Seuran kevätnäyttely 2017

Ohjeita on päivitetty 3.2. Muutokset merkitty punaisella.

Teemanäyttelyn keväällä (”anno”) 2016 teemana oli vesi, yksi muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, josta kaikki olevainen koostuu. Kolme muuta olivat tuli, ilma ja maa. Vuoden 2017 kevätnäyttelyn teemaksi on valittu tuli. Kreikkalaisetkaan eivät sillä pelkkiä fyysisiä ilmiliekkejä tarkoittaneet ja tuli on teemanammekin mahdollisimman avarasti ajateltuna, käsitettynä ja kuvattuna: myös valo kaikkine ilmenemismuotoineen, aurinko ja auringonvalo tietysti, kuu ja tähdet, salamat, kynttilät ja lamput, kaikenlaiset tulet, savut ja kipinät – myös henkiset ja vertauskuvalliset – ideat ja sisäinen tuli, hengen palo! Leimuava rakkaus ja polttava viha! Ja niin edelleen… 
Avara aihe sisältää siis myös käsitteellisen merkityksen. Jos haluat varmistaa sen merkityksen avautumisen raadille ja näyttelyn katsojille, voit liittää kuvaan myös sanallisen selityksen tai taustoituksen, korkeintaan 20 sanaa (ks. seuran kilpailusäännöt). Sen raati huomioi arvioinnissaan ja se tietysti myös esitetään, jos kuvasi tulee näyttelyyn. 
Päästä luova mielikuvituksesi valloilleen! Voit olla myös persoonallisesti erilainen: Vaikka ”kilpailusta” onkin tavallaan kyse, teemanäyttelyn idean mukaisesti pyritään mahdollisimman hyvin teemaa kuvastavaan monipuoliseen ja kiinnostavaan näyttelykokonaisuuteen – ei siis pelkästään ”parhaitten” yksittäisten kuvien kokoelmaan. Niinpä kilpailupisteitäkään ei jaeta.

Käytännön ohjeita 

Voit siis lähettää 1-4 teosta vedoksina. Vedosten mahdollisine paspiksineen on oltava valmiita kehystettäviksi mainittuihin seuran mustareunaisiin kehyskokoihin 40 x 50 tai 30 x 40 cm. Jos haluat käyttää muuta kokoa, sinun on hankittava kehys ja paspis itse. Ja jos kuvasi pääsee näyttelyyn, sinun toivotaan tietysti osallistuvan myös kehystämis- ja ripustamistalkoisiin! 
Myös kilpailuissa aiemmin palkitut ja näyttelyissäkin jo olleet kuvat ovat tervetulleita – tavoitteenahan on hyvä ja edustava näyttely ulkopuolisenkin silmin.

Muuta

Näyttelyn raati/tuomari katsoo kuvat ja niiden nimet ja mahdolliset lisäselitteet, mutta ei kuvaajien nimiä. Vuoden Kuvaaja-pisteillä palkittava kilpailu tämä kevätnäyttely ei edelleenkään ole. ”Palkintona” on paikka näyttelyseinällä ja ikuista mainetta bittiavaruudessa. 

Toimita kuvasi viimeistään 28.2.17 klo 18 Eerikinkatu 46:een. Eerikinkadun postiluukkua on nyt levennetty niin, että n. 5 cm korkeat ja 45 cm leveät ja 55 cm pitkät paketit mahtuvat siitä sisään. Jos olet jo tehnyt kehykseen 30x40cm sopivia kuvia, ne kelpaavat tietysti myös. Älkää käyttäkö enää kehyskokoa 20×30 cm, vaan ainoastaan joko 30×40 tai 40x50cm. 

Näyttelytoimikunta korostaa: pohjustusta tai paspistusta ei pidä jättää toisten tehtäväksi. Seuralla on sitä paitsi vain rajoitetusti paspiksia ja kaikki vain mustia ja vakioaukoilla. Kuvasi ansaitsevat oikeankokoisen ja -värisen reunuksen joko tekemälläsi oikealla kehyspahvilla tai ns. feikkipaspiksella: printtaat vedokseen haluamasi väriset leveät reunukset kokoon 30×40 tai 40x50cm, jolloin kuva on valmis kehykseen.

Näyttelyä Eerikinkadulle on alustavasti suunniteltu huhtikuulle.

IMG_9991edTerNs5 1080NÄYTTELYKUTSU