Tekniikkailta

Tekniikkaillan tulevia kokouksia

Ari Komulainen – ”Suomi 100”

Kameraseuran tekniikkailloissa käsitellään valokuvaamiseen, kuvien käsittelyyn, julkaisuun ja tulostamiseen liittyviä laitteita ja ohjelmistoja. Tekniikkaillan kokoukset ovat joka toinen kuukausi vuorotellen AV-illan kanssa. Ylimääräisiä tilaisuuksia järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Kuukausitapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei ohjelmassa ole sitä nimenomaan pyydetty.

10.1. Tekniikkailta

Tervetuloa tutustumaan näytönkalibrointiin Antti Tassbergin johdolla. Kalibroidaan myös seuran tykki samalla. Kyseessä on ns. normaali tekniikkailta, joka ei vaadi erillistä ilmoittautumista.

#NikonMeetups – workshop la 20.1.2018 klo 10-15

Paikka: Kamera-Galleria, Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki
Mukaan mahtuu 40 henkilöä. Ilmoittautumiset vain tämän linkin kautta: /nikonmeetups-20-1-2018/

Nikon ja Kamera-lehti kutsuvat Nikon-kuvaajia tapaamaan toisiaan ja saamaan inspiraatiota Taru Latva-Pukkilalta, Eeva Mäkiseltä ja Sven Začekilta. Heillä kaikilla on erilainen lähestymistapa valokuvaukseen katukuvista D3400-kameralla mahtaviin maisemakuviin uudella D850:llä ja yläilmoihin dronien avulla. Oletpa sitten aloittelija tai jo kokeempi kuvaaja, joka haluaa saada kuviinsa uutta inspiraatiota, toivotamme sinut tervetulleeksi! Nikon on myös paikalla, jotta voit esittää kysymyksiä uutuuksista sekä testata niitä iltapäivällä, kun lähdemme ulos kuvaamaan. Mukana iltapäivällä on kuvaamisessa auttamassa myös Nikon School –opettaja Asko Vivolin.

Eeva Mäkinen
Eeva Mäkinen on alunperin Limingasta lähtöisin oleva valokuvaaja. Eeva on aiemmin kiertänyt maailmaa Galapagossaarilta Grönlantiin, mutta keskittyy nykyään enemmän retkeilemään ja kuvaamaan Suomessa. Hänen kuviensa tarkoituksena on kertoa tarinoita luonnosta ja näyttää kohtaamiaan ilmiöitä.

Taru Latva-Pukkila
Taru Latva-Pukkila on helsinkiläinen katuvalokuvaukseen erikoistunut harrastelijavalokuvaaja, jonka työvälineenä toimivat Nikon D3400 digikamera sekä puhelin. Hänen pääosin mustavalkoiset valokuvat kertovat tarinoita tavallisista ihmisitä urbaanissa ympäristössä. Kuviin taltioituu hetkiä, tunteita sekä tapahtumia, jotka kameran suljin pysäyttää tuokioksi. Tarulle on tärkeää tarinan kerronta ja kuva sen välineenä. Taru jakaa kuviaan pääasiassa Instagramissa, jonka aktiivisena käyttäjänä hän on ollut vuodesta 2012. Tällä hetkellä hänen tilillään on 28,3 tuhatta seuraajaa ja näiden ihmisten kommentointi ja kannustus ovat auttaneet kehittymään ja löytämään oman tyylin.

Sven Začek
Virolainen luontokuvaaja ja Nikon-lähettiläs Sven Začek haluaa kuvata sitä mitä muut eivät näe. Hän käyttää myös mielellään lennokkeja saadakseen uutta näkökulmaa maailmaan. Alussa hän kuvasi paljon lentokoneista ja helikoptereista, mutta se kävi pian hyvin kalliiksi. Sitten Sven siirtyi varjoliitoiluun, joka oli helpompaa siinä mielessä, ettei hänen tarvinnut mennä lentokentälle. Vuodesta 2014 asti hän on käyttänyt droneja.

Muuta tulevaa ohjelmaa

Tekniikkailtojen lähiaikojen ohjelmaksi on ehdotettu seuraavia aiheita:

• Sonyn järjestelmäkamerauutuudet
  • Canon järjestelmäkamerauutuudet
  • Näytön kalibrointi.

Tiedotamme Tekniikkaillan kokouksista täällä nettisivuilla, Facebookissa ja sähköpostijakelulla.

Tekniikkaillan valokuvauskilpailut

Tekniikkailloissa järjestetään valokuvauskilpailuja, joiden teemana on lähes poikkeuksetta Tekniikka.
Tekniikkaillan kuvakilpailujen säännöt

tekniikka (at) kameraseura.fi

Tekniikkaillalla on myös suljettu Facebook-ryhmä Tekniikkailta Kameraseura, jossa osallistujat voivat ehdottaa ja ideoida tulevien Tekniikkailtojen sisältöä tai jatkaa aiemmissa illoissa kesken jääneiden asioiden käsittelyä.

Tekniikkaillan vetäjätiimi on Antti Tassberg, Antti Tuomela, Juha Blomqvist ja Markku Kelokari.

Tekniikkaillan vanhoista kokouksista

Tekniikkaillan linkkisivu jossa on tietoa aikaisemmista tilaisuuksista sekä linkit joihinkin esitysmateriaaleihin.

Vuoden 2017 kokoukset.
Vuoden 2016 kokoukset.
Vuoden 2015 kokoukset.
Täällä sivulla on vanhemmista pidetyistä Tekniikkaillan kokouksista muistioita.