Opintokerho

Kameraseuran kerhoista Opintokerho on tarkoitettu sellaisille valokuvauksesta innostuneille, jotka kaipaavat ohjausta valokuvauksen perusteiden omaksumiseen. Kerhoilloissa käsitellään perusasioita toisinaan alkeista alkaen, toisinaan jotakin seikkaa syventäen. Tyhmää kysymystä ei ole, ja viisas osaa kysyä. Aina voi tulla vain kuuntelemaan ja katsomaan. Toivomme, että Opintokerhossa olisi kynnys niin matala, että myös aivan aloittelevat valokuvauksen harrastajat rohkenisivat tulla mukaan. Vaikka Opintokerhon ohjelma on suunnattu pääasiassa valokuvauksen aloittelijoille, myös pidemmälle edenneet ovat tervetulleita tapahtumiimme.
Opintokerho kokoontuu kesä- ja joulutaukoa lukuun ottamatta joka kuukauden 3. tiistai klo 18.00. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei kutsussa sitä nimenomaan pyydetä.

Uusien ja kokemattomien kuvaajien lisäksi esitykset soveltuvat myös kertaukseksi hieman kokeneemmille. Nämä Opintokerhon esitykset ovat hyvin tiiviitä ja perusteellisemmin aiheita käsitellään Kameraseuran kursseilla.

AITA-näyttely, 20. kerta!
Näyttely järjestetään Finlandia-talon kahvila Verandan näyttelytiloissa 15.8-14.9.2017.

Opintokerho on edustettuna näyttelyssä kahdella julisteella. Valmiit julistepohjat kuvineen lähtee painoon  toukokuun aikana, joten kerää juhlavuoden julisteisiimme kuviasi  jo nyt:

4-10 kuvaa/kerholainen
JPEG-tiedostoina (käytä korkeinta mahdollista JPEG-laatua)
sRGB-väriprofiililla
suurimmalla kameran tuottamalla resoluutiolla
Nimeä kuvat:
oma nimi_kuvannimi

Kuvien lähetys sähköpostilla opintokerho.kameraseura(at)gmail.com Vappuun mennessä.

Opintokerhon tulevat kerho-ohjelmat 2017:

Anteeksi myöhäisherännäisyyttä:

Huhtikuu: Tiistaina 18.4. käydään läpi valokuvauksen perusasioita eli aika, aukko, herkkyys, tarkennus jne omilla kameroilla. Eli omat kamerat mukaan!

Toukokuu: Tiistaina 16.5 lähdemme kuvausretkelle keväiseen luontoon! Suunnistamme Lammassaareen ja Kuusiluotoon, ota kuvausvälineet mukaan ja pukeudu sään mukaan, ei anneta mahdollisen sadesäänkään lannistaa. Kokoonnutaan klo. 18.00 Tekniikkamuseon ovella, tallenna mukaan puhelinnumero

040 864 3177/Krisse, jos tulee kysyttävää tai myöhästyt.

Kesätauko!

Elokuu: Tiistaina 15.8. startataan syyskauteen piknikin merkeissä. Jaetaan kesän kuvaus(/-projekti) kuulumisia ja vaihdetaan kuvauskohdevinkkejä ja kokemuksia ym. Kohtaamispaikka ja muut yksityiskohdat tarkentuu viimeistään kesätauon jälkeen.

Syyskuu: Tiistaina 19.9. vieraanamme on Yki Hytönen, joka toimii Suomen Kameraseurojen liiton hallituksessa ja tutkijana Helsingin kaupunginmuseon kuvakokoelmat-yksikössä. Illan aiheena on sommittelu. Kokoonnumme Kameraseuran galleriassa klo. 18.00

Lokakuu: Tiistaina 17.10. vierailemme Jas-tekniikan tiloissa. Heidän uudessa koulutustilassaan saamme arvokkaita vinkkejä siitä miten pidät laitteistostasi mahdollisimman hyvää huolta, miten huollat ja suojaat välineitäsi. Samalla saat vastauksia hankintoihin liittyvissä kysymyksissä, kun tutustumme myymälän puolella erilaisiin kameratarvikkeisiin. Kokoontuminen Jas-tekniikan tiloissa Mannerheimintiellä, tarkemmasta aikataulusta palataan myöhemmin.

Marraskuu: Tiistain 21.11. kerho-ohjelma ilmoitetaan myöhemmin

Joulukuu: Pikkujoulu tiistaina 19.12! Paikka ilmoitetaan myöhemmin.

______________________________

Opintokerhon kuvagalleria

Voit katsella ottamiamme kuvia nettigalleriassa, jonka löydät täältä.

Opintokerhon kilpailut

Opintokerhon tulokasluokan kilpailut pidetään aina pöytäkilpailuna ja kuvaformaatti on vapaa. Siis kuvat tuodaan vasta kokoukseen ja saavat olla paperivedoksia, tiedostoja tai dioja. Korkeintaan 4 teosta / kuvaaja, teoksista yksi saa olla 4 kuvan sarja. Kilpailun lisäksi kukin saa tuoda 1-4 mielestään hyvää tai huonoa kuvaa keskustelun pohjaksi. Ideana on, että kuvaaja saa kommentteja kuvistaan ja parannusehdotuksia kuvaamiseensa. Olisiko se omasta mielestä epäonnistunut otos sittenkin hyvä?

Opintokerhon pidettyjen kokousten muistiot

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2017 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2016 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2015 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

opintokerho.kameraseura (at) gmail.com

Opintokerhon kuvia AITA 2014 WALL-näyttelyssä. Kuva: Tiina Lähteenmäki