Kilpailut

Kameraseuran Kevätnäyttely 2018

2018 TEEMA: ”ILMA”

Kevätnäyttelyn avajaiset pidetään Kamera-galleriassa keskiviikkona 4.4. klo 18-20.

Kameraseura ry:n perinteisen keväisen vedosnäyttelyn teemana vuonna (”anno”) 2016 oli ”Vesi”, keväällä 2017 ”Tuli”, nuo kaksi muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, joista kaiken olevaisen katsottiin koostuvan. Niillä käsitettiin fysikaalisten lisäksi myös psyykisiä ja henkisiä tekijöitä..

Kaksi muuta ”alkuainetta” olivat ”Ilma” ja ”Maa”. Niistä ”Ilma” on teemana huhtikuun 2018 kevätnäyttelyssä Kamera- galleriassa. Tämäkin teema on syytä käsittää mahdollisimman avarasti. Voit siis ilmentää kuvillasi muutakin kuin pelkästään sääilmiöitä ja pilviä. Voit kuvata kaikkea, minkä ilma tekee mahdolliseksi,  ja kaikkea ilmassa liikkuvaa ja leijuvaa, ilman kuljettamaa: sumu, ja höyryt, savut, pölyt, siitepölyt. Hyönteiset, linnut, lentokoneet. Ilmapallot, leijat, laskuvarjot, sateenvarjot… Äänet, puhallus- ja muut soittimet. Ja hengästyminen. Ja tuoksut. Jne. Jne. Keksit itse lisää!

”Ilma” merkitsee myös henkisyyttä ja tunnelmia, kuten jo sanat ”ilmapiiri” ja kreikkalaisperäinen ”atmosfääri” kertovat. Avara vertauskuvallisuus kattaa ihmisen käsitteet, tunteet ja tunnelmat, ilon, surun,  ja myös ”huonolla/hyvällä tuulella” olon ym. Jos haluat varmistaa kuvasti käsitteellisen merkityksen avautumisen, voit liittää kuvaan myös sanallisen selityksen tai taustoituksen, korkeintaan 20 sanaa (ks. seuran kilpailusäännöt).  Sen huomioi raati arvioinnissaan ja se tietysti myös esitetään, jos kuva tulee näyttelyyn.

Päästä luova mielikuvituksesi valloilleen! Voit olla myös persoonallisesti erilainen: vaikka ”kilpailusta” onkin tavallaan kyse, teemanäyttelyn idea on ensisijaisesti pyrkiä avaraa teemaa kuvastavaan monipuoliseen ja kiinnostavaan näyttelykokonaisuuteen – ei siis pelkästään ”parhaitten” yksittäisten kuvien kokoelmaan.  Niinpä kilpailupisteitäkään ei  jaeta. Myös aiemmin palkittuja kuviasi voit tarjota.

Käytännön ohjeita: Lue tarkasti seuran kilpailusäännöt liitteineen.  Voit siis toimittaa 1-4 teosta vedoksina Eerikinkadulle.

Vedosten pohjustuksineen ja mahdollisine paspiksineen on oltava valmiita kehystettäviksi seuran kehyskokoihin 40 x 50cm tai 30 x 40cm. Jos kuitenkin haluat käyttää jotakin muuta kehystä, sinun on hankittava se itse. Ja jos kuvasi pääsee näyttelyyn, sinun toivotaan tietysti osallistuvan myös kehystämis- ja ripustamistalkoisiin!

Vedoksen taakse merkitään kuvan ja kuvaajan nimi. Mukaan yhteystiedot.

Varaudu siihen, että sinulta voidaan pyytää teos digitiedostona seuran kilpailu- ja näyttelysääntöjen mukaisiin tarkoituksiin, esim. tiedottamiseen.

Vedokset toimitetaan perjantaihin 2.3.2018 klo 18.00 mennessä joko Kameraseuran galleriaan tai postitse osoitteeseen Kameraseura ry, Eerikinkatu 46, 00180.

 

Kilpailusäännöt päivitetty

Kameraseuran kilpailusäännöt on päivitetty.  Päivitetyt säännöt tulevat voimaan 1.1.2018.

Suurimmat muutokset:
– Sääntöjen sanamuotoja on täsmennetty
– Vuosikilpailun raadin koostumusta on joustatettu
– Vuoden kuvaaja -kilpailun pisteiden määräytymistä on hieman muutettu

Päivitetyt kilpailusäännöt löydät täältä.

Fotofinlandia

Fotofinlandia on käynnissä. Kisaan ollaan heti alusta saakka osallistuttu kiitettävän runsaasti. Joulukuun ensimmäisenä alkanut kisakuvien lataaminen on sujunut ripeästi. Kisakuvia saa ladata perjantaihin 15.12. klo 16 saakka.

Muistakaa ladata kuvat ajoissa, ettei kilpailun loppupuolella tule ongelmia kisakuvat vastaanottavan palvelimen kanssa!

Fotofinlandia on kaikille avoin valokuvakilpailu. Mukaan ovat tervetulleita niin valokuvaamisen harrastajat kuin ammattilaisetkin.

Kisassa on mainiot palkinnot. Jokaisen Fotofinlandian kisakategorian voittaja saa tuhannen euron palkinnon, kakkossijan palkinto on 500 euroa ja kolmostilan 200 euroa. Koko kisan voittaja saa muhkeat 10 000 euroa.

www.fotofinlandia.fi

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2018

Vuoden kuvaaja 1/18: aiheena kauhu

Suurpalkintokilpailu 2017

Kilpailuun osallistutaan yhdellä viiden vedoksen kokoelmalla, joka ei ole kuvasarja. Kuvien tulee ilmentää kuvaajan monipuolista valokuvauksen osaamista. Myös aiemmin seuran muissa kuin suurpalkintokilpailuissa palkituilla tai pisteitä saaneilla kuvilla voi kilpailla.

Vedokset toimitetaan perjantaihin 10.11.2017 klo 18.00 mennessä joko Kameraseuraan tai postitse osoitteeseen Kameraseura ry, Eerikinkatu 46, 00180.
Suurpalkinnon kolme kertaa voittanut saa Kameraseuran mestarin (KSM) arvon.

Suurpalkintokilpailun voittaja julistetaan marraskuussa 14.11. pidettävän vaalikokouksen (= marraskuun kuukausikokous) lopuksi. Vaalikokouskutsu ja esityslista löytyvät kuukausikokouksen nettisivulta.

 

Osta illalliskortti Teemanäyttelyn juhlaillalliselle

Tervetuloa juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea Teemanäyttelyn avajaisiin ja juhlaillalliselle 9.12.2017!
Illalliskortti on nyt myynnissä, varaa paikkasi!

Kameraseura ry järjestää joulukuussa SKsL:n Suomi 100 -teemanäyttelyn Kaapelitehtaalla sekä samaan aikaan seuran Abstrakti maisemakuva -näyttelyn Kamera-galleriassa.
Näyttelyn avajaisia juhlistetaan myös illallisella, jonne voit ilmoittautua ostamalla illalliskortin (kts. linkki alla).

9.12.2017 Ohjelma

11:00 – 13:00 Avoimet ovet Kameraseuran Galleriassa. Abstrakti maisemakuva -näyttely

14.00 – 16.00 Suomi 100 v -teemanäyttelyn avajaiset Valssaamossa Kaapelitehtaalla

19:00 – Illallinen Ravintola Hima & Salissa Kaapelitehtaalla

Osta illalliskorttisi osoitteessa:
https://kamera-lehti.fi/kauppa/teema-2017-illalliskortti/

Ostoksen sujumiseksi kirjaudu ensin Kamera-lehden kaupan sivustolle
https://kamera-lehti.fi/user/login/
tai rekisteröidy, jos sinulla ei vielä ole tunnuksia.

Tilaisuus on kaikille avoin, joten voit pyytää mukaan myös muita valokuvan ystäviä.
Saatte samalla mahdollisuuden tutustua eri kameraseurojen jäseniin ympäri Suomen.

Lisätietoja Teemanäyttelyn avajaispäivän ohjelmasta: http://www.kameraseura.fi/kilpa…/elamaa-2000-luvun-suomessa/.

SKsL-teemanäyttely Elämää 2000-luvun Suomessa

Näyttelyn avajaiset ja viikonlopun 9.-10.12.2017 ohjelma

Näyttelyn avajaiset ovat 9.12.2017 klo 14.00 Kaapelitehtaalla, osoitteessa Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki.
Näyttely on avoinna 9.– 20.12.2017 (erikseen sovittaessa ryhmille jo 7. – 8.12.). Avajaispäivänä näyttely on auki klo 16.00 saakka.

Elämää 2000-luvun Suomessa -teemanäyttelyn avaa apulaispormestari Nasima Razmyar. 

Näyttelyn suojelina toimii pormestari Jan Vapaavuori.

Ohjelma

La 9.12.2017

11:00 – 13:00 Avoimet ovet ja Abstrakti maisemakuva -näyttely Kameraseura ry:n toimitilassa, Eerikinkatu 46.
Pientä suuhunpantavaa tarjolla.

14.00 – 16.00  Teemanäyttelyn avajaiset Kaapelitehtaalla, Galleria Valssaamo, Tallberginkatu 2, 00180 HELSINKI

 • Kameraseura ry:n tervehdys puheenjohtaja Aija Lehtonen
 • Liiton puheenvuoro Tapio Karjalainen (puheenjohtajan tervehdys)
 • Avajaispuhe apulaispormestari Nasima Razmyar
 • Valintaraadin tervehdys. Näyttelyn valintaraadissa olivat mukana FT, valokuvaaja Leena Saraste, kuvajournalisti Markus Jokela (Helsinign Sanomat) ja SKsL:n puheenjohtaja Tapio Karjalainen (SKsLE, EFIAP/b)
 • Palkintojen, ansiomerkkien ja FIAP arvonimien jako

Noin 15:30 – 17:00 Mahdollisuus tutustua Valokuvataiteen museon näyttelyihin – siirrymme avajaisten jälkeen yhdessä pihan poikki. Pääsymaksua ei veloiteta, mutta museokortin haltijoitten toivotaan esittävän korttinsa.

19:00 –  Illallinen Ravintola Hima & Salissa Kaapelitehtaalla, illalliskorttien myynti kts. täältä.

Su 10.12.2017

klo 11.00 SKsL:n syyskokous (valtakirjojen tarkastus alkaa klo 10.45)
Kameraseura ry:n toimitila, Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki.

Majoittuminen

Holiday Inn Helsinki West, Sulhasenkuja 3, 00180 Helsinki.
Ajalle 9. – 10.12.2017 olemme varanneet pienen kiintiön huoneita erikoishintaan:
95 € / 1hh
105 € / 2hh
Hinnat sisältävät veron ja aamiaisen.
Varaukset:
Jokainen osallistuja varaa ja maksaa huoneensa itse ja mainitsee varatessaan ”KAMERASEURA KIINTIÖ”
+ hotellin nimi (Holiday Inn West – Ruoholahti, Helsinki) sekä majoitusajankohta, majoittujien nimet.

my.reservation@restel.fi I  Puh. 020 055 055 (0,17€ /puh + 0,75 €/min + pvm/mpm)
Varauskeskus palvelee 24h vuorokaudessa. Chatin kautta ei voi tehdä varauksia.

Osallistujien on varattava huoneensa viimeistään 24.11.2017, minkä jälkeen kiintiön mahdolliset ylimääräiset huoneet vapautetaan hotellin omaan myyntiin. Huomioithan, että kiintiöönkin on varattu huoneita vain rajattu määrä keskellä pikkujoulusesonkia.

________________________

KILPAILUAIKA ON PÄÄTTYNYT.

Yleistä

Vuosinäyttelyssä noudatetaan SKsL:n vuosi- ja teemanäyttelysääntöjä.
Näyttely lähtee teemanäyttelyn jälkeen kiertämään muille paikkakunnille. Huomioithan tämän palautusten osalta. Lisätietoja aikatauluista myöhemmin.

Kuvien lähettäminen

Kuvatiedostojen latausaika sekä vedosten lähetysaika 1.8.2017 – 15.9.2017.

Kuvatiedostot toimitetaan Finland Circuitista tutun Photoportalin kautta. Portaali on englanninkielinen, mutta linkin takaa löytyy Photoportalin käyttöohje suomeksi. Kuvan vaakasivu sivun enimmäismitta on 1920 pikseliä ja/tai lyhimmän enintään 1080 pikseliä sekä resoluution 300 dpi. Yksittäisen kuvatiedoston koko enintään 2 Mt. Tiedostot on nimettävä siten, että tiedostonimestä voi yksilöidä teoksen (Kuvan nimi_Kuvaajan nimi.jpg).

UUTTA! Mikäli olet nuori osallistuja (alle 30 vuotias 9.12.2017 asti), niin valitse sarjaksi ’Nuoret alle 30’ niin kuvasi ohjautuvat omaan sarjaansa.

Jos Photoportalin käyttö on jostain syystä mahdotonta, voi kuvat toimittaa myös CD:llä tai muistitikulla. Käytä kuitenkin mieluummin portaalia.

Vedokset lähetetään viimeistään 15.9.2017 (postileiman päivämäärä) osoitteella: Kameraseura ry, Eerikinkatu 46, 00180 Helsinki.

Vedosten osalta on tärkeää toimittaa kuvaluettelon mukana kuvaajan sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
Pyydämme lähettämään postitetuista vedoksista myös digitiedostot portaalin kautta. Tiedostot nimetään mallin Kuvan nimi_Kuvaajan nimi.jpg mukaisesti ja pisin sivu mielellään vähintään 1920 pikseliä ja resoluutio 300 dpi.

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu on 4 €/teos. Näyttelyn avajaispäivänä 9.12.2017 alle 30 vuotiaan kuvamaksu on 2 €/teos.
Maksu suoritetaan Kameraseura ry:n tilille: FI22 1270 3000 1029 59.
Vedokset ja digit voi maksaa samalla pankkisiirrolla.

Viestikenttään: Teema 2017, kuvaajan nimi ja maksun aihe, esim ”Teema 2017, Kirsi Kuvaaja, 10 digiä, 10 vedosta”.

Mikäli teette seuran yhteislähetyksen/maksun, viestiin myös yhteyshenkilön tiedot mahdollisia tarkistuksia varten.
Kuitti vedospakettiin tai CD/muistitikun mukana.

Kilpailun tuomareina mm. Helsingin Sanomien valokuvaaja Markus Jokela sekä valokuvaaja Leena Saraste.

Kamera-lehden Suurkilpailu

Osallistu Suurkilpailuun 2017

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 4/17

Vuoden kuvaaja 4/17: aiheena punainen

Seuracup ja World Cup


Osallistu  SKsL:n Seuracup- ja  FIAPin World cup -kilpailuihin!

Kaikkien Helsingin Kameraseuran kerhojen jäsenet voivat osallistua kilpailuun lähettämällä enintään kaksi kuvaa ehdolle. Kuvat voivat olla väri- ja/tai mustavalkoisia digitiedostoja ja niiden tulee olla RGB-formaatissa, 300 dpi, jpg-muodossa 10/12 tai 85/100 -pakattuna, pitkä sivu vähintään 2400 pikseliä. Kuvia ei tarkastella kokonaisuutena, joten jokaisen kuvan aihe on vapaa ja riippumaton kokonaisuudesta.

Kuvien tulee olla ladattuina suojattuun kuvat. fi -kansioon 15.9 mennessä. Kuvatiedoston nimessä tulee olla kuvaajan nimi ja kuvan englanninkielinen nimi. Kaksi ansioitunutta konkaria – Jouko Taukojärvi ja Erik Lauraeus – ovat lupautuneet valitsemaan 20 heidän mielestään tähän kilpailuun parhaiten sopivat kuvaa. Kun kuvat on valittu, valitut kuvat jäävät kuvat.fi -kansioon, josta jokainen voi tarkistaa mitkä kuvat tulivat valituiksi.

Kuvien latauslinkki: https://am2609.kuvat.fi/i/df356b64dc6237cd24aeaf4d2c67d03b

Jos tulee kysymyksiä, laittakaa viesti Marjut Korhoselle (marjuthannele@outlook.com).

Huom: Kilpailuun voivat osallistua vain Kameraseuran jäsenet. 

Kutsu – Abstrakti maisema

KUTSU VALOKUVANÄYTTELYYN

Abstrakti valokuva tarkoittaa valokuvaa, joka ei pyri esittämään mitään luonnollisen maailman kohteita.”

Kameraseuran maisemakuvaajat järjestää joulukuussa 2017 valokuvanäyttelyn aiheena ’Abstrakti maisema’. Näyttelyyn voivat osallistua kaikki Kameraseura ry:n jäsenet.

Näyttelyyn toivotaan maisemakuvia, jotka ovat mahdollisimman abstrakteja eli eivät esitä konkreettista maisemaa. Kuvien käsittely tietokoneohjelmalla on täysin vapaata.

Näyttelyyn osallistutaan lähettämällä korkeintaan kolme jpg-muotoista kuvaa sähköpostilla osoitteeseen maisemakuvaajat (at) kameraseura.fi viimeistään 30.9.2017. Kuvien maksimikoko 1920×1080 pikseliä. Lähetetyistä kuvista valitaan näyttelyn kuvat. Valinnasta ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

Näyttelyyn valitut kuvat tulee osallistujien itse vedostaa (tai vedostuttaa) A3 tai A2-kokoon. Kameraseuran digityöpisteen tulostinta voi käyttää näyttelyyn hyväksyttyjen kuvien vedostamiseen. Vedostaminen tehdään osallistujan omalle paperille, vedostamiseen käytettävät musteet kustantaa Kameraseura (koskee vain seuran digityöpisteessä vedostettavia näyttelykuvia). Vedokset pitää olla valmiina 27.11.2017.

Valmiit vedokset tulee jokaisen ripustaa itse myöhemmin ilmoitettavina päivinä. Seuran kehyksiä ja paspiksia ei todennäköisesti ole käytettävissä tuolloin, joten osallistujat voivat tuoda oman kehyksen tai paspiksen tai vedostaa kuva ns. feikkipaspiksella tai ripustaa kuva jollain muulla tavalla.

Näyttely järjestetään Kameraseuran galleriassa Eerikinkadulla joulukuun alkupuolella 2017. Avajaisten päivämäärä ja kellonaika ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Hannu Lehto, 0400-602 093, hannu.lehto (at) kameraseura.fi
Jussi Jyvälahti, 041-517 5237, maisemakuvaajat (at) kameraseura.fi

SKsL:n teemanäyttely 2017

Suomen Kameraseurojen Liiton perinteinen syksyinen teemanäyttely vuonna 2017 on poikkeuksellisen juhlava, koska aiheena on satavuotias itsenäinen Suomi. Näyttely toteutetaan joulukuussa Helsingissä, isäntänä Kameraseura ry. Näyttelyn teema on ”Elämää 2000-luvun Suomessa”.

Nyt innolla ilmentämään nykysuomalaisuutta! Avaralla teemalla pyritään näyttelyyn, joka laajasti ja monipuolisesti kuvaa kypsän, kehittyneen ja kehittyvän valtion ja sen kansalaisten nykyistä elämää, arkea ja juhlaa, työtä ja vapaa-aikaa, iloja mutta miksipäs ei surujakin.

Kuvien ei tarvitse olla pelkästään tiukan dokumentaarisia. Voit ilmentää suomalaisuutta vertauskuvinkin. Roland Barthesin sanoin: ”Vain metafora on eksakti”.

Kuvien jättö 1.8. – 15.9.2017
Avajaiset lauantaina 9.12. Merkitse jo kalenteriin!

Kameraseura ry tekee yhdessä Kamera-lehden kanssa näyttelyluettelosta juhlajulkaisun. Jos sinulla ei ole vielä siihen sopivia suomalaisen talvisen elämän kuvia, kohta sinulla on kiire! Muita vuodenaikoja ehdit vielä tutkailla muutaman kuukauden.

 Lue tarkempi ohjeistus ja ohjelma täältä.
Suomi100

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 3/17

Osallistu Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2017 -kilpailuun:
Vuoden kuvaaja 2017 -kilpailun kolmannen osakilpailun aihe on vihreä. Kilpailu käydään neljässä osassa.
Seuraava kilpailuaihe on punainen. Sen kilpailuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Vuoden kuvaaja 3/17: aiheena vihreä

Suomalaisen luonnon ääni

Iisalmen Kameraseura järjestää valtakunnallisen kilpailun teemana ”Suomalaisen luonnon ääni”. Kilpailu on tarkoitettu kaikille valokuvauksen harrastajille. Tarkoituksena on tuoda esiin kotimaisen valokuvauksen tuoreita näkemyksiä ja valokuvan merkitystä ilmaisukeinona.

Kilpailua sponsoroi iisalmelainen kaiutinvalmistaja Genelec. Pääpalkintona on Genelecin 1200 euron arvoinen kaiutinsarja. Lisäksi on 2-20 kunniakirja.

Kilpailuun osallistuneista 20 parhaimmasta kuvasta järjestetään diginäyttely netissä. Näyttelyyn valitut palkitaan kunniakirjalla.

Kuvat lähetetään 31.8.2017 mennessä sähköpostilla: suomalaisenluonnonaani@iisalmenkamera.fi – sähköpostiviestissä tulee olla: kuvaajan nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kuvan/kuvien nimet, kuitti osallistumismaksusta joko pdf- tai jpg-tiedostona. Kuitittomat kuvalähetykset eivät osallistu kilpailuun.

Kilpailun tuomarit: Harri Koskinen (muotoilija), Liisa Söderlund (MA, Aalto yliopisto), Katja Ronkainen (Iisalmen Kameraseuran edustaja)

Lue lisää: http://www.iisalmenkamera.fi/2017/03/suomalaisen-luonnon-aani/

Vuosikilpailu 2017

Osallistu vuosikilpailuun 2017! Tällä kertaa vuosikilpailun vedosten maksimikoko mahdollisine paspiksineen on poikkeuksellisesti A4. Toimita vedokset viimeistään 6.1.2017 klo 18.00 uusiin kerhotiloihin, os. Eerikinkatu 46.
Vuosikilpailun säännöt

Vuosikilpailun tuomarina toimii tammikuun kuukausikokouksen vieras, suuren yleisön erityisesti hyönteisvalokuvakirjoista tuntema Sami Karjalainen .

 

Seuran kevätnäyttely 2017

Ohjeita on päivitetty 3.2. Muutokset merkitty punaisella.

Teemanäyttelyn keväällä (”anno”) 2016 teemana oli vesi, yksi muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, josta kaikki olevainen koostuu. Kolme muuta olivat tuli, ilma ja maa. Vuoden 2017 kevätnäyttelyn teemaksi on valittu tuli. Kreikkalaisetkaan eivät sillä pelkkiä fyysisiä ilmiliekkejä tarkoittaneet ja tuli on teemanammekin mahdollisimman avarasti ajateltuna, käsitettynä ja kuvattuna: myös valo kaikkine ilmenemismuotoineen, aurinko ja auringonvalo tietysti, kuu ja tähdet, salamat, kynttilät ja lamput, kaikenlaiset tulet, savut ja kipinät – myös henkiset ja vertauskuvalliset – ideat ja sisäinen tuli, hengen palo! Leimuava rakkaus ja polttava viha! Ja niin edelleen… 
Avara aihe sisältää siis myös käsitteellisen merkityksen. Jos haluat varmistaa sen merkityksen avautumisen raadille ja näyttelyn katsojille, voit liittää kuvaan myös sanallisen selityksen tai taustoituksen, korkeintaan 20 sanaa (ks. seuran kilpailusäännöt). Sen raati huomioi arvioinnissaan ja se tietysti myös esitetään, jos kuvasi tulee näyttelyyn. 
Päästä luova mielikuvituksesi valloilleen! Voit olla myös persoonallisesti erilainen: Vaikka ”kilpailusta” onkin tavallaan kyse, teemanäyttelyn idean mukaisesti pyritään mahdollisimman hyvin teemaa kuvastavaan monipuoliseen ja kiinnostavaan näyttelykokonaisuuteen – ei siis pelkästään ”parhaitten” yksittäisten kuvien kokoelmaan. Niinpä kilpailupisteitäkään ei jaeta.

Käytännön ohjeita 

Voit siis lähettää 1-4 teosta vedoksina. Vedosten mahdollisine paspiksineen on oltava valmiita kehystettäviksi mainittuihin seuran mustareunaisiin kehyskokoihin 40 x 50 tai 30 x 40 cm. Jos haluat käyttää muuta kokoa, sinun on hankittava kehys ja paspis itse. Ja jos kuvasi pääsee näyttelyyn, sinun toivotaan tietysti osallistuvan myös kehystämis- ja ripustamistalkoisiin! 
Myös kilpailuissa aiemmin palkitut ja näyttelyissäkin jo olleet kuvat ovat tervetulleita – tavoitteenahan on hyvä ja edustava näyttely ulkopuolisenkin silmin.

Muuta

Näyttelyn raati/tuomari katsoo kuvat ja niiden nimet ja mahdolliset lisäselitteet, mutta ei kuvaajien nimiä. Vuoden Kuvaaja-pisteillä palkittava kilpailu tämä kevätnäyttely ei edelleenkään ole. ”Palkintona” on paikka näyttelyseinällä ja ikuista mainetta bittiavaruudessa. 

Toimita kuvasi viimeistään 28.2.17 klo 18 Eerikinkatu 46:een. Eerikinkadun postiluukkua on nyt levennetty niin, että n. 5 cm korkeat ja 45 cm leveät ja 55 cm pitkät paketit mahtuvat siitä sisään. Jos olet jo tehnyt kehykseen 30x40cm sopivia kuvia, ne kelpaavat tietysti myös. Älkää käyttäkö enää kehyskokoa 20×30 cm, vaan ainoastaan joko 30×40 tai 40x50cm. 

Näyttelytoimikunta korostaa: pohjustusta tai paspistusta ei pidä jättää toisten tehtäväksi. Seuralla on sitä paitsi vain rajoitetusti paspiksia ja kaikki vain mustia ja vakioaukoilla. Kuvasi ansaitsevat oikeankokoisen ja -värisen reunuksen joko tekemälläsi oikealla kehyspahvilla tai ns. feikkipaspiksella: printtaat vedokseen haluamasi väriset leveät reunukset kokoon 30×40 tai 40x50cm, jolloin kuva on valmis kehykseen.

Näyttelyä Eerikinkadulle on alustavasti suunniteltu huhtikuulle.

IMG_9991edTerNs5 1080NÄYTTELYKUTSU

Suurpalkintokilpailu 2016

Toinen seuran tärkeimmistä kilpailuista lähestyy vauhdilla. Osallistu Suurpalkintokilpailuun 2016!

Kilpailusääntöjen mukaan vedosten maksimikoko on 40 x 50 cm (tai pinta-alaltaan vastaava) mahdollisine kehyspahveineen. Eli kilpailukuvissa voi olla mukana kehyspahvi, mutta se ei ole pakollinen. Vedoksen koko voi olla mikä tahansa kunhan se ei ylitä em. maksimikokoa. 

Kilpailuissa voittaneet kuvat on viime vuosina olleet esillä myös seuran näyttelyissä. Näyttelyihin tulevien vedosten toivotaan olevan ripustusvalmiita seuran kehyksiin. (Katso Kilpailusäännöt, liite 2, VEDOKSET RIPUSTUSVALMIIKSI).  Linkki kilpailusääntöihin.

Toimita vedokset Kameraseuraan pe 4.11. klo 18 mennessä.

Tuomariksi on lupautunut entinen Kameraseura ry:n jäsen, pitkään Helsingin Sanomien kuvataidejournalistina toiminut Anu Uimonen.

Kilpailun tulos julistetaan kuukausikokouksessa ti 8.11.16.

Alustavasti on suunniteltu, että kilpailukuvista järjestetään näyttely viimevuotiseen tapaan TaideLaaksossa.

Osallistu Seuracupiin 2016

SEURACUP 2016
Koska vuoden 2016 Seuracupiin osallistumisen dead-line (17.10) lähestyy huimaa vauhtia,
Näyttelykuvaajien kokouksessa 26.9. päätettiin toimia kaikkien kerhojen osalta seuraavasti:
Kaikki ne Helsingin Kameraseuran kerhojen jäsenet, jotka haluavat osallistua vuoden 2016 Seuracupiin,
pyydetään ensin liittymään Facebook-sivuilla ”Kameraseura Näyttelykuvaajat”- ryhmään.
(ei sitoutumista toimintaan, mutta toivottavaa!).
Ne henkilöt, jotka eivät halua käyttää Facebookia, voivat toimittaa kuvansa (max 2 kpl) sähköpostitse osoitteeseen vesa.papunen@welho.com , josta ne siirtyvät Näyttelykuvaajien sivulle arvioitavaksi.
Jokainen osallistuja, joka on Helsingin Kameraseuran jäsen, voi ladata sivulle tai em. sähköpostiin max. 2 kuvaa 8.10. klo 24 mennessä
Jokaisen kuvan pidemmän sivun on oltava vähintään 2400 pikseliä, tarkkuudella 300 dpi ja formaattina jpg.
Kuvat tulee nimetä niin, että nimetään kuvat omalla nimellä ja juoksevalla numerolle eli esim:
Matti Meikäläinen 1
Matti Meikäläinen 2

8th Finland International Digital Circuit 2016

Kameraseura mukana järjestämässä:

Kuva 6

FIAP Patronage 2016/312 – 316
PSA Recognition PSA 2016-231
NFFF Nordic Society of Photography
GPU License GPU Code L160045-M16G15S15B
AFCC 2016/002

FIAP Patronages
2016/312 8th Finland International Digital Circuit – 8th Carelia Salon
2016/313 8th Finland International Digital Circuit – 3rd Helsinki Salon
2016/314 8th Finland International Digital Circuit – 2nd Kuopio Salon
2016/315 8th Finland International Digital Circuit – 2nd Hyvinkaa Salon
2016/316 8th Finland International Digital Circuit – 8th Vision Salon

FULL-COLOUR CATALOGUE 5*****FIAP

Sections:
A General Colour (PID) (free subject)
B General Monochrome (PID) (free subject)
C Travel (TD)

Calendar
Upload opening date: 15th August 2016
Closing date: 26th September 2016

For more information, click here.

 

Teemanäyttelyyn mukaan

Teemanäyttely ”Luonnollisesti” Kouvolassa odottaa osallistujia

Kouvolan Kameraseura ry järjestää syksyn 2016 liiton teemanäyttelyn lokakuussa.
Tämän linkin takaa löydät ennakkotietoa näyttelyyn osallistumisesta sekä viikonlopun ohjelmasta.

KUVIEN LÄHETTÄMINEN

 • Digitiedostot SKsL kuvaportaalin kautta: 1.8.2016 – 4.9.2016 (Huom. muuttunut tiedostokoko)
 • Vedokset: Lähetys: 1.8.2016 – 2.9.2016.

Kameraseura ry kokoaa jäsentensä vedokset yhteislähetykseen elokuun aikana niin, että vedokset tulee olla toimitettuna Lastenkodinkujalle gallerian keräyslaatikkoon viimeistään perjantaina 26.8. klo 12.

 • Jokainen hoitaa omien kuviensa osallistumismaksut itsenäisesti Kouvolan Kameraseuran tilille ja liittää maksukuitin vedosten mukaan.
 • Vedosten mukaan jokainen myös liittää liiton lomakkeen, johon on listannut kaikki kuvansa (vedokset sekä mahdolliset tiedostot)

Lomakkeen alkuun tulevat tulevat yhteystiedot:
Yhdistys = Kameraseura ry
Yhteyshenkilö = jasenpalvelut@kameraseura.fi
Puhelinnumero = 09-6811 4914
Palautusosoite = Kameraseura ry, Lastenkodinkatu 5, 00180 Helsinki

Sarjat

Vedosten osalta huomioitavaa: Näyttelyluettelon printtausta varten hyväksytyistä vedoksista tullaan pyytämään tiedostot. Vedosten tietoihin toivotaan tekijän s-postiosoitetta tai puh.nroa. Katso muut ohjeet tarkasti näyttelyn sivuilta. Teemanäyttelyssä noudatetaan yleisiä SKsL:n vuosi- ja teemanäyttelysääntöjä.

Mikäli kaipaat neuvoja näyttelyyn osallistumisessa/lomakkeiden täyttämisessä tms., voit tulla esimerkiksi elokuun kuukausikokoukseen kuviesi kanssa.

Uudet kilpailut Kamera-lehti.fi-sivuilla

Katso uusimmat kilpailut sekä aiempia tuloksia Kamera-lehti.fi-sivustolla http://kamera-lehti.fi/kilpailut/.

Suunnittele näyttelyjuliste

Osallistu Kameraseura ry:n kevään 2016 VESI…- näyttelyn ja elo-syyskuun AITA-näyttelyn julisteiden suunnittelukilpailuihin! Voit lähettää useampiakin ehdotuksia. Toivomme runsasta ja tasokasta osanottoa: kuka tahansa seuran yli 1300 jäsenestä voi osallistua! Toteuttamatta jääville juliste-ehdotuksillekin on suunniteltu näkyvyyttä, seuran jäsenten julistetaidenäyttelyä esimerkiksi Kamera-galleriaan, kunhan riittävä määrä saadaan kokoon tulevista näyttelyistä. 

Älä lähetä pelkkää julistekuvaa, vaan laadi juliste tulostusvalmiiksi, tiedostoina, mieluiten sRGB-väriavaruus, riittävällä resoluutiolla A3-kokoon painattamista varten, max. à 10 MB. Lähtökohtana olkoon valokuva, mieluiten mutta ei välttämättä itse ottamasi, sinulla on vain oltava kuvaan täydet oikeudet. Voit tietenkin tarjota samaa ottamaasi kuvaa näyttelyihinkin. Juliste tehdään kuitenkin ennen kuin tuomari tai kerho valitsevat näyttelykuvat.

Tee pystyjuliste. Voit käyttää pystykuvaa ja sijoittaa tekstin sen päälle. Vaakakuvaa käyttämällä sinulla on kuitenkin mahdollisuus säilyttää kuva sellaisenaan ja jättää teksteille muuta vapaata tilaa.

Sinulla on luova vapaus, mutta sijoita julisteeseen ainakin alla näkyvä informaatio. Esim. Photoshopin kirjoitustyökaluilla tekstitys käy helpommin kuin esim. piirtämällä tai maalaamalla. Valitse fontit ja niiden koot ja ryhmittele tekstit harkintasi mukaan. Varaudu tekemään mahdollisia pieniä tekstimuutoksia, säilytä siis myös originaalit tasoineen, layereineen, vaikka lähetätkin jpg-kopion. Seuran näyttelytoimikunta kerää ehdotukset ja valitsee käytettävät julisteet.

Jos graafinen ulkoasu vaatii, voit jättää pois tekstit englanniksi tai sijoittaa ne huomattavasti pienempinä kuin tekstit suomeksi. Kokonaisuus ratkaisee, valinta on sinun. Jos haluat, voit myös lähettää molemmat versiot, toisessa info vain suomeksi, toisessa suomeksi ja englanniksi. Tai voit ehdottaa jopa kolmatta eli erillistä versiota englanniksi.

Lähetä jpg-muotoiset ehdotuksesi osoitteella galleria@kameraseura.fi . Julisteet ovat itsenäisiä taideteoksia. Näyttelytoimikunta arvioi ehdotukset ilman laatijan nimeä. Toteutettavaan julisteeseen merkitäänkin vasta lopuksi tekijä, mutta niin pienellä, ettei se häiritse teosta, esim. .: Valokuva ja julisteen suunnittelu: Kaarina Kuvaaja. Nimeä siis ehdotukset ilman omaa nimeäsi, mutta lähetä myös erillinen tiedosto, josta ilmenevät ehdotustesi nimet ja omat yhteystietosi. Jos haluat, voit samalla myös perustella ratkaisujasi.  

1. Kevätnäyttely ”Vesi…”

Ks. aiempi ohje: http://www.kameraseura.fi/kilpailut/seuran-kevatnayttely/ . ”Vettä” on siis tarkoitus käsitellä paitsi konkreettisesti myös vertauskuvallisesti. VESI…: kolme pistettä viittaa aiheen vertauskuvalliseenkin avaruuteen. Tai voit viitata siihen selvemmin alaotsikolla: VESI – elementti ja vertauskuva. 

Lähetä juliste-ehdotuksesi 15.4.16 mennessä. Sisällytä ehdotukseesi ainakin seuraava informaatio:
V
ESI…
Kameraseura ry (((ja ehkä))): kevätnäyttely
12.5.-26.5.2016 / Ti-to 10-15/ Kamera-galleria, Lastenkodinkuja 1, Helsinki
((( Ja englanniksi, ehkä: Helsinki Camera Club / Water… (element and metaphor) / Tuesday-Thursday 10am – 3pm )))

2. ”AITA”-näyttely

Perinteistä AITA-näyttelyä ei enää nähdä Rautatieaseman hallissa, vaan nyt Finlandia-talon Café Verandaan liittyvässä Galleria Verandassa, jonka seinille seuran kerhot valmistavat toimintaansa esittelevät ”lakanat” (siitä tulee kerhoille erillinen ohjeistus). Tavoitteena on jälleen esitellä Kameraseura ry:n monipuolista toimintaa. Suunniteltava yhteisjuliste tulee paitsi perinteiseen levitykseen myös sähköiseen mediaan ja koko sivun koossa ensi elokuun Kamera-lehteen. 

Lähetä juliste-ehdotuksesi 13.5.16 mennessä. Sisällytä ehdotukseesi ainakin seuraava informaatio:
Kameraseura ry (Helsinki)/ esittäytyy kerhoineen:/ AITA /16.8.-15.9.2016/ Galleria Veranda / Café Verandan aukioloaikoina/ Finlandia-talo, Helsinki
((( Ja ehkä englanniksi: WALL / Presentation of Helsinki Camera Club / Galleria Veranda / during Café Veranda’s opening hours/ Finlandia Hall, Helsinki )))))

Kilpailuterveisin
Näyttelytoimikunta, Kameraseura ry

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja, 1. osakilpailu

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2016, 1. osakilpailu, aiheena Olemme osa yhteisöä. Osakilpailun viimeinen osallistumispäivä on maanantai 15.2.2016.

Seuran kevätnäyttely

Seuran perinteinen kevätnäyttely vedoksin järjestetään Kamera-galleriassa toukokuussa 2016 Näyttelytoimikunnan valitsemalla teemalla ”Vesi”.

Pelkkiä kevätpuroja ei sillä tarkoiteta, vaan tavoitteena on mahdollisimman monipuolinen ja kiinnostava näyttely, vesi mahdollisimman avarasti ajateltuna ja kuvattuna: mitä kaikkea vesi voikaan olla: höyry, kaste, pilvet, huurre, lumi, jää, joet, järvet, meri. Ja lapsivesi. Ja kyyneleet, sylki, räkäkin… Ja mitä kaikkea vesi on vertaus- ja virtauskuvissa: Tuonen virta, ”…paljon on vettä virrannut Vantaanjoessa siitä, kun…” jne. –

Aihe sisältää siis myös käsitteellisen merkityksen. Jos haluat varmistaa sen avautumisen, voit liittää kuvaan myös sanallisen selityksen tai taustoituksen, korkeintaan 20 sanaa (ks. seuran kilpailusäännöt).  Sen huomioi raati arvioinnissaan ja se tietysti myös esitetään, jos kuva tulee näyttelyyn.

Päästä luova mielikuvituksesi valloilleen!

Raati valitsee monipuoliset kuvat näyttelyyn sekä päättää mistä vedoksesta tehdään juliste. Kilpailupisteitä ei jaeta.
Näyttelyn avajaiset ovat Kamera-galleriassa ke 11.5. klo 18.00 ja näyttely on avoinna 12.–26.5.2016.

 • Kameraseuran jäsen voi lähettää näyttelyyn ehdolle 1-4 yksittäistä vedosta.
  Myös Kameraseuran kilpailuissa palkitut kuvat ovat tervetulleita.
 • Vedosten on oltava valmiita kehystettäviksi kehyskokoon 30×40 cm.

Ks. seuran nettisivuilta uudet näyttely- ja kilpailusäännöt 1.1.2016 alkaen.
HUOM. seuran mustia vakiokokoisia paspiksia ei siis enää käytetä. Vaihtoehtoja on: haluamasi värinen ja muotoinen ”feikkipaspis” aluspahvissa tai itse vedoksessa – tai tietenkin itse leikkaamasi oikea paspis, ulkomitoiltaan 30×40 cm. Tiesitkö, että seurallakin on on hyvä paspisleikkuri? Sitä esitellään ja voi kokeilla ti 8.3. ennen klo 18 alkavaa kuukausikokousta, klo 17.00.

 • Vedoksen taakse merkitään kuvan ja kuvaajan nimi.
 • Kuvan mahdollista käyttöä varten esim. seuran vuosikirjassa ja tiedottamisessa suositellaan, että kuvaaja varautuu myöhemmin pyydettäessä toimittamaan kuvatiedoston hyvällä resoluutiolla.

Vedoksien jättöaika on 13.1.2016–31.3.2016.
Vedokset on toimitettava viimeistään 31.3.2016 klo 18.00 Kamera-galleriaan, osoite Lastenkodinkuja 1.
Oven postiluukusta mahtuu lähetys, joka on kooltaan korkeintaan n. 50 x 500 mm .
Lähetykseen merkintä ”Kameraseuran kevätnäyttely 2016.”
Jos postitat kuvasi, myöhäisin hyväksyttävä postileima on 31.3.2016.

Vedokset palautetaan kilpailun tulosten julkistamisen yhteydessä, tai mukaan päässeet näyttelyn päätyttyä. Sen jälkeen ne voi noutaa seuran kokoustilasta, jossa niitä säilytetään kahden kuukauden ajan, jonka jälkeen ne tuhotaan.

OASIS Photo Contest 2015

NATURE and WILDLIFE PHOTOGRAPHY CONTEST

Is now open the new edition of the International NATURE and WILDLIFE PHOTOGRAPHY CONTEST – Oasis Photocontest 2015, organized by Oasis magazine and AITN (Italian Nature Tourism Association).

The winner will be awarded a prize of 2,500 Euros and the Michele Vitaloni’s sculpure.

Ten prizes of  600 euros to the winners of the 9 sections of the adult category.

The contest have two sections (adults and children) and 11 categories.

Members of the jury: Paul Souders (USA), Luis Sandoval (Mexico), Sergio Pitamitz (Italy), Mosè Franchi (Italy) Joe Petersburger (Hungary), Guo Jing (China) and Norbert Rosing (Germany).

The deadline for submissions is 31 December 2015

The best photos will be included in the prestigious catalog and will be part of the exhibition ”Oasis Photocontest Tour 2016”, which will shows in most important cities of Italy. The event was attendet by over 350.000 in past year.

For all information and submissions guidelines, click here.

SKsL:n vuosinäyttely 2016

Nyt kaikki mukaan valokuvauksen harrastajien suurtapahtumaan! Lähetetään yhdessä kuvat Liiton vuosinäyttelyyn!

Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely 2016 järjestetään Lappeenrannassa Saimaan Kameraseura ry:n isännöimänä.

Kuvien lähettäminen

A-sarja (vedokset) sekä C-sarja (muut kuvamuodot)

Kameraseura ry postittaa A ja C sarjan kuvateokset yhteislähetyksenä. Tuo omat kuvasi tammikuun aikana Kamera-galleriassa olevaan lähetyslaatikkoon, viimeistään Näyttelykuvaajien kokoukseen maanantaina 25.1.2016. Kuvien mukana tulee olla kuvaluettelo, jossa lisäksi mainittuna oma jäsenseura Kameraseura ry. Mikäli kaipaat lisätietoja ja ohjeita, laita viestiä osoitteeseen: nayttelykuvaajat@kameraseura.fi.

B-sarja (digitiedostot)

Lataus tapahtuu omatoimisesti. Latausaika on 1.1.2016 – 31.1.2016 linkistä http://upload.sksl.fi/.

Tiedoston ominaisuudet: 300 dpi, pitkä sivu 2400 pikseliä. Tiedostot nimetään siten, että tiedostonimestä voi yksilöidä kuvaajan ja teoksen (esim. keijo_kuvaaja-luonto.jpg, jos kuvaajan nimi on Keijo Kuvaaja ja teoksen nimi Luonto).

Osanottomaksut Kameraseura ry kustantaa näyttelylähetyksen vedosten yhteispostituksen. Muut maksut jokainen hoitaa itsenäisesti seuraavan ohjeen mukaisesti:

Kuvamaksu on neljä (4) euroa/teos. Näyttelyn avajaispäivänä 2.4.2016 alle 30-vuotiailta henkilöiltä kuvamaksu on kaksi (2) euroa/teos. Kuvamaksut maksetaan  tilille FI53 4108 0010 0870 40, saajaksi merkitään Saimaan Kameraseura ry. Viestiosaan merkintä: Vuosinäyttely 2016 ja henkilön nimi, jonka maksusta on kyse, sekä kuvateosten määrä (ladatut digitiedostot ja vedokset yhteenlaskettuna).

Vuosinäyttelyssä noudatetaan yleisiä SKsL:n vuosi- ja teemanäyttelysääntöjä.

 

Fotofinlandia 2016

Lue ohjeet täältä.

Kamera-lehden Suurkilpailu 2015

Suurkilpailu 2015 on käynnissä. Lähetä kuvasi viimeistään maanantaina 30.11.2015.

Lue lisää

Night and Low Light Photography

Kutsu ”Night and low light photography”- valokuvakilpailuun ja näyttelyyn yhdessä Fotoklub Zagrebin kanssa


Kameraseura järjestää yhdessä Fotoklub Zagrebin kanssa näyttelyt syksyllä 2015 sekä Helsingissä että Zagrebissa. Näyttelyteemaksi on sovittu Night and low light photography.

Meidän suomalaisten näyttely on Kamera-galleriassa 2.-16.10.2015, jonka jälkeen marraskuussa suomalaisten teokset ovat näyttelyssä Zagrebissa. Zagreb Fotoklubin kuvat ovat vastavuoroisesti esillä Kamera-galleriassa 4.-31.12.2015.

Kutsumme kaikki Kamereseuran jäsenet osallistumaan tähän kansainväliseen valokuvakilpailuun. Jäsenet voivat lähettää näyttelyyn ehdolle 4 yksittäistä kuvaa. Kuvat tulee toimittaa digitaalisina 21.8.2015 mennessä sähköpostitse osoitteeseen galleria@kameraseura.fi. Näyttelyyn valituille ilmoitamme hyväksynnästä 7.9.2015 mennessä. Näyttelyyn hyväksytyt kuvat pyydämme toimittamaan printteinä Kamera-galleriaan tai postitse osoitteeseen Lastenkodinkuja 1, 00180 Helsinki, 21.9.2015 mennessä. Kuoreen merkintä ”Night and low light photography.” Printit kehystetään 40 cm x 50 cm kehyksiin ilman paspiksia. Printeissä käytetään ”feikkipaspiksia” eli tulostetussa kuvassa on paspis valmiina.

Kuvat näyttelyyn valitsee Kameraseuran näyttelytoimikunta (5 hlöä).

Vuoden kuvaaja 2/2015

Toisen osakilpailun aihe on  töissä. Osakilpailun viimeinen osallistumispäivä on maanantai  11.5.2015.

Lue lisää

Suunnittele juliste AITA 2015 WALL -näyttelyyn!

Kameraseura järjestää tänäkin vuonna perinteisen AITA 2015 WALL-näyttelyn Helsingin päärautatieasemalla.
Näyttelytoimikunta julistaakin nyt julistekilpailun uuden, upean julisteen löytämiseksi näyttelyyn ja käytettäväksi näyttelyn mainonnassa.

Suunnittele tällainen juliste 

– Tänä vuonna etsimme valmista julistetta. Suunnittele siis julisteeseen myös teksti.
– Julisteessa on oltava ainakin nämä tiedot:
oooooJärjestäjä: Kameraseura ry
oooooNäyttelyn nimi: AITA 2015 WALL
oooooNäyttelyaika: 17.–30.8.2015
oooooNäyttelypaikka: Helsingin päärautatieasema, Postihalli
oooooJulisteen suunnittelija
– Kuvan on oltava sellainen, että se sopii julkisella paikalla esitettäväksi. Kuvassa ei esim. saa olla raakaa väkivaltaa, liikennevälineiden töhrimistä tai junaonnettomuuksiin viittaavaa.
– Lähetä kilpailuun A4-kokoinen pystyjuliste digimuodossa.

Lähetys ja aikataulu

Lähetä juliste-ehdotuksesi 17.5. mennessä spostilla osoitteeseen galleria@kameraseura.fi.

Muuta huomioitavaa, lisätietoja

Osallistumalla kilpailuun suunnittelija suostuu siihen, että julistetta voidaan käyttää AITA-näyttelyssä ja siihen liittyvässä mainosmateriaalissa, jota julkaistaan verkossa, mainoslehtisissä tms.

Näyttelytoimikunta valitsee voittajan ja tekee voittajakuvasta A3-vedoksen.

Näyttelytoimikunta pitää itsellään oikeuden pyytää tarvittaessa pieniä oleellisia korjauksia voittajajulisteeseen (mahdolliset käännösvirheet tms.).

Voittaja saa palkinnoksi bittiavaruuteen asti ulottuvaa mainetta ja tilaisuuden päästä esille työnsä kautta kaikkialla, missä näyttelyä mainostetaan. Pölyä keräävää pokaalia ei ole luvassa.

Muista julisteista Näyttelytoimikunta valitsee myöhemmin parhaat ripustettavaksi Keittiö-galleriassa pidettävään näyttelyyn. Näiden julisteiden suunnittelijoihin otamme myöhemmin yhteyttä ja pyydämme julisteista printin.

Mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa Näyttelytoimikunta spostilla galleria@kameraseura.fi. 

21.3.2015 Näyttelytoimikunta

Vuoden matkakuva 2015

Kuva voi olla otettu ulkomailla tai kotimaassa 1.6.2014–31.5.2015. Viimeinen lähetyspäivä on 31.5.2015.

Lue lisää

Finnish Market Square 2015

What are Finnish market squares like in the year 2015?
Read more

Suomalainen tori 2015

Minkälaisia ovat suomalaiset torit vuonna 2015? Lähetä 1-3 kuvaa 31.8.2015 mennessä.

Lue lisää

Päijäthämäläinen luontokuvakilpailu

Kilpailun aiheena on päijäthämäläinen luonto. Kuvien tulee olla otettu Päijät-Hämeessä 17.1.–17.5.2015.

Kuvat toimitettava viimeistään 17.5.2015 osoitteeseen hagginelaintayttamo@gmail.com.

Lue lisää

Eisa Photo Maestro 2015

Kuvakokonaisuuden aihe on perhe. Kuvat perille 15.5. mennessä.

Lue lisää

This is Life 2015

Kameraseura Mielikuvituksen toinen kansainvälinen kisa This is life 2015:
Kuvien lataus 15.12.2014-15.02.2015.
Sarjat: Mv-kuvat, Värikuvat, Luonto
Kuvakoko: 1920 x 1080, 300 dpi.
Maksu: 1 sarja 20 e, 2 sarjaa 30 e, 3 sarjaa 40 e.
Kaikille osallistujille postitetaan ****star luettelo.
www.thisislife.fi

Competition for Xmas photo

Kameraseura and Kamera-lehti Christmas greetings will be sent again next week by email.
The Christmas greeting will be on the web-page of both as well.
To choose the photo for the greeting there is a competition for all the members again.

To participate and have your photo as The One please follow these rules:
Time to participate ends on Monday 15.12. at 15:00.

Photo should be a landscape form, width 800 px.
You must have full rights to the photo.
There should not be any text added on the photo.

Please load the photo here:
http://photo.finlandcircuit.fi/PhotoportalQA/Participant/Exhibitions

Select the exhibition: ”Exhibition name”: 14th Helsingin kameraseura Joulukortti 2014
”Register”.
”Add image”
Choose ”Series”: Joulukortti 800 px
Add ”Image name”.
”Selaa” choose your photo from your folders.
”Upload” the photo.

You can participate with max. 4 photos not published earlier.

After uploaded all photos you can sign out.
Before that you can create yourself a password to return to program later ”Profile – Change password.”
Do not go to ”PAY”, since this is all free.
This means that you do not need to press any Send-button.

With any problems call Leena tel. 09-6811 4910.
The winner is chosen by the staff of Kamera-lehti: Asko, Minna and Ronja.
The winner will get a book as a prize.

Joulukorttikilpailu

Kameraseuran ja Kamera-lehden sähköinen joulukortti postitetaan jälleen ensi viikolla. Kortti tulee myös sekä lehden että seuran nettisivulle. Perinteisesti pikkujouluissamme ollut kilpailu toteutetaan tänä vuonna sähköisesti testaten samalla SKsL:n kilpailukuvajärjestelmää.

KILPAILUAIKA PÄÄTTYY MAANANTAINA 15.12. KLO 15:00.

OSALLISTUMISOHJEET:

Kilpailukuvan tulee olla vaakakuva, leveys noin 800 px.
Valokuvaajalla tulee olla täydet oikeudet kuvan käyttöön.
Kuvaan ei tule kirjoittaa mitään tekstiä.

Siirry lataamaan kuva tästä:
http://photo.finlandcircuit.fi/PhotoportalQA/Participant/Exhibitions

Valitse luettelosta näyttely:
”Exhibition name”: 14th Helsingin kameraseura Joulukortti 2014

Osallistuaksesi sinun tulee rekisteröityä järjestelmään ”Register”.
Rekisteröitymisen jälkeen lisää kuva ”Add image”
Valitse ”Series”: Joulukortti 800 px
Kirjoita kuvasi nimi kohtaan ”Image name”.
”Selaa” kuvasi omista kansioistasi.
”Upload” lataa kuva.

Voit osallistua kilpailuun korkeintaan neljällä (4) aiemmin julkaisemattomalla kuvalla.

Ladattuasi kaikki kuvat voit kirjautua ulos.
Käy kuitenkin ensin luomassa itsellesi salasana ”Profile – Change password.”
Älä mene PAY osuuteen, sillä osallistuminen ei maksa mitään.
Kuvia ei siis latauksen jälkeen enää lähetetä erikseen mitään nappia painamalla.

Mikäli osallistumisessa tulee ongelmia, voit soittaa Leenalle puh. 09-6811 4910.

Voittajakuvan valitsee tiistaina Kamera-lehden toimitus: Asko, Minna ja Ronja.
Voittaja saa kirjapalkinnon.

Kamera 2015 Photo Exhibition

The traditional springtime exhibition of our society will be arranged in the Camera Gallery in May 2015. The theme will be interaction. We have a three-member jury that will make the final decisions as to which submitted images will be chosen to the be exhibited  and which image will used as the exhibition poster.

The opening night for this exhibition will be on Thursday, May 7, 2015 at 18:00 hours and it will be open for the public between May 8 and May 28, 2015.

How to participate?

Every Kameraseura member is entitled to participate in the springtime exhibition with a maximum of four images.

Your image(s) must fit into the 30 x 40 cm frames used by Kameraseura. If your picture has no passe partout, Kameraseura will provide them. There are two size options: the minimum outer dimensions of your picture must be 21 x 29 cm or 20 x 30 cm.

Your image(s) must be final high-quality prints meeting exhibition standards, digital files cannot be submitted. Kameraseura will not print any pictures.

Write the name of the photographer along with the designated name of the work behind each print.

The images for the exhibition should be submitted between Dec 1, 2014 and January 20, 2015, the final deadline date being Jan 20, 2015 by 18:00 hours at the Camera Gallery, Lastenkodinkuja 1. If you decide to mail your prints, the last approved mailing date according to the post office stamp must be Jan 20, 2015. Write ”Kamera 2015” on the envelope.

• Along with the prints you must include publishable image files for the exhibition catalogue (file size of the longer side about 3000 pixels) as well as an introduction text covering the photographer. These can be mailed on a CD or emailed to Kameraseura (galleria.ks@gmail.com) at the latest by Jan 20, 2015. Later arrivals will not be accepted.

Kamera 2015

Seuran perinteinen kevätnäyttely järjestetään Kamera-galleriassa toukokuussa 2015. Näyttelyn teemana on vuorovaikutus. Kolmehenkinen raati valitsee kuvat näyttelyyn sekä päättää mistä kuvasta tehdään juliste. Näyttelyn avajaiset ovat Kamera-galleriassa torstaina 7.5.2015 klo 18.00 ja näyttely on avoinna 8.-28.5.2015.
Kuinka osallistut näyttelyyn?
• Jokainen Kameraseuran jäsen voi lähettää näyttelyyn ehdolle korkeintaan 4 yksittäistä kuvaa.
• Kuvat laitetaan Kameraseuran kehyksiin, joiden koko on 30×40 cm. Jos kuvalla ei ole valmiiksi sopivaa paspista eli kehyspahvia, on sen sovittava Kameraseuran paspikseen, joita Kameraseuralla on kahden kokoisia: kuvan on oltava ulkomitoiltaan vähintään 21×29 cm tai 20×30 cm.
• Kuvien on oltava näyttelykelpoisia vedoksia eli digitaalitiedostot eivät riitä. Kameraseura ei tulosta kuvia.
• Kuvien takana tulee lukea kuvaajan koko nimi ja kuvan nimi.
•  Kuvien jättöaika on 1.12.2014-20.1.2015, viimeinen jättöpäivä on 20.1. klo 18.00 Kamera-galleriaan, osoite Lastenkodinkuja 1. Jos postitat kuvasi, tulee postileiman olla 20.1.2015. Kuoreen merkintä ”Kamera 2015.”
•Kuvien mukana tulee toimittaa näyttelyluetteloa varten julkaisukelpoiset kuva tiedostot (pitkä sivu noin 3000 px) ja esittelyteksti valokuvaajasta CD:llä tai sähköpostilla osoitteeseen galleria.ks@gmail.com viimeiseen palautuspäivään 20.1.2015 mennessä tai kuvia ei hyväksytä.

Kymen kameroiden valokuvauskilpailu

Kymen Kamerat ry järjestää taas kaikille avoimen vuosikilpailun. Tervetuloa osallistumaan! Liitteenä kilpailujuliste ja säännöt.

Antti Hanski,
Kymen Kamerat ry
Gutzeitintie 10 A 8
48100 Kotka
kymenkamerat@gmail.com
Kymen kamerat Vuosikilpailun_saannot_2014 Kymen kamerat Vuosikisa_ilmoitus_2014_web

Digifotomaraton 13.-15.6. – osallistu etänä!

Kuopion Kameraseura tiedottaa: 60-vuotiaan Kuopion Kameraseuran superviikonloppu

Huikea Digifotomaraton 2014!

– ensi viikonloppuna 13.-15.6.2014 pääsee ensimmäistä kertaa myös etänä kisaamaan

Kuopion Kameraseura ry järjestää vuoden 2014 Digifotomaratonin kesäkuun toisena viikonloppuna (13.-15.6.2014). Digifotomaratonilla on jo pitkä historia ja se järjestetäänkin nyt jo 17. kerran. Kuvattavaa riittää, sillä Kuopiossa on todellinen tapahtumien superviikonloppu, kun sekä Jukolan viesti että Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtumat tuovat kaupunkiin kymmeniä tuhansia vierailijoita ja kesäkaupungin sykkeessä on niin paljon innoittavaa kuvattavaa.

Ja koska Kuopion Kameraseura täyttää tänä vuonna 60 v, järjestetään perinteisen kuuden tunnin Digifotomaratonin lisäksi myös 48 tunnin pituinen Juhladigifotomaraton. Viime kesän vuorokauden kestäneestä Superdigifotomaratonista tullut hyvä palaute innoitti järjestäjät kokeilemaan tällaista todellista valokuvauksen ultramatkaa.

6 h Digifotomaraton starttaa perinteitä kunnioittaen lauantaiaamuna klo 10 ja siinä kuvataan kuusi kuvaa määrätyistä aiheista. Kuvat on otettava tietyssä järjestyksessä, eikä kuvankäsittely ole sallittua.

48 h Juhladigifotomaraton starttaa jo perjantaina 13.6.2014 klo 16 ja jatkuu kaksi vuorokautta aina sunnuntaihin klo 16 asti. Juhladigifotomaratonissa kuvia otetaan 10 kpl vapaavalintaisessa järjestyksessä. Lyhyemmästä maratonista poiketen kuvankäsittely on sallittua. Näin kahden vuorokauden kisassa valokuvaustaitojen ohella punnitaan myös kilpailijan kuvankäsittelytaidot. Kuvankäsittely ei kuitenkaan ole pitkänkään kisan itse tarkoitus, eikä varsinkaan pakollista – kuvallinen ilmaisu ja valokuvassa olevat tarinat ja tekninen toteutus ratkaisevat.

Tänä juhlavuonna palkinnot ovat erityisen upeat. Aiemmasta poiketen myös etänä osallistuminen on sallittua – kiitos pilvipalveluiden.

Mikäli haluat säästää osallistumismaksuissa, edullisempi ennakkoilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 11.6.2014 klo 23.59 osoitteessa http://www.kuopionkameraseura.org/dfm

Lisätietoja kesän kuumimmasta kuvakisasta saat tapahtumakoordinaattori Pasi Lepolalta (pasi.lepola@gmail.com – p. 045 633 3776) sekä Kuopion Kameraseuran puheenjohtaja JP Korpi-Vartiaiselta (jpkorpi@gmail.com – p. 044 590 0314).

 

Minun maisemani Uudellamaalla – kilpailuaika 9.5.–31.8.2014

Minun maisemani Uudellamaalla

Tervetuloa osallistumaan Uudenmaan liiton valokuva- ja tarinakilpailuun!

Kilpailun tavoitteena on löytää maakunnan monipuoliset kasvot ja tarinat niiden taustalta. Kilpailuun ei toivota niinkään perinteisiä maisemakuvia, vaan tuoreita näkökulmia erilaisista arjen havainnoista. Yhdelle mieleinen maisema voi olla kaupungin ihmisvilinää, toiselle maaseudun virkeää viljelykulttuuria, kolmannelle lapsuuden kotikatu. Ei ole oikeita eikä vääriä vastauksia.

Kilpailu haastaa kuvaajia miettimään mitkä tilanteet, paikat tai näkymät koskettavat lähiympäristössä. Kuvan aihe voi yhtä hyvin ihastuttaa tai vihastuttaa. Mukaan liitetään tarina, runo, statuspäivitys tai muu teksti, jonka maksimipituus on 160 merkkiä.

Kilpailu on avoin kaiken ikäisille valokuvaajille. Muutkin kuin uusmaalaiset voivat ottaa osaa, mutta valokuva tulee olla Uudellamaalla otettu. Kukin osallistuja voi lähettää enintään kolme kuvaa. Kuvan ei tarvitse olla kilpailuajalta, vaan aiemminkin napatulla kuvalla voi osallistua.

Elokuun loppuun jatkuvassa, ainoastaan harrastelijoille tarkoitetussa kilpailussa on hyvät rahapalkinnot.

Lue lisää kilpailusta: www.uudenmaanliitto.fi/kuvakisa

Viestiä kilpailusta saa mieluusti viedä eteenpäin!

Ystävällisin terveisin,
Uudenmaan liitto ⁄⁄ Nylands förbund
Esterinportti 2 B • Estersporten 2 B
00240 Helsinki • Helsingfors
+358 9 476 7411 • www.uudenmaanliitto.fi

SKSL:n vuosinäyttely 2014

Suomen Kameraseurojen liiton vuosinäyttelyn järjestää tänä vuonna Kuopion Kameraseura 26.4.-10.5.2014. Näyttelypaikkana toimiva VB-valokuvakeskus on yksi Suomen tunnetuimmista valokuvakeskuksista, ja sitä hoitaa Victor Barsokevitsch -seura. Näyttelyn avajaisia vietetään valokuvauskeskuksessa liiton kevätkokousviikonloppuna la 26.4. alkaen klo 14, katuosoite on Kuninkaankatu 14, Kuopio.

Kuviaan voivat lähettää näyttelyyn kaikki liiton jäsenseurojen henkilöjäsenet. Kuvia on mahdollisuus lähettää kolmeen sarjaan: A: vedokset, B: tiedostot sekä C: teokset, joissa valokuvan osuus on oleellinen, mutta jotka eivät sovellu sarjoihin A tai B. Näyttelyä varten lähetettyjen kuvien pitää olla perillä viimeistään pe 31.1. Vedoksia postitettaessa riittää kun postileimassa on ko. päivämäärä.

 

Kameraseura ry lähettää kuvia yhteislähetyksenä, jolloin kuvien viimeinen jättöpäivä on maanantai 27.1.2014 klo 18.00 (Näyttelykuvaajien kokous) Kamera-galleriaan, Lastenkodinkuja 1. Kameraseura kustantaa jäsenilleen neljän kuvan lähetyksen. Jos kuvia on enemmän tulee niistä maksaa 4 euron näyttelykuvamaksu nettikaupassamme. Laita kuvien mukaan osallistumislomake, jonka löydät tästä linkistä.

 

Näyttelyyn hyväksytyistä teoksista julkaistaan näyttelyluettelo. Sen saa jokainen kuvaaja, joka on tarjonnut kuviaan näyttelyyn. Kuvateosten hyväksyminen näyttelyyn ja niiden saamat kunniamaininnat kartuttavat liiton omia arvonimiä varten kerättäviä hyväksyntäpisteitä.

Tarkempaa tietoa vuosinäyttelyyn osallistumisesta, avajaisviikonlopun ohjelmasta ja käytännön asioihin liittyen löytyy osoitteesta http://www.kuopionkameraseura.org/sksl2014 ja   sksl2014@kuopionkameraseura.org. Vuosinäyttelyn säännöt löytyvät tältä kotisivulta osoitteesta: Näyttelyt / Vuosi- ja teemanäyttelyt / Vuosi- ja teemanäyttelyiden säännöt.

Fotofinlandia 2014

 

Linkin takana tietoa Fotofinlandiasta

 

ATT00125

Kymen Kameroiden vuosikilpailu 2013

 

Vuosikisa2013.

 

Kymen Kamerat järjestää taas perinteisen vuosikilpailun. Liitteenä säännöt pdf muodossa.

 

http://www.sksl.fi/kymen.kamerat
http://kyka-blog.blogspot.com

 

saannot_2013

Finnfoto: Valokuvakilpailut ja kuvan käyttöoikeudet

 

Mediatalot, julkaisut, yritykset ja yhteisöt järjestävät jatkuvasti erilaisia valokuvakilpailuja. Näihin osallistuminen on yhtä helppoa kuin digikuvien jakelu muutenkin.

Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry painottaa, että valokuvakilpailun osallistujan on aina syytä tarkistaa kilpailun säännöt ennakkoon. Näin välttyy yllätyksiltä kuten, että perhepiirissä otettu kilpailukuva ilmestyy julkisuuteen täysin toisessa yhteydessä, kuin mitä kuvaaja on  alunperin tarkoittanut.

Valokuvakilpailujen säännöissä järjestäjä – esim. printtijulkaisu/mediakonserni – vaatii usein kuvien täyden käyttöoikeuden. Samoin järjestäjä usein pidättää itsellään oikeuden myydä kuvia kolmannelle osapuolelle. Kuvaaja hyväksyy nämä ehdot osallistuessaan ao. valokuvakilpailuun. Mitä tästä voi seurata?

Kun kilpailun järjestäjällä – esim. printtijulkaisu/mediakonserni – on kilpailukuvien vapaat käyttö- ja myyntioikeudet, voi mediakonserni käyttää kilpailukuvia vapaasti mm. mainoksissa, painotuotteissa, www-sivuilla jne. sekä myydä kuvia esim. kuva- ja mainostoimistoille jne. ilman korvausta kuvaajalle.

Valokuvakilpailujen säännöissä vaaditaan myös yleensä aina, että osallistuja on itse valokuvan ottanut henkilö, siis kuvan tekijänoikeuksien omistaja. Lisäksi edellytetään, että kilpailuun osallistujalla on kuvissa olevien henkilöiden suostumus kuvien julkiseen käyttöön. Näin valokuvakilpailun järjestäjä/vapaan käyttöoikeuden haltija,  siirtää vastuun kuvan mahdollisen asiattoman käytön oikeudellisista seuraamuksista kuvan ottajalle!

Jotta yllämainituilta ongelmilta vältytään olisi toivottavaa, että osallistujien lisäksi myös valokuvakilpailujen tuomariston jäsenet aina tarkastavat ja hyväksyvät ao. kilpailun säännöt.

Yleispätevät ohjeet valokuvakilpailun sääntöjen pohjaksi löytyvät internet-osoitteesta: Finnfoto ry verkkosivuilla www.finnfoto.fi/lomakkeet/. Finnfoton valokuvakilpailujen sääntösuositukset huomioivat ja tarkentavat usein epämääräiseksi muodostuneet valokuvakilpailun järjestäjän ja osallistujan väliset tekijänoikeus- ja korvausasiat.

Osoitteessa www.finnfoto.fi/lomakkeet/ olevan “valokuvakilpailunsääntörunko” -lomakkeen perusteella valokuvakilpailun järjestäjä voi muokata oman kilpailunsa säännöt. Järjestäjän tarvitsee vain lisätä lähinnä yhteystiedot ja palkinnot. Täydennettävät kohdat on merkitty selkeästi punaisella tekstillä.

Finnfoton internet-sivuilla on lisäksi yleispätevät ohjeet digitaalisten ja tavallisten valokuvien toimittamiselle valokuvakilpailuun sekä kuvamateriaalin käsittelyyn myös kilpailun jälkeen.

Lisätietoja www.finnfoto.fi

Finnfoto: Laivurinkatu 39, 00150 Helsinki  puh. 045- 137 3540, http://www.finnfoto.fi ja http://www.fotofinlandia.fi email: toimisto@finnfoto.fi

______________________________________________________________________________________

Jäsenjärjestöt: Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Suomen Lehtikuvaajat – Finlands Pressfotografer ry, Suomen Ammattiluontokuvaajat ry, Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, Fimage ry,  Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Valokuvauksen Opiskelijat ry.

 

Kamera 2014 – english

Kamera 2014 Photo Exhibition

The traditional springtime exhibition of our society will be arranged in the Camera Gallery in May 2014. This photo exhibition does not have a specific theme or topic. We have a three-member jury that will make the final decisions as to which submitted images will be chosen to the be exhibited, which image will used as the exhibition poster, as the invitation card and which three images will be printed as post cards. The opening night for this exhibition will be on Monday, May 5, 2014 at 18:00 hours and it will be open for the public between May 6 and May 28, 2014.

 

How to participate?

• Every Kameraseura member is entitled to participate in the springtime exhibition with a maximum of four images.

• Your image(s) must fit into the passe partout used by Kameraseura. There are two size options: 20 x 28 cm and 19 x 29 cm. Your image must be slightly bigger than this opening to ensure proper mounting. If you decide to use your own passe partout, the outer dimensions of it must be exactly 30 × 40 cm as this is the standard frame size to be used in the exhibition.

 

• Your image(s) must be final high-quality prints meeting exhibition standards, digital files can not be submitted.

 

• Behind each print the name of the photographer along with the designated name of the work should be written.

 

• The images for the exhibition should be submitted between Dec 1, 2013 and January 17, 2014, the final deadline date being Friday, Jan 17, 2014 by 18:00 hours at the Camera Gallery, Lastenkodinkuja 1. If you decide to mail your prints, the last approved mailing date according to the post office stamp must be Jan 17, 2014.

 

• Along with the prints you must include publishable image files for the exhibition catalogue (file size of the longer side about 3000 pixels) as well as an introduction text covering the photographer. These can be mailed on a CD or emailed to Kameraseura (galleria.ks@gmail.com) at the latest by Jan 17, 2014. Later arrivals will not be accepted. One member can participate with a maximum of four single images.

Kamera 2014

Seuran perinteinen kevätnäyttely järjestetään Kamera-galleriassa toukokuussa 2014. Näyttelyllä ei ole erityistä teemaa. Kolmehenkinen raati valitsee kuvat näyttelyyn sekä päättää mistä kuvasta tehdään juliste ja kutsukortti ja mitkä kolme kuvaa painatetaan Kameraseuran postikorteiksi. Näyttelyn avajaiset ovat maanantaina 5.5.2014 klo 18.00 ja näyttely on avoinna Kamera-galleriassa 6.–28.5.2014.

Kuinka osallistut näyttelyyn?
•JokainenKameraseuran jäsen voi osallistua korkeintaan 4 yksittäisellä kuvalla.
•Kuvan on sovittava Kameraseuran kehyspahviin eli paspikseen. Passepartouta on kahta aukkokokoa: 20 x 28 cm ja 19 x 29 cm. Kuvan tulee olla hiukan aukkoa suurempi, jotta sen saa kiinnitettyä. Mahdollinen oma passe-partout tulee olla ulkomitoiltaan 30×40, sillä kuvat tulevat esille 30 x 40 kehyksissä.
•Kuvien on oltava suoraan näyttelykelpoisia, digitaaliset tiedostot eivät riitä.
•Kuvien takana tulee lukea kuvaajan koko nimi ja teoksen nimi.
•Kuvien jättöaika on 1.12.2013-17.1.2014, viimeinen palautuspäivä on perjantai 17.1.2014
klo 18.00 Kamera-galleriaan, Lastenkodinkuja 1. Jos postitat kuvasi, on viimeinen hyväksytty
postituspäivä postileiman mukaan 17.1.2014.
•Kuvien mukana tulee toimittaa näyttelyluetteloa varten julkaisukelpoiset kuva tiedostot (pitkä sivu noin 3000 px) ja esittelyteksti valokuvaajasta CD:llä tai sähköpostilla osoitteeseen galleria.ks@gmail.com viimeiseen palautuspäivään 17.1.2014 mennessä tai kuvia ei hyväksytä.

Fotofinlandia 2014

KUTSU FOTOFINLANDIA 2014 -valokuvakilpailuun täällä.

SKsL:n vuosinäyttely

Suomen Kameraseurojen Liitto ry ja Kameraseura Mielikuva ry kutsuvat Suomen Kameraseurojen Liiton jäseniä osallistumaan Ylöjärvellä 6.-20.4.2013 järjestettävään vuosinäyttelyyn.

 

Kuvien lähettäminen
Kuvat näyttelyyn on lähetettävä viimeistään 31.1.2013 (suomalaisen postileiman päivämäärä; ulkomailta lähettävien on syytä ottaa huomioon pidempi postinkulkuaika).

 

Vedokset (ja mahdolliset cd-levyt) lähetetään osoitteeseen:
Kameraseura Mielikuva

c/o Marjatta Turkia

Koivuhaantie 13 as 1

33480 Ylöjärvi

Digikuvat kilpailuun toivotaan lähetettävän Internetin kautta liiton Photoportaliin, jonka linkki on Kameraseura Mielikuva ry:n nettisivulla http://www.sksl.fi/kameraseura.mielikuva/ lähetysaikana 6.1.-7.2.2013. Jos joku ei onnistu lataamaan kuviaan Photoportaalin kautta, hän voi siinä tapauksessa lähettää digikuvansa järjestäjälle CD-levyllä. Kilpailussa noudatetaan Suomen Kameraseurojen Liiton vuosi- ja teemanäyttelysääntöjä, jotka löytyvät liiton nettisivulta kohdasta Näyttelyt

Vuosi- ja teemanäyttelyt

Vuosi- ja teemanäyttelysäännöt.

Kuvamaksu on neljä (4) euroa/teos. Näyttelyn avajaispäivänä 6.4.2013 alle 30-vuotiailta henkilöiltä kuvamaksu on kaksi (2) euroa/teos. Kuvamaksut maksetaan Kameraseura Mielikuva ry:n tilille IBAN FI7855370120076261 tai digikuvien lähetyksen yhteydessä PayPal-linkin kautta. Liitä maksukuitti kuvalähetyksen mukaan.

Teos voi olla yksittäinen kuva tai kuvasarja. Osallistua voi joko vedoksilla tai kuvatiedostoilla. Näyttelyyn postitse lähetettävistä vedoksista ja CD:llä lähetettävistä digitiedostoista pitää täyttää liiton näyttelyjen osanottokaavake.

Sarjaan A osallistuvat vedokset, joiden suurin sallittu koko on 40 cm x 50 cm, ja suurin sallittu paksuus 3 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaan lukien. Kuvat on liimattava tai teipattava kaikilta sivuiltaan tausta- tai kehyskartonkiin. Vedosten taakse, vasempaan yläkulmaan, on merkittävä teoksen nimi, kuvaajan nimi sekä seuran nimi.

Teoksen näkyvälle puolelle ei saa tehdä nimi- tai nimimerkkimerkintöjä.

Useammista kuvista koostuva kokonaisuus on merkittävä niin, että kuvien esitysjärjestys käy yksikäsitteisesti ilmi. Sarjaan B osallistuvat JPEG-kuvatiedostot, joiden pidemmän sivun pituus on 2400 pikseliä. Kuvan koko ei saa ylittää 2 megatavua. Sarjaan C osallistuvat kaikki ne teokset, joissa valokuvan osuus on oleellinen, mutta jotka eivät sovellu sarjoihin A tai B (esim. suurikokoiset vedokset tai taustavalaistut teokset).

Avajaiset

Vuosinäyttelyn avajaiset ovat lauantaina 6.4.2013 klo 15.00 Kauppakeskus Elossa, Elotie 1, Ylöjärvi.

Vuosinäyttely on avoinna Kauppakeskus Elossa 6.4.-20.4.2013 kauppakeskuksen aukioloaikoina, arkisin klo 9-21, lauantaisin klo 9-18 ja sunnuntaisin klo 12-18.

Tuomaristo

Vuosinäyttelyn tuomareina toimivat ammattivalokuvaaja Jussi-Pekka Arkkola, Kameraseura Mielikuva ry:n puheenjohtaja Ilkka Valkila (EFIAP) ja Suomen Kameraseurojen Liiton edustajana Eero Kukkonen.

Oheisohjelmaa

Holiday Innissä ennen kokousillallista tulee olemaan valokuvaukseen liittyvää ohjelmaa/alustuksia lauantaina 6.4.2013 klo 17.00-18.30.

Ohjelmasta tiedotetaan lähempänä kokousviikonloppua.

Kokousillallinen

Kokousillallinen on lauantaina 6.4.2013 klo 19 alkaen Holiday Innin ravintolassa, Yliopistonkatu 44, Tampere. Buffetillallisen hinta 35 euroa. Alkoholijuomat laskutetaan erikseen. Illalliselle osallistuvien tulee ilmoittautua 15.3.2013 mennessä sähköpostilla osoitteeseen kameraseura.mielikuva@gmail.com.

Yöpyminen

Yöpyjille on varattu kokouskiintiö Holiday Innistä, Yliopistonkatu 44, Tampere.

Yhden hengen huoneen hinta 84 euroa, kahden hengen huoneen hinta 104 euroa.

Huonekiintiö pidetään hotellissa varattuna 15.3. asti, joten tee varauksesi sitä ennen suoraan hotellista puh. (03) 245 5111.

Kevätkokous

Suomen Kameraseurojen Liiton sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina

7.4.2013 klo 10.00 Hotelli Holiday Innissä, Yliopistonkatu 44, Tampere.

Valtakirjojen tarkastaminen klo 9.45-10.00.

Kevätkokouksen jälkeen toimintaansa esittelee vuoden 2012 kameraseura Rauman Kameraseura ry.

Mikäli tammikuun 2013 loppuun mennessä ilmoittautuu arvonimien SKsLA*,

SKsLB* ja/tai SKsLC* hakijoita (hakijaksi ilmoittautuminen liiton toimistoon toimisto@sksl.fi tai puh. 0400 634 631), hakijat esittelevät työnäytteensä (12 teosta) kevätkokouksen jälkeen kevätkokousyleisölle. Työnäytteet arvioi ja hakemuksen hyväksyy tai hylkää SKsL:n hallituksen nimittämä raati.

 

Lisätietoa

Kameraseura Mielikuva ry:n näyttelyvastaava Marjatta Turkia, puh. 050 336

4810 tai puheenjohtaja Ilkka Valkila, puh. 040 545 3299.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry:n näyttelyvastaava Yki Hytönen, puh. puh.

041 513 2328 tai sähköpostitse yki.hytonen@sksl.fi

 

Kamera 2013

Seuran perinteinen kevätnäyttely järjestetään Kamera-galleriassa
toukokuussa 2013. Näyttelyllä ei ole erityistä teemaa. Kolmehenkinen
raati valitsee kuvat näyttelyyn sekä päättää mistä kuvasta tehdään juliste
ja kutsukortti ja mitkä kolme kuvaa painatetaan Kameraseuran postikorteiksi.

Näyttelyn avajaiset ovat maanantaina 6.5.2013 klo 18.00 ja näyttely on
avoinna Kamera-galleriassa 7.–31.5.2013.

Kuinka osallistut näyttelyyn?
•JokainenKameraseuran jäsen voi osallistua korkeintaan 4 yksittäisellä kuvalla.
•Kuvan on sovittava Kameraseuran kehyspahviin eli paspikseen. Passepartouta
on kahta aukkokokoa: 20 x 28 cm ja 19 x 29 cm. Kuvan tulee olla
hiukan aukkoa suurempi, jotta sen saa kiinnitettyä. Mahdollinen oma
passe-partout tulee olla ulkomitoiltaan 30×40, sillä kuvat tulevat esille
30 x 40 kehyksissä.
•Kuvien on oltava suoraan näyttelykelpoisia, digitaaliset tiedostot eivät riitä.
•Kuvien viimeinen palautuspäivä on perjantai 18.1.2013
klo 18.00 Kamera-galleriaan, Lastenkodinkuja 1.
Jos postitat kuvasi, on viimeinen hyväksytty
postituspäivä postileiman mukaan 18.1.2013.
•Kuvien mukana tulee toimittaa näyttelyluetteloa varten julkaisukelpoiset
kuva tiedostot (pitkä sivu noin 3000 px) ja esittelyteksti
valokuvaajasta sekä valokuvista CD:llä tai sähköpostilla osoitteeseen
galleria.ks@gmail.com viimeiseen palautuspäivään 18.1.2013 mennessä
tai kuvia ei hyväksytä.

Seuraava Fotofinlandia

Seuraava Fotofinlandia-kisa käydään vuonna 2014. Kilpailuun voivat osallistua
suoraan kaikki Finnfoton kahdeksaan jäsenjärjestöön kuuluvat kuvaajat. Kilpailun esikarsinta tapahtuu verkkoon ladattavien, vapaa-aiheisten kuvakokonaisuuksien perusteella. Kahteen edelliseen Fotofinlandia-kilpailuun on voinut päästä mukaan
jäsenjärjestöjen omien kilpailujen kautta.

Kilpailun järjestää Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry, johon kuuluvissa järjestöissä on noin 8 300 jäsentä.

Kaikilla Kameraseura ry:n jäsenillä on osallistumisoikeus kilpailuun.

Lisätietoja Finnfoto ry.

Vuosikilpailu päättyy 5.1.2012

Tiistaina 10.1.2012 alkaa klo 18.00 Kuukausikokouksien vuosi.  Illan vierailijana on valokuvaaja Timo Ripatti, joka on vieraillut muissakin kerhoissamme, vetää kursseja ja toimii Kamera-lehden avustajana. Timon illan esitys tulee olemaan uutta myös häntä aiemmin kuunnelleille.

Illan kilpailuna on  Vuosikilpailu, jonka kuvat ja voittajat julkistetaan. Kaikkien sarjojen voittajat saavat palkinnoksi yhteisnäyttelyn VUOSIKILPAILUN PARHAAT Kamera-galleriaan 3.-24.2.2012.  Vuosikilpailun raatina toimii valokuvaajat Antti Koli, Tiina Puputti ja Timo Ripatti.

VUOSIKILPAILU vedoksille. Kilpailussa on neljä sarjaa: henkilökuvat, luonto- ja ympäristökuvat, tilannekuvat ja yleinen sarja. Yleiseen sarjaan osallistutaan teoksilla, jotka eivät aiheeltaan sovi muihin sarjoihin.

Kilpailuun saa osallistua korkeintaan neljällä teoksella, joista yksi voi olla kuvasarja tai kuvapari.  Aiemmin Kameraseuran kilpailuissa palkituilla tai pisteitä saaneilla teoksilla ei saa osallistua.

Kustakin sarjasta palkitaan yksi teos, joista yksi valitaan Vuosikilpailun parhaaksi teokseksi. Lisäksi sarjan tason mukaan voidaan antaa kunniamainintoja, korkeintaan kaksi sarjaa kohti. Lisäksi palkitaan paras nuorten teos. Alle 25-vuotias merkitsee teoksiinsa syntymäaikansa.

Muilta osin noudatetaan näiden kilpailusääntöjen YLEISIÄ SÄÄNTÖJÄ.   Kilpailun arvioinnin suorittaa Kameraseuran ulkopuolinen kolmijäseninen raati.

Kilpailukuvat tulee toimittaa Lastenkodinkuja 1:n postilaatikkoon viimeistään torstaina 5.1.2012 klo 18.00.

Kamera 2012

Seuran perinteinen kevätnäyttely järjestetään Kamera-galleriassa toukokuussa 2012. Kolmehenkinen raati valitsee kuvat näyttelyyn sekä päättää mistä kuvasta tehdään juliste ja kutsukortti ja mitkä kolme kuvaa painatetaan Kameraseuran postikorteiksi.

Aiheena tällä kertaa ”parhaista parhaat”, mikä tarkoittaa, että näyttely kootaan niistä kuvista, jotka kameraseuralaiset arvottavat omiksi helmikseen. Kuvat saavat olla aikaisemmin palkittu ja näyttelyissä kiertäneitä.

Näyttelyn avajaiset ovat 3.5.2012 klo 18.00 ja näyttely on avoinna Kamera-galleriassa 4.–25.5.2012.

Kuinka osallistut näyttelyyn?

 • Jokainen Kameraseuran jäsen voi osallistua korkeintaan 4 yksittäisellä kuvalla.
  Vedosten maksimikoko on A4. Kuvapinnan koko tulostettuna 20,5×28,5 cm tai 19,5×29,5 cm. Kameraseuralla on kahta kokoa passe-partouta, joihin kuvat laitetaan. Tulosta kuvasi sopivaksi, jottei siitä rajaudu kehystyksen yhteydessä olennaisia asioita pois. Mahdollinen oma passe-partout tulee olla ulkomitoiltaan 30×40, sillä kuvat tulevat esille 30×40 kehyksissä.
 • Kuvien on oltava suoraan näyttelykelpoisia, digitaaliset tiedostot eivät riitä.
 • Kuvien viimeinen palautuspäivä on perjantai 13.1.2012 klo 18.00 Kamera-galleriaan, Lastenkodinkuja 1. Jos postitat kuvasi, on viimeinen hyväksytty postituspäivä postileiman mukaan 13.1.2012.
 • Kuvien mukana tulee toimittaa näyttelyluetteloa varten julkaisukelpoiset kuvatiedostot (pitkä sivu noin 3000 px) ja esittelyteksti valokuvaajasta sekä valokuvista CD:llä tai sähköpostilla osoitteeseen galleria.ks@gmail.com viimeiseen palautuspäivään 13.1.2012 mennessä tai kuvia ei hyväksytä.