Jäsenten näyttelyt

Tällä sivulla ilmoitamme Kameraseuran jäsenten omista näyttelyistä, jotka pidetään muualla kuin Kameraseuran tiloissa. Jos haluat ilmoittaa näyttelystäsi, lähetä tiedot osoitteella galleria (at) kameraseura.fi

*********

Näin se alkoi!

Ensin oli tyhjä tila, jonka täytti Jazz Finland Live Kotka 2016. Osallistuin tapahtumiin linssin läpi. Dokumentoin näkymiä ja tunnelmia nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Taltioin jazzia 60 alansa huippuosaajan esittämänä kaikkiaan 17 eri kokoonpanossa.
Läsnä oli ohikiitävässä hetkessä ikuistettuna muutamia tuhansia kuvaruutuja. Niistä jokainen vangitsee hetken, jonka kuvaaja näki omin silmin ja välittää katsojalle. Jazz on minulle vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa. Kuvatessa omaperäinen näkeminen korostuu.
Minulle kuvaajana suhde musiikkiin syntyy siitä, onko laajan esiintyjäkaartin esiintymisissä eloa ja vauhdikkaita tilanteita. Nämäkin ehtii ihastella vasta kuvia katsottaessa.
Kotkalainen jazzvuosi 2016 käynnistyi Eero Koivistoisen 70-vuotisjuhlakonsertilla 14.1. ravintola Kairossa ja täydentyi usealla konsertilla Merikeskus Vellamossa. Ympyrä sulkeutui Amok Amor -yhtyeen iltaan 4.12. Laulumiestalolla. Konserttien valokuvaamisen mahdollisti Kotka Jazz ry:n tarve tallentaa tapahtumat.

Kellarigalleria ja Tiiligalleria Laterna Magica, os. Rauhankatu 7, Helsinki
Näyttelyyn voi tutustua gallerian aukioloaikoina 4. – 21.7.2018: ti-pe 11-13:30 ja 14-17, la 12-15 su, ma suljettu.
Tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 3.7.2018 klo 17-19!

 

Kerrostumia-näyttelyssä viisi valokuvaajaa pohtii ympäristö- ja luontosuhdettaan sekä käsittelee ajan, kulttuurin, maiseman ja historian kerrostumia. Kameraseurasta mukana on Helena Perhonen, Anna Kuokkanen ja Henna Lundenius.

https://www.facebook.com/events/2082717472013366/

Galleria Alli: http://kuumart.fi/galleria-allin-nayttelykalenteri/

Marjut Korhosen valokuvataidenäyttely ”Aika ja ajatus” sekä ”Kohtaamisia” on esillä Roihuvuoren kirkossa 10.6. asti. Näyttely on avoinna arkisin ja sunnuntaina klo 10–14, paitsi keskiviikkoisin klo 14–19. Taiteilijatapaaminen Roihuvuoren kirkolla keskiviikkona 16.5. klo 17–19.

 

Mauno Pesosen kuvia on esillä Akateemisen kirjakaupan toisessa kerroksessa, Cafe Aallossa 2.5.2018 saakka. Käykää katsomassa ja nauttimassa samalla kahvilan mainiosta tarjonnasta! Os. Pohjois Esplanadi 39, 2.krs. Mauno Pesonen tavattavissa näyttelyssä 6.4. klo klo 14-16.

 

 

KLIK Helsinki – Katukuvia 2017 – 20.4.-20.5.2018

Näyttelytila Katariina, Virka-galleria, Helsingin kaupungintalo, Sofiankatu 1

Sydämellisesti tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 19.4. klo 17-19.
Näyttelyn avaa valokuvaaja, kuvajournalisti Sami Kero. Kameraseurassa aloitti keväällä 2017 katukuvauksesta kiinnostuneiden pieni kerho, jossa tutkailtiin puolen vuoden ajan katukuvauksen pitkää historiaa ja tutustuttiin maailman tunnetuimpien katukuvaajien erilaisiin lähestymistapoihin. Niin lähdettiin ulkoiluttamaan kameraa, vangitsemaan  silmänräpäyksessä niitä hetkiä, joissa on jotain ajankohtaista ja samalla ajatonta kaupungin sykkeessä. Tuloksena satoja kuvia, joita katseltiin kerhoilloissa. Valokuvaaja, kuvajournalisti Sami Kero valitsi näyttelyyn kahdenkymmenen kuvan kokonaisuuden.

