Tekniikkailta

Tekniikkaillan tulevia kokouksia

Ari Komulainen – ”Suomi 100”

Kameraseuran tekniikkailloissa käsitellään valokuvaamiseen, kuvien käsittelyyn, julkaisuun ja tulostamiseen liittyviä laitteita ja ohjelmistoja. Tekniikkaillan kokoukset ovat joka toinen kuukausi vuorotellen AV-illan kanssa. Ylimääräisiä tilaisuuksia järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Kuukausitapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, ellei ohjelmassa ole sitä nimenomaan pyydetty.

9.5.2018 klo 18.00 Yleisötapahtuman dokumentaarisen kuvaamisen suunnittelu

Suomen suurimmaksi yksittäiseksi yleisötapahtumaksi muodostuneen Kaivari 2017 lentonäytöksen järjestäjän toteuttaman valokuvauksen koordinointi

Pekka Potka oli tapahtuman valo- ja videokuvauksen koordinaattori ja tulee meille kertomaan miten tämä 130000 henkeä paikanpäälle keränneestä ja yli puolimiljoonaa erilaisten nettistreamien välityksellä tavoittaneen SuomenIlmailumuseon järjestämästä tapahtumasta kerättiin kuvamateriaalia Suomen Ilmailumuseon käyttöön ja arkistoon. Minkälainen ”kuvaajaarmeija” paikalla oli ja miten muuten asiat hoituivat ennen ja jälkeen tapahtuman.

Tapahtuman pressikuvia on katsottavissa https://www.flickr.com/photos/ilmailumuseo/sets/72157684780646956.

Valokuvakilpailu

Järjestetään perinteinen kuvakilpailu teemalla ”Tekniikka”. Tekniikkaillan kilpailun kuvatiedostojen latauslinkki (avautuu lähempänä kokousta): https://kuvakilpailu.makecons.fi/upload.php. Linkki kilpailun sääntöihin alempana tällä sivulla.

Muuta tulevaa ohjelmaa

Tekniikkailtojen lähiaikojen ohjelmaksi on ehdotettu seuraavia aiheita:

• Vaihtoehtoja Adobe Photoshop Lightroomille
  • Sonyn järjestelmäkamerauutuudet
  • Canon järjestelmäkamerauutuudet

Tiedotamme Tekniikkaillan kokouksista täällä nettisivuilla, Facebookissa ja sähköpostijakelulla.

Tekniikkaillan valokuvauskilpailut

Tekniikkailloissa järjestetään valokuvauskilpailuja, joiden teemana on lähes poikkeuksetta Tekniikka.
Tekniikkaillan kuvakilpailujen säännöt

tekniikka (at) kameraseura.fi

Tekniikkaillalla on myös suljettu Facebook-ryhmä Tekniikkailta Kameraseura, jossa osallistujat voivat ehdottaa ja ideoida tulevien Tekniikkailtojen sisältöä tai jatkaa aiemmissa illoissa kesken jääneiden asioiden käsittelyä.

Tekniikkaillan vetäjätiimi on Antti Tassberg, Antti Tuomela, Juha Blomqvist ja Markku Kelokari.

Tekniikkaillan vanhoista kokouksista

Tekniikkaillan linkkisivu jossa on tietoa aikaisemmista tilaisuuksista sekä linkit joihinkin esitysmateriaaleihin.

Vuoden 2018 kokoukset.

Vuoden 2017 kokoukset.
Vuoden 2016 kokoukset.
Vuoden 2015 kokoukset.
Täällä sivulla on vanhemmista pidetyistä Tekniikkaillan kokouksista muistioita.