Suunnittele näyttelyjuliste

Osallistu Kameraseura ry:n kevään 2016 VESI…- näyttelyn ja elo-syyskuun AITA-näyttelyn julisteiden suunnittelukilpailuihin! Voit lähettää useampiakin ehdotuksia. Toivomme runsasta ja tasokasta osanottoa: kuka tahansa seuran yli 1300 jäsenestä voi osallistua! Toteuttamatta jääville juliste-ehdotuksillekin on suunniteltu näkyvyyttä, seuran jäsenten julistetaidenäyttelyä esimerkiksi Kamera-galleriaan, kunhan riittävä määrä saadaan kokoon tulevista näyttelyistä. 

Älä lähetä pelkkää julistekuvaa, vaan laadi juliste tulostusvalmiiksi, tiedostoina, mieluiten sRGB-väriavaruus, riittävällä resoluutiolla A3-kokoon painattamista varten, max. à 10 MB. Lähtökohtana olkoon valokuva, mieluiten mutta ei välttämättä itse ottamasi, sinulla on vain oltava kuvaan täydet oikeudet. Voit tietenkin tarjota samaa ottamaasi kuvaa näyttelyihinkin. Juliste tehdään kuitenkin ennen kuin tuomari tai kerho valitsevat näyttelykuvat.

Tee pystyjuliste. Voit käyttää pystykuvaa ja sijoittaa tekstin sen päälle. Vaakakuvaa käyttämällä sinulla on kuitenkin mahdollisuus säilyttää kuva sellaisenaan ja jättää teksteille muuta vapaata tilaa.

Sinulla on luova vapaus, mutta sijoita julisteeseen ainakin alla näkyvä informaatio. Esim. Photoshopin kirjoitustyökaluilla tekstitys käy helpommin kuin esim. piirtämällä tai maalaamalla. Valitse fontit ja niiden koot ja ryhmittele tekstit harkintasi mukaan. Varaudu tekemään mahdollisia pieniä tekstimuutoksia, säilytä siis myös originaalit tasoineen, layereineen, vaikka lähetätkin jpg-kopion. Seuran näyttelytoimikunta kerää ehdotukset ja valitsee käytettävät julisteet.

Jos graafinen ulkoasu vaatii, voit jättää pois tekstit englanniksi tai sijoittaa ne huomattavasti pienempinä kuin tekstit suomeksi. Kokonaisuus ratkaisee, valinta on sinun. Jos haluat, voit myös lähettää molemmat versiot, toisessa info vain suomeksi, toisessa suomeksi ja englanniksi. Tai voit ehdottaa jopa kolmatta eli erillistä versiota englanniksi.

Lähetä jpg-muotoiset ehdotuksesi osoitteella galleria@kameraseura.fi . Julisteet ovat itsenäisiä taideteoksia. Näyttelytoimikunta arvioi ehdotukset ilman laatijan nimeä. Toteutettavaan julisteeseen merkitäänkin vasta lopuksi tekijä, mutta niin pienellä, ettei se häiritse teosta, esim. .: Valokuva ja julisteen suunnittelu: Kaarina Kuvaaja. Nimeä siis ehdotukset ilman omaa nimeäsi, mutta lähetä myös erillinen tiedosto, josta ilmenevät ehdotustesi nimet ja omat yhteystietosi. Jos haluat, voit samalla myös perustella ratkaisujasi.  

1. Kevätnäyttely ”Vesi…”

Ks. aiempi ohje: http://www.kameraseura.fi/kilpailut/seuran-kevatnayttely/ . ”Vettä” on siis tarkoitus käsitellä paitsi konkreettisesti myös vertauskuvallisesti. VESI…: kolme pistettä viittaa aiheen vertauskuvalliseenkin avaruuteen. Tai voit viitata siihen selvemmin alaotsikolla: VESI – elementti ja vertauskuva. 

Lähetä juliste-ehdotuksesi 15.4.16 mennessä. Sisällytä ehdotukseesi ainakin seuraava informaatio:
V
ESI…
Kameraseura ry (((ja ehkä))): kevätnäyttely
12.5.-26.5.2016 / Ti-to 10-15/ Kamera-galleria, Lastenkodinkuja 1, Helsinki
((( Ja englanniksi, ehkä: Helsinki Camera Club / Water… (element and metaphor) / Tuesday-Thursday 10am – 3pm )))

2. ”AITA”-näyttely

Perinteistä AITA-näyttelyä ei enää nähdä Rautatieaseman hallissa, vaan nyt Finlandia-talon Café Verandaan liittyvässä Galleria Verandassa, jonka seinille seuran kerhot valmistavat toimintaansa esittelevät ”lakanat” (siitä tulee kerhoille erillinen ohjeistus). Tavoitteena on jälleen esitellä Kameraseura ry:n monipuolista toimintaa. Suunniteltava yhteisjuliste tulee paitsi perinteiseen levitykseen myös sähköiseen mediaan ja koko sivun koossa ensi elokuun Kamera-lehteen. 

Lähetä juliste-ehdotuksesi 13.5.16 mennessä. Sisällytä ehdotukseesi ainakin seuraava informaatio:
Kameraseura ry (Helsinki)/ esittäytyy kerhoineen:/ AITA /16.8.-15.9.2016/ Galleria Veranda / Café Verandan aukioloaikoina/ Finlandia-talo, Helsinki
((( Ja ehkä englanniksi: WALL / Presentation of Helsinki Camera Club / Galleria Veranda / during Café Veranda’s opening hours/ Finlandia Hall, Helsinki )))))

Kilpailuterveisin
Näyttelytoimikunta, Kameraseura ry