Seuran Kevätnäyttely 2019

Nyt teemaa maa kuvaamaan!

Seuran kevätnäyttely 2019: ”Maa”
Kameraseura ry:n perinteisen keväisen vedosnäyttelyn teemana vuonna (”anno”) 2016 oli ”Vesi”, v. 2017 ”Tuli”, ja v. 2018 ”Ilma” – kolme muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, joista kaiken olevaisen katsottiin koostuvan.
Se neljäs oli ”Maa”. Se täydentääkin seuran kevätnäyttelyitten neljän sarjan huhtikuussa 2019 Kamera-galleriassa. Tämäkin teema on mahdollista ja tarkoitus käsittää hyvin avarasti. Sekä konkreettisiin että vertauskuvallisiin kuviin riittää runsaasti mahdollisuuksia. ”Maa” voi tarkoittaa maisemia, multaa, kallioita, hiekkaa, kiviä, jne.– mutta ei pelkästään niitä.  Se on kaikkea, mikä maahan perustuu ja minkä maa tekee mahdolliseksi: painovoiman, kasvit, puut, maanviljelyksen ja puutarhanhoidon, kaivostoiminnan, lasten hiekkaleikit ja multa kynsien alla. Ja madot ja myyrät ja muut maaeliöt. Ja vertauskuvat: ”Maasta olet sinä tullut…” (hautaus). Ja ”mieli maassa”. ”Maaemo”. Jne. Keksit itse lisää!

Jos haluat varmistaa kuvan merkityksen avautumisen, voit liittää kuvaan myös sanallisen selityksen tai taustoituksen, korkeintaan 20 sanaa (ks. seuran kilpailusäännöt).  Sen valintaraati tai –tuomari huomioi arvioinnissaan ja se tietysti myös esitetään, jos kuva tulee näyttelyyn.
Päästä luova mielikuvituksesi valloilleen! Voit olla persoonallisesti erilainen. Ja huomaa, ettei perinteisestä ”kilpailusta” ole suinkaan kyse. Niinpä kilpailupisteitäkään ei  jaeta. Tuomari ei siis ensisijaisesti pyri ”parhaitten” yksittäisten kuvien kokoelmaan, vaan avaraa teemaa kuvastavaan monipuoliseen ja yleisöä kiinnostavaan näyttelyyn. Siihen ei ”paraskaan” yksittäinen ”kilpailukuva” automaattisesti ja ilman muuta sovellu luontevana osana. Toisaalta ”vaatimattomampikin” voi sopia kokonaisuuteen mainiosti. Ja  HUOMAA, että aiemmin seuran kilpailuissa menestyneitä kuviasikin voit tarjota.
Vedosten pohjustuksineen ja mahdollisine paspiksineen on oltava valmiit sellaisinaan kehystettäviksi  seuran kehyskokoihin 40 x 50cm tai 30 x 40cm. Jos haluat käyttää jotakin muuta kehystä, sinun on se itse hankittava ja itse kehystettävä kuvasi.
SEURAA TARKEMPIA OHJEITA keväällä 2019. Vielä kuvia ei pidä lähettää, mutta nyt on vielä hyvää aikaa kuvata!