Opintokerho

Kameraseuran kerhoista Opintokerho on tarkoitettu sellaisille valokuvauksesta innostuneille, jotka kaipaavat ohjausta valokuvauksen perusteiden omaksumiseen. Kerhoilloissa käsitellään perusasioita toisinaan alkeista alkaen, toisinaan jotakin seikkaa syventäen. Tyhmää kysymystä ei ole, ja viisas osaa kysyä. Aina voi tulla vain kuuntelemaan ja katsomaan. Toivomme, että Opintokerhossa olisi kynnys niin matala, että myös aivan aloittelevat valokuvauksen harrastajat rohkenisivat tulla mukaan. Vaikka Opintokerhon ohjelma on suunnattu pääasiassa valokuvauksen aloittelijoille, myös pidemmälle edenneet ovat tervetulleita tapahtumiimme.
Opintokerho kokoontuu kesä- ja joulutaukoa lukuun ottamatta joka kuukauden 3. tiistai klo 18.00. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei kutsussa sitä nimenomaan pyydetä.

Uusien ja kokemattomien kuvaajien lisäksi esitykset soveltuvat myös kertaukseksi hieman kokeneemmille. Nämä Opintokerhon esitykset ovat hyvin tiiviitä ja perusteellisemmin aiheita käsitellään Kameraseuran kursseilla.

 

Syksy 2018

Syyskuu 18.9: Toukokuun kerhoillan yhteydessä annetun kesäisen kuvaustehtävän purku ja kuvien esittely.
Toukokuussa annettiin tehtäväksi kuvata kuvasarja joka kertoo tarinan kesäiseltä kadulta (kts. toukokuun ohjelma). Syyskuun kerhoillassa kuvasarjat katsotaan läpi, printteinä. Osallistu kuvasarjan tekemiseen tai tule syyskuun iltaan tutustumaan miten muut kuvaajat ovat tavoitelleet kerronnallisuutta ja minkälaisille printtialustoille kuvia on tehty. Kamera-galleriassa on avattu uusi ryhmänäyttely Torron kaikuja, kuvat on tulostettu akustoiville turvelevyille. Kuvaajat Hannu ja Krisse esittelevät näyttelynsä ja kertovat printtialustasta.

Onko joku asia askarruttanut mieltäsi kun kuvaat tai onko joku nappula kamerassasi täysi mysteeri? Illan aikana pidetään avoin kyselytunti! Nyt voit kysyä mitä tahansa kamerasi tekniikkaan, kuvaamiseen tai lisävarusteisiin liittyvää. Ota kamerasi mukaan.

Tavataan Kamera-galleriassa klo. 18.00!

 

Lokakuu: Ti 16.10 on tuotekuvausilta, tutustutaan tuotekuvaukseen ja valoteltan käyttöön tuotekuvauksessa. Miten tehdä tuotekuvasta mielenkiintoinen. Ota kamera ja pieni esine mukaan. Tavataan Kameragalleriassa klo. 18.00!

 

Marraskuu: Ti 20.11 Kameragalleriassa mustavalkoinen ilta! Tule oppimaan miten muuttaa värikuva mustavalkoiseksi ja miten luoda mustavalkokuvaan erilaisia tunnelmia ja saada kuvasta mahdollisimman tehokas.
Voit halutessasi ottaa läppärin mukaan, illan aikana käytetään kuvankäsittelyssä lähinnä Lightroomia ja Photoshoppia. Mieli avoinna ja kone viritettynä klo. 18.00!

Elokuu: 21.8 Avataan syyskausi vapaamuotoisella tapaamisella Kameragalleriassa klo. 18.00. Tuo parhaat kesäkuvasi tikulla tai kortilla, katsotaan kuvia ja jaetaan parhaat kuvausvinkit.

Mihin kuvauksen eri alueisiin haluat tutustua tai saada lisävarmuutta? Räätälöidään kerhoiltojen ohjelmia yhdessä, ideoita mukaan ja rohkeasti esittämään!

Lopuksi voidaan tehdä pieni välitsekkaus syyskuun ohjelmaan liittyen.

Kevät 2018

Kuvausretki kaupunkimiljöössä tiistaina 15.5

Vuoden sisällä kerhoilloissa olemme käsitelleet erilaisia aiheita kuten näyttelyn pystyttämistä, miten eri tavalla yksi aihe voidaan kuvata ja nähdä, huhtikuun illassa kävimme läpi printtausta, tutustuimme Photoshop-ohjelmaan jne. Jne. Myös muutamilta vierailtamme olemme saaneet hyviä käytännön vinkkejä.

Kevätkauden viimeisessä kohtaamisessa hyödynnämme näitä kerhoiltojen sisältöjä.
Lähdemme kuvaamaan ympäristöön missä on pienellä alalla monipuolisesti erilaisia kuvauskohteita: vettä, arkkitehtuuria, kasveja, nähtävyyksiä, erilaisia sisätiloja, ihmisiä jne.

Kokonnutaan Haavis Amandan patsaalla 15.5 klo. 18.00.
Jaamme kuvausteeman tavattaessa.
Tavoitteena on kuvata 3-5 kuvan sarjan, jokainen lähestyy annettua aihetta omasta näkökulmastaan.

Kuvat katsotaan yhdessä syyskuun kerhoillassa, mutta ei tällä kertaa digi-versiona. Tuo kuvasi sen sijaan kosketeltavassa muodossa, saat itse päättää minkälaisessa. Mitä innovatiivisempaa printtialustaa käytät tai tapaa tuoda kuvasi esille, sen parempi!

 

Tiistaina 17.4. kello 18 Sami Eskonlahti Suomen Interfoto Oy:stä tulee kertomaan valokuvien tulostuksesta ihan perusteista lähtien.

Tiistaina 20.3 kello 18 Valokuvaaja Pasi Orrensalo
Kuvia maailmalta
(2017 kiertänyt 26 maata; otsikko saattaa muuttua)

 

Tiistaina 20.2 kello 18 Opintokerhon näyttelytyöpajan Särmä-ryhmä tulee kertomaan projektistaan jonka tavoitteena oli toteuttaa itseohjautuvana ryhmänä ravintola Pikku-Vallilaan valokuvanäyttely. Valokuvanäyttelyn nimeksi ja teemaksi valittiin Kuvatus.

Tule kuulemaan ryhmän kokemuksia ja vinkkejä näyttelyn toteutuksen eri osa-alueista, sekä katsomaan näyttelykuvia.

Miten itse kuvaisit kuvatuksen? Tuo mukanasi oma kuvatuskuvasi, yksi/useampi/sarja, tikulla tapaamiseen tai lähetä etukäteen opintokerhon sähköpostiin.

Suuniteltua ohjelmaa keväälle
Näyttelytyöpajan esittely, helmikuu
Lehtikuvaajan arki/hääkuvaajan arki/ teemaan liittyvä kuvaustehtävä etukäteen, maaliskuu
Valokuvausharrastukseen liittyvät laitteet kuten tulostus ja näyttö (Epson?) huhtikuu
Kameran perustoiminnot ja käyttö toukokuu

 

 

______________________________

Opintokerhon kuvagalleria

Voit katsella ottamiamme kuvia nettigalleriassa, jonka löydät täältä.

Opintokerhon kilpailut

Opintokerhon tulokasluokan kilpailut pidetään aina pöytäkilpailuna ja kuvaformaatti on vapaa. Siis kuvat tuodaan vasta kokoukseen ja saavat olla paperivedoksia, tiedostoja tai dioja. Korkeintaan 4 teosta / kuvaaja, teoksista yksi saa olla 4 kuvan sarja. Kilpailun lisäksi kukin saa tuoda 1-4 mielestään hyvää tai huonoa kuvaa keskustelun pohjaksi. Ideana on, että kuvaaja saa kommentteja kuvistaan ja parannusehdotuksia kuvaamiseensa. Olisiko se omasta mielestä epäonnistunut otos sittenkin hyvä?

Opintokerhon pidettyjen kokousten muistiot

 

Tammikuu2018
Opintokerhon kevätkausi starttaa ti 16.1!
Aloitetaan Photoshop-tietoiskulla, perehdytään mm. tasoihin(levels) ja väriavaruuksiin.
Mikäli sinulla on ohjelma voit ottaa koneen mukaan tai tule muuten vain saamaan hyviä vinkkejä  sekä jakamaan omasi.
Tavataan Kameragalleriassa klo. 18.00, tervetuloa!

 

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2017 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2016 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2015 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Yhteystiedot

opintokerho.kameraseura (at) gmail.com

Opintokerhon kuvia AITA 2014 WALL-näyttelyssä. Kuva: Tiina Lähteenmäki

Opintokerhon kuvia AITA 2014 WALL-näyttelyssä. Kuva: Tiina Lähteenmäki

.