Opintokerho

Kameraseuran kerhoista Opintokerho on tarkoitettu sellaisille valokuvauksesta innostuneille, jotka kaipaavat ohjausta valokuvauksen perusteiden omaksumiseen. Kerhoilloissa käsitellään perusasioita toisinaan alkeista alkaen, toisinaan jotakin seikkaa syventäen. Tyhmää kysymystä ei ole, ja viisas osaa kysyä. Aina voi tulla vain kuuntelemaan ja katsomaan. Toivomme, että Opintokerhossa olisi kynnys niin matala, että myös aivan aloittelevat valokuvauksen harrastajat rohkenisivat tulla mukaan. Vaikka Opintokerhon ohjelma on suunnattu pääasiassa valokuvauksen aloittelijoille, myös pidemmälle edenneet ovat tervetulleita tapahtumiimme.
Opintokerho kokoontuu kesä- ja joulutaukoa lukuun ottamatta joka kuukauden 3. tiistai klo 18.00. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei kutsussa sitä nimenomaan pyydetä.

Uusien ja kokemattomien kuvaajien lisäksi esitykset soveltuvat myös kertaukseksi hieman kokeneemmille. Nämä Opintokerhon esitykset ovat hyvin tiiviitä ja perusteellisemmin aiheita käsitellään Kameraseuran kursseilla.

AITA-näyttely, 20. kerta!
Näyttely järjestetään Finlandia-talon kahvila Verandan näyttelytiloissa 15.8-14.9.2017. Opintokerho on edustettuna näyttelyssä kahdella julisteella.

Syksy 2017

Lokakuu: Tiistaina 17.10. vieralemme JAS Tekniikassa, joka on varmaankin Suomen tunnetuin kamerahuolto.
Illan aluksi tutustumme JASsiin yrityksenä samalla kun nautimme kahvia ja sen jälkeen saamme vinkkejä kameran huoltoon liittyen, esim.
– kuvauskaluston ja tarvikkeiden kunnossapito ja puhdistus
– omatoimiset toimenpiteet ennen huoltoon toimittamista, esim. vahingon sattuessa

Illan aikana on mahdollisuus käydä huollon puolella tutustumassa teknikon työpisteeseen ja mittalaitteisiin.

Mukaan mahtuu maksimissaan 15 vierailijaa, joten jos olet tulossa, niin ilmoittauduthan etukäteen
opintokerho.kameraseura@gmail.com

Marraskuu: Tiistain 21.11. kerho-ohjelma ilmoitetaan myöhemmin

Joulukuu: Pikkujoulu tiistaina 19.12! Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

______________________________

Opintokerhon kuvagalleria

Voit katsella ottamiamme kuvia nettigalleriassa, jonka löydät täältä.

Opintokerhon kilpailut

Opintokerhon tulokasluokan kilpailut pidetään aina pöytäkilpailuna ja kuvaformaatti on vapaa. Siis kuvat tuodaan vasta kokoukseen ja saavat olla paperivedoksia, tiedostoja tai dioja. Korkeintaan 4 teosta / kuvaaja, teoksista yksi saa olla 4 kuvan sarja. Kilpailun lisäksi kukin saa tuoda 1-4 mielestään hyvää tai huonoa kuvaa keskustelun pohjaksi. Ideana on, että kuvaaja saa kommentteja kuvistaan ja parannusehdotuksia kuvaamiseensa. Olisiko se omasta mielestä epäonnistunut otos sittenkin hyvä?

Opintokerhon pidettyjen kokousten muistiot

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2017 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2016 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2015 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

opintokerho.kameraseura (at) gmail.com

Opintokerhon kuvia AITA 2014 WALL-näyttelyssä. Kuva: Tiina Lähteenmäki