Opintokerho

Kameraseuran kerhoista Opintokerho on tarkoitettu sellaisille valokuvauksesta innostuneille, jotka kaipaavat ohjausta valokuvauksen perusteiden omaksumiseen. Kerhoilloissa käsitellään perusasioita toisinaan alkeista alkaen, toisinaan jotakin seikkaa syventäen. Tyhmää kysymystä ei ole, ja viisas osaa kysyä. Aina voi tulla vain kuuntelemaan ja katsomaan. Toivomme, että Opintokerhossa olisi kynnys niin matala, että myös aivan aloittelevat valokuvauksen harrastajat rohkenisivat tulla mukaan. Vaikka Opintokerhon ohjelma on suunnattu pääasiassa valokuvauksen aloittelijoille, myös pidemmälle edenneet ovat tervetulleita tapahtumiimme.
Opintokerho kokoontuu kesä- ja joulutaukoa lukuun ottamatta joka kuukauden 3. tiistai klo 18.00. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei kutsussa sitä nimenomaan pyydetä.

Uusien ja kokemattomien kuvaajien lisäksi esitykset soveltuvat myös kertaukseksi hieman kokeneemmille. Nämä Opintokerhon esitykset ovat hyvin tiiviitä ja perusteellisemmin aiheita käsitellään Kameraseuran kursseilla.

Tule mukaan Opintokerhon näyttelytyöpajaan!
Valmistelemme valokuvanäyttelyn alusta loppuun, työpajan myötä tutustut eri vaiheisiin kuten suunnitteluun, kuvaamiseen, printtaukseen, ripustukseen, markkinointiin jne.
Näyttely toteutetaan helmikuussa 2018, ravintola Pikku-Vallilassa.
Ilmoittaudu 31.10 mennessä sähköpostilla: opintokerho.kameraseura@gmail.com
6 ensimmäistä mahtuu mukaan!
Ensimmäinen tapaaminen ryhmän kanssa 2.11 klo 18.30, Pikku-Vallilassa.

Syksy 2017

Marraskuu: Kameraseuran Kalevi Pekkosen stipendin saanut nuori valokuvaaja Saara Jokinen saapuu vieraaksemme tiistaina 21.11 klo. 18.00. Saara kertoo omasta kasvutarinastaan ja mm. stipendimahdollisuuksista. Tule katsomaan Saaran kuvia ja saamaan vinkkejä kuvaajalta, joka on ajan hermolla!
Joulukuu: Pikkujoulu järjestetään yhdessä Lauantaikameroiden kanssa, varsinainen kerhotapaamispäivä 19.12. muuttuu ja päivä tulee olemaan lauantai.

Kevät 2018 – alustavasti
Photoshop-ilta tammikuu
Näyttelytyöpajan esittely, helmikuu
Lehtikuvaajan arki/hääkuvaajan arki/ teemaan liittyvä kuvaustehtävä etukäteen, maaliskuu
Valokuvausharrastukseen liittyvät laitteet kuten tulostus ja näyttö (Epson?) huhtikuu
Kameran perustoiminnot ja käyttö toukokuu

______________________________

Opintokerhon kuvagalleria

Voit katsella ottamiamme kuvia nettigalleriassa, jonka löydät täältä.

Opintokerhon kilpailut

Opintokerhon tulokasluokan kilpailut pidetään aina pöytäkilpailuna ja kuvaformaatti on vapaa. Siis kuvat tuodaan vasta kokoukseen ja saavat olla paperivedoksia, tiedostoja tai dioja. Korkeintaan 4 teosta / kuvaaja, teoksista yksi saa olla 4 kuvan sarja. Kilpailun lisäksi kukin saa tuoda 1-4 mielestään hyvää tai huonoa kuvaa keskustelun pohjaksi. Ideana on, että kuvaaja saa kommentteja kuvistaan ja parannusehdotuksia kuvaamiseensa. Olisiko se omasta mielestä epäonnistunut otos sittenkin hyvä?

Opintokerhon pidettyjen kokousten muistiot

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2017 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2016 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

Täällä linkin takana toisella sivulla on koottu vuonna 2015 jo pidettyjen kokousten muistiinpanoja ja mahdollista muuta materiaalia ja esimerkkikuvia.

opintokerho.kameraseura (at) gmail.com

Opintokerhon kuvia AITA 2014 WALL-näyttelyssä. Kuva: Tiina Lähteenmäki