Jäsenedut ja -maksut

Kameraseuran jäsenenä sinulla on mahdollisuus osallistua kaikkeen kerhotoimintaan veloituksetta. Kameraseuralla on myös paljon koulutusta ja laaja kurssitarjonta on jäsenillemme edullisempi kuin muille. Peruskurssien jälkeen voit jäsenenä vuokrata edullisesti seuran omaa studiota, pimiötä sekä digityöhuonetta. Kameraseuran jäsenmaksu sisältää myös Kamera-lehden vuosikerran sekä verkkopalvelun lukuoikeuden. Katso yritysten ja yhteisöjen myöntämät jäsenedut Kameraseuran jäsenille täältä.

Liittymis- ja jäsenmaksut 2017

Seuran tapahtumissa voi olla normaalisti mukana heti liittymisen jälkeen. Jäsenkortin toimitusaika on noin kuukausi.

– Liittymismaksu 30 € (kertamaksu, myös perhejäseniltä).
– Jäsenmaksu 91 € (laskutetaan kalenterivuosittain).
Kesken vuotta liityttäessä jäsenmaksu on porrastetusti alempi (hinta laskee neljännesvuosittain, esim. huhti-kesäkuussa 2017 jäsenmaksu on 68,25 € + liittymismaksu 30 € = 98,25 €).
– Perheen toisen jäsenen maksu 41 €.
(ensimmäinen jäsen oltava varsinainen jäsen normaalilla 91 € jäsenmaksulla). Ei sisällä Kamera-lehteä.

– Nuorisojäsenmaksu 15 €.
Jäsen katsotaan nuorisojäseneksi sen kalenterivuoden loppuun saakka, jona hän täyttää 24 vuotta. Ei sisällä Kamera-lehteä.
– Nuorisojäsenen liittymismaksu 5 €.
– Kamera-lehden vuosikerta nuorisojäsenelle 50 € (2017, vain kotimaahan).

Varsinaiseen jäsenmaksuun lisätään postituskulut ulkomaille:
Eurooppa 38 €, muu maailma 68 € (2017).

Kameraseura ry:n jäsenmaksut laskutetaan heti jäseneksi liityttäessä ja sen jälkeen kalenterivuosittain. Hallitus voi katsoa jäsenen eronneeksi yhdistyksestä, ellei hän ole maksanut jäsenmaksuaan kuukauden kuluessa sen erääntymisestä. Mahdolliset liikamaksut kohdistetaan tuleviin jäsenmaksuihin. Haluttaessa maksetaan liikasuoritus takaisin vähennettynä käsittelymaksulla ja pankin veloittamalla kululla.

Tilat ja laitteet

Kameraseuralla on erittäin hyvät tilat laitteineen ja niiden vuokraus on mahdollista ainoastaan jäsenille.

Tilojen ja laitteiden käyttöön vaaditaan ”ajokortti” eli osoitus laitteiden käyttötaidoista. Käyttö edellyttää jäsenyyttä.
Nuorisojäsenet saavat alennuksen kaikkien seuran kurssien hinnoista sekä tilavuokrista (pimiö,studio,digityöpiste).

Tilavuokrat maksetaan varatun ajan mukaisesti etukäteen nettikaupassa. Mikäli tilaa käytetään yli ajan, tulee siitä tiedottaa toimistoon ja maksu suorittaa nettikaupassa pikimmiten. Käyttämättä jäänyt aika lasketaan normaalikäytöksi, mikäli sitä ei ole peruttu vähintään 24h ennen varausajan alkua.

Digityöpiste, Eerikinkatu 46

Ei tilojen käyttömaksua. Käyttämättä jätetystä varauksesta peritään maksu (10 €/h).
Jokainen käyttää omaa tulostuspaperia ja maksaa väreistä seuraavasti:
Epsonilla pigmenttitulosteet A5=0,40€ ja A4=0,75€ ja A3=1,50€ ja A2=3€.
Käyttö edellyttää laitteiden perehdytykseen osallistumista tai vastaavien laitteiden aiempaa käyttökokemusta.
Digihuoneesta vastaa Hannu Lehto.

Studio, Hietalahdenkatu 5 – huom: remontin jälkeen vuokrattavissa viimeistään elokuussa

Käyttö edellyttää kurssin suorittamista. Henkilöt, joilla on studiokokemusta muualta voivat studioperehdytyksen jälkeen vuokrata studiota. (Kts. koulutus.)
Studiovuokra 10 € / tunti
Nuoriso- ja opiskelijahinta 5 € / tunti
Studiosta vastaa Teemu Ojala.

Studiosetti, Eerikinkatu 46

Käyttö edellyttää kurssin suorittamista. Henkilöt, joilla on studiokokemusta muualta voivat studioperehdytyksen jälkeen vuokrata studion keikkasettiä. (Kts. koulutus.)
Keikkavalot: 1 vrk 20 € / viikonloppu 50 €.
Studiosta vastaa Teemu Ojala.

Pimiö, Runeberginkatu 36 – huom: remontin jälkeen vuokrattavissa jälleen elokuussa

Käyttö edellyttää kurssin suorittamista. Henkilöt, joilla on pimiökokemusta muualta voivat perehdytyksen jälkeen vuokrata pimiötä.
Ei tilojen käyttömaksua (vuorot 10-16 ja 16-22). Käyttämättä jätetystä varauksesta peritään maksu (10 €/vuoro).
Suurennuskoneet: Leitz (kino), Omega (kino-6×9) ja Homrig (9×12).
Filmikehityspurkit, muovikuvien kuivuri, kuumaliimausprässi.
Pimiön yhteydessä 30 m2:n kokoustila kuvien viimeistelyä varten.
Passepartout-leikkuri löytyy joko Kamera-galleriasta tai pimiöstä, tarkista kulloinenkin sijainti tarvitessasi.

Kokoustila (Kamera-galleria) Eerikinkatu 46

100 m2 noin 40 hengelle.
Riittävä AV-varustus.
Kokoustilan yhteydessä keittiö ja nettipiste.

80,- € / 4 tunti (sis. alv)
150,- € / päivä (sis. alv)
Jäsenet -50 %.