä.

HUOM. TÄRKEÄÄ Kuvasarjan yksittäisten kuvien kuvatiedostonimet tulee nimetä seuraavalla tavalla:
< Kuvasarjan nimi> – <Kuvan järjestysnumero> – <Valinnainen kuvan nimi>
Esimerkiksi: ”Rantakalliot – 1 – Rantakalliot auringonlaskussa”

Kilpailukuvien lataus tapahtuu seuraavan linkin kautta
Kilpailukuvien lataus
Linkkiin mentyäsi paina vasemman yläkulman ”Natura” sanaa ja pääset lataamaan kuviasi. Kilpailukuvat tulee ladata viimeistään perjantaihin 20.10.2017 kello 18 mennessä.

28.11.2017 Makrokuvauksen maailma á la Jukka Lehtonen

Viime kevään makrokuvausillan jatkoksi kuulemme tällä kertaa ammattikuvaaja ja tietokirjailija Jukka Lehtosen opastusta makrokuvauksen maailmaan. Jukka on tehnyt yhdessä Jorma Peipposen kanssa kirjan ”Makrokuvauksen käsikirja”, joka ilmestyi vuonna 2016. Tuota kirjaa saa kuulemma ostaa illan tilaisuudessa tekijältä itseltään. Jukka on myös lupautunut toimimaan Vuoden luonto- ja ympäristökuvaajakilpailun tuomarina.

Vuoden luonto- ja ympäristökuvaajakilpailu kuvatiedostoille

23.1.2018 Tea Karvinen ja Suomen kansallispuistot

Vieraaksemme saapuu Tea Karvinen. Tealta ilmestyi juuri kirja: Kansallispuistot – Maamme luonnon helmet. Kirjassa esitellään kaikki Suomen 40 kansallispuistoa. Tea kiersi seitsemän vuoden ajan kansallispuistoja kuvaamassa.

Naturan 2017 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2016 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2015 tapaamisten muistiot ja palkitut kuvat

Naturan 2014 tapaamisten muistiot