 

Pohjolan maagiset maisemat -näyttely Verandassa Finlandia-talolla  13.3.-11.5.2018 ja 26.4. klo 18-20 Kirsi MacKenzie pitää siellä kuvaesityksen ja näyttelykierroksen.

 

 

Merinäkymä
Timo J. Grönlundin valokuvia
The Tall Ships Races 2017 -tapahtuma Kotkassa 6.3.–8.5.2018
Tietokeskus Vellamo, Merikeskus Vellamo, Kotka

Kotkalainen Timo J. Grönlund tuo Tietokeskus Vellamoon valokuvanäyttelyn kesällä 2017 Kotkassa nähdystä The Tall Ships Races -tapahtumasta. Grönlund on liikkunut tapahtumassa niin vesillä kuin maissakin, seuraillut purjeveneiden matkaa ja miehistön elämää sekä metsästänyt kameraansa tunnelmakuvia ja suuren tapahtuman pieniä yksityiskohtia. Näyttelyssä on esillä lähes kaksikymmentä valokuvaa.
Valokuviin voi tutustua 6.3.–8.5.2018 Tietokeskus Vellamon aukioloaikoina ti, to 10–16, ke 10–18 ja pe 10–15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu. Vapaa pääsy.
Tapahtumien valokuvaamisen mahdollisti seuraavien tahojen tuki: Kotkan kaupunki, HaminaKotka Satama Oy, Meritaito Oy, Finnpilot Pilotage Oy, veneitä omistavat ystävät sekä omaiset.
Lisätiedot: Timo J. Grönlund, jazz_kotka_2016_kuvina@luukku.com

Tervetuloa katsomaan GP17 ryhmämme valokuvanäyttelyä Kaapelitehtaalle Jukka Male Museoon (B-porras 2. krs) 26.1. – 17.2.2018. Avoinna joka päivä klo 9 – 21. Vapaa pääsy.

Taiteilijatapaaminen on torstaina 15.2. klo 17 – 19.

 

KUVATUS ON TÄÄLLÄ!

Näyttely helmikuun 2018 ajan Ravintola Pikku-Vallilassam os. Vallilantie 19, 00510 Helsinki

Kuvatus-näyttely on toteutettu Kameraseuran työpajana. Ryhmän kuusi valokuvaajaa loivat kahden ohjaajan luotsaamina näyttelyn suunnittelusta toteutukseen. Aiheeksi valittiin sopivan abstrakti Kuvatus, jota kukin sai toteuttaa haluamallaan tavalla. Tarkoitus oli luoda monipuolinen, luova ja rohkea kokonaisuus, jossa saa vapaasti ideoida ja hullutella. Jokaisella kuvaajalla on oma tila. Kuvien yhteydessä kuvaaja kertoo omasta aiheen tulkinnastaan ja lähestymistavastaan. Ryhmän nimi, Pikku-Vallilan Särmät, muodostui ensimmäisessä tapaamisessa, ravintola Pikku-Vallilassa. Avajaiset to 1.2. klo 19, tervetuloa! Tarjolla pientä purtavaa.

Kuvaajat:
Minna Frii
Pirjo Hirvonen
Tiina Hyvönen
Marko Koivumäki
Jukka Toivio
Pauliina Tuomikoski

Ohjaajat:
Hannu Iso-Oja
Kristiina Sievi-Korte

 

Näin se alkoi!
Ensin oli tyhjä tila, jonka täytti Jazz Finland Live Kotka 2016. Osallistuin tapahtumiin linssin läpi.
Dokumentoin näkymiä ja tunnelmia nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Taltioin jazzia 60 alansa
huippuosaajan esittämänä kaikkiaan 17 eri kokoonpanossa.
Läsnä oli ohikiitävässä hetkessä ikuistettuna muutamia tuhansia kuvaruutuja. Niistä jokainen vangitsee
hetken, jonka kuvaaja näki omin silmin ja välittää katsojalle.
Jazz on minulle vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa. Kuvatessa omaperäinen näkeminen korostuu.
Minulle kuvaajana suhde musiikkiin syntyy siitä, onko laajan esiintyjäkaartin esiintymisissä eloa ja
vauhdikkaita tilanteita. Nämäkin ehtii ihastella vasta kuvia katsottaessa.
Kotkalainen jazzvuosi 2016 käynnistyi Eero Koivistoisen 70-vuotisjuhlakonsertilla 14.1. ravintola Kairossa
ja täydentyi usealla konsertilla Merikeskus Vellamossa. Ympyrä sulkeutui Amok Amor -yhtyeen iltaan 4.12. Laulumiestalolla.
Konserttien valokuvaamisen mahdollisti Kotka Jazz ry:n tarve tallentaa tapahtumat.
Kotkalaisen Timo J. Grönlundin valokuviin voi tutustua 25.7.–15.8.2017 kirjaston aukioloaikoina ma-pe
klo 9-19, la-su suljettu. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

 

Kesäkuu fiilistellään Café Aallossa!

Kiertävä Hyvä olla –näyttelymme on avattu Helsingin kesäisellä Pohjoisesplanadilla, Alvar Aallon 1969 suunnittelemassa talossa Akateemisen kirjakaupan toisessa kerroksessa. Kahvilassa on ainutlaatuinen nostalginen tunnelma klassikko-kalustein.

Kahvilan historia alkoi 1955 Keskuskadulla Aallon piirtämän Rautatalon marmoripihalla. Kun toiminta oli loppumassa 1985 kannattamattomana, Suomen arkkitehtiliitto teki esityksen talon suojelemiseksi. Huutokaupassa Stockmann osti kahvilan kalustuksen ja lahjoitti sen Alvar Aalto –säätiölle.

Luontevasti kalustus siirtyi viereisen Kirjatalon tiloihin, kun Akateemisen kirjakaupan toisesta kerroksesta tyhjennettiin varastotila parempaan käyttöön. Niin syntyi nykyinen Café Aalto. Arvoiseensa tilaan pääsivät alkuperäiset Aallon suunnittelemat valaisimet, pöydät ja tuolit ja Arne Jacobsenin kevyet Muurahais-tuolit. Kahvilanpitäjäksi valittiin Maija-Liisa Sjöberg ja toiminta jatkuu nyt kahvilasuvussa jo toisessa polvessa.

Näyttelymme 21 kuvaa saavat siellä välittää hyviä fiiliksiä kahvilavieraille.

Tervetuloa!

Tiloja – Spaces & Vaarin verstaalla

Valokuvanäyttely Laterna Magicassa 30.5-17.6.2017

Näyttelyssä on esillä kaksi kuvasarjaa, joille on yhteistä kiinnostus valon leikkiin rapautuneilla pinnoilla, kerroksellisuus ja rosoisuus. Olemme löytäneet kuvauskohteemme eri tavalla: Kiisi Tuomala kaupunkien kaduilla valossa ja varjossa kulkien ja Minna Lehtola kellariverstaan pimeydessä tutkaillen mutta molempia yhdistää halu katsoa tarkemmin kuinka aika muovaa arkista ympäristöä.

Kiisi Tuomala: Tiloja – Spaces

Kiisi kulkee, havainnoi ja löytää… aarteita – ei ehkä kuitenkaan kaikkien mielestä. Hylättyjä? Ei välttämättä mutta usein kuitenkin. Ne ovat kaukana tai lähellä. Hän tallentaa ja ikuistaa hetken ja tarinoita, joita ei ehkä koskaan kuulla. Värit, valo, muodot ja varjot kiinnostavat. Rujot, rähjäiset, rouheat, rosoiset tilat ja pinnat kiehtovat ja viehättävät. Ehkä ne ovat portti toiseen todellisuuteen?

Kiisi Tuomala (s. 1965) on kuvannut aktiivisesti n. 5 vuotta, enimmäkseen erilaisia tiloja ja kaupunkimiljöitä Suomessa ja maailmalla erilaisista kuva- ja näkökulmista.

kiisi.kuvat.fi, http://allthatphotos.blogspot.com

Minna Lehtola: Vaarin verstaalla

Yhteisnäyttelyssä on esillä osa Vaarin verstaalla-sarjasta, jossa Minna Lehtola on tutkinut vaarinsa kellariverstasta, sen pintoja, värejä ja esineitä. Kuvat käsittelevät aikaa, sen rajallisuutta sekä venymistä menneestä nykyhetkeen työkalujen ja niiden kantamien muistojen ja merkitysten kautta.

Valokuvat on toteutettu valomaalaustekniikalla, jossa kohde maalataan esiin pimeästä tilasta taskulamppua käyttäen. Sarjan jokainen kuva on tehty yhdellä pitkällä valotuksella ja valotuksia ei ole yhdistetty.

Pimeässä valo korostuu, tila häilyy ja aika tiivistyy. Kellariverstaan tiiliseinä, höyläpenkin pää ja muutaman metrin liikkumavara keskellä rajaavat aiheen, taskulampun kapea kiila maalaa esiin vain kohteen. Kellarin äänet ja tuoksut vievät muistoihin ja kuviin syntyy tunneside. Minna Lehtola  pitää siitä, miten kuvaustapahtuman hitaus antaa mahdollisuuden keskittyä ja pysähtyä katsomaan tarkasti yksityiskohtia, miten valaisun fyysinen liike, toisto ja käsin tekeminen yhdistyvät kuvien aiheeseen.

Minna Lehtola (s. 1971) on helsinkiläinen valokuvauksen harrastaja.

https://www.facebook.com/vaarinverstaalla/

 

EriValo -valokuvanäyttely 20.4.—14.5.2017
Jukka Male Museo, Kaapelitehdas
Jokainen näkee asiat eri valossa, omalla tavallaan. Se on väistämätöntä ja myös rikkaus. Aiheiden, näkökulmien ja tyylien moninaisuus on tämän näyttelyn juju. Yhdistävä tekijä on ryhmäläisten intohimo kuvaamiseen ja halu kehittyä. Kuvista näkyy, että tekijät ovat valmiita panemaan itsensä likoon. 
Tapio Autelolle mustavalkokuvat ovat pieniä graafisia runoja. Näyttelyn kuvasarja kertoo Sohvista ja hänen seuranaan kulkeneesta varjosta, Tapiosta, joka kutsui Sohvia Silkkiturkiksi. Jan Ekström kuvaa lukioaikaisia luokkakavereitaan heille nykyään rakkaan asian parissa. Kuvat tuovat esiin heidän persoonaansa. Antti Kauppi kuvaa metsän kosketusta – liikettä, muutosta, tuntua, tunnetta ja metsän kokonaisuutta. 
Marjut Korhosen kuvissa ollaan erilaisissa tilanteissa ja paikoissa, jotka voivat olla todellisia tai täysin kuviteltuja. Ne kertovat tämän päivän ihmiskontakteista, kohtaamisista, jotka jäävät usein hyvin pinnallisiksi, arvoituksellisiksi tai ohuiksi.
Minna Lehtolan studiokuvasarjassa musta on paikoittain läpitunkematonta vastakohtanaan valkoinen ja välissä niukat harmaan sävyt. Mustavalkoinen kuva värillisestä kohteesta on osa valokuvan vanhaa taikaa. Musta ikään kuin lainaa omaa glamouriaan ja nostaa kohteen hetkeksi arjen yläpuolelle.
Kristiina Lähdesmäen kuvissa auringonvalon taivaalle houkuttelema katse on löytänyt talvipuiden valtakunnan. Paljaat oksat kurkottelevat korkeuksiin ja kertovat yllättäviä tarinoitaan. Päivi Lukkarille valo on energiaa. Se on hetki, joka katoaa, vaihtaa kohdetta tai illan tullen pakenee horisontin taa. Tarakini Rainahon kuvissa metsän puut siivilöivät valoa. Se tehostaa metsän energiaa, hiljaisuutta, tekee näkymättömän näkyväksi.
Jarmo Sarkkisen kuvasarjassa liikutaan unimaailmassa. Siinä todellisuus ja uni sekoittuvat. Toiveet tulevat todeksi. Ainakin hetkeksi. Kiisi Tuomala vangitsee kaupunkinäkymiä. Niissä on jotain tuttua. Muuttuva hetki, valo ja värit muokkaavat näkymiä herkeämättä. Siinä se on, mutta mikä? Seppo Verhon mielestä kaupunki on elävä olio, ällistyttävä teräksen, lasin ja ihmisten kietoutuma.
Helsingin työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajaa ohjaa valokuvaaja Lea Kömi.
Avajaiset torstaina 20.4. klo 18 – 20!
Tervetuloa!
Jukka Male Museo (vapaa pääsy), Kaapelitehdas. Tallberginkatu 1 B, 2 krs., Helsinki 
Avoinna joka päivä klo 9-21, 20.4. – 14.5. 2017
Yhteydet: Metro, Ruoholahti; raitiovaunu 8, pysäkki Länsisatamankatu
EriValo_juliste

 

Seppo Tuomaalan näyttely Laterna Magicassa 07.03.2017 – 25.03.2017Näyttely koostuu kahdesta osasta: Sinä iltana Fidel lähti pois ja Maailman kuvia 2012-2016.
Lisätietoja näyttelystä: 
http://laterna.net/.
Avajaisiin 7.3.klo 17-19 ovat kaikki tervetulleita!

Seppo Tuomaala: Habana5

Seppo Tuomaala: Habana5

 

LÄHELLÄ on yhdeksän valokuvaajan näyttely, joka avaa näkökulmia 100-vuotiaan itsenäisen Suomen todellisuuteen. Osallistujat pohtivat aihetta omakohtaisesti omien, useista valokuvista koostuvien teosten kautta. Kokonaisuus on moniulotteinen esitys tämän hetken arjesta ja elämästä̈. Yksilölliset ratkaisut näyttelyn ripustuksessa tukevat jokaisen teoksen visuaalista ilmettä̈. Yhdeksän erilaista näkökulmaa, tyylilajia, sisältöä̈ ja tunnelmaa, joissa teoksia yhdistää̈ myönteinen sävy ja vahva henkilökohtainen tulkinta.

Innostukaa, ylittäkää̈ rajojanne ja olkaa rohkeasti itseänne!” – Liisa Söderlund

GP17-työryhmään kuuluvat Jan Ekström, Ari Komulainen, Lauri Pietarinen, Kristiina Sievi-Korte, Lasse Suonpää, Hannu Tenhunen, Janne Teräväinen, Susanna Teräväinen ja Jouko Väärälä. GP17 on aloittanut syksyllä 2016 Kameraseuran näyttelytyöpajana. Työpajan ohjaajana toimii valokuvaaja Liisa Söderlund.

Lisätietoja näyttelyprojektista: Liisa Söderlund, 040-5570970, liisa.soderlund@aalto.fi

G14

 

ASBESTOS ART SPACE
10.-13.2.2017 klo 12-18
Avajaiset 9.2.2017 klo 18-21
Mäkelänkatu 45 Helsinki

Projekti käsittelee taiteilijan edustaman sukupolven identiteetin rakentumista nyky-yhteiskunnassa. Kyseinen 80-90-luvulla syntynyt sukupolvi kohtaa nyt ja seuraavan kymmenen vuoden aikana suuria yhteiskunnallisia paineita suurten ikäluokkien eläköityessä ja työmarkkinoiden muotoutuessa miltei täysin uudestaan. Myös tiede ja kulttuuri elävät jatkuvassa muutostilassa. Valtion toimet taloustilanteen elvyttämiseksi vain lisäävät kyseisiä paineita. Teossarja esittelee esimerkillisiä persoonia, jotka omilla aloillansa ilmaisevat itseään osaamisensa kautta. Nämä yksilöt luovat oman tiensä ammatissa, eläen sen kautta identiteettiään. Vanhat koulutusrakenteet sekä yksinomaan vakaaseen toimeentuloon ja 30 vuoden työsuhteeseen perustuvat esikuvat ovat murentuneet. Työ ei ole enää mustavalkoisesti vain ansaitsemista vaan ammattitaito määrittelee ihmisen elämäntyyliä ja omakuvaa. Osaaminen on osa olemusta ja subjektiivisia tulevaisuuden toiveita.

Esittämällä projektin muotilehden kontekstissa rinnastaa taiteilija aiheen muotialan ideologioihin. Lehtien materialististen ja epätodellisten ideaalien tilalla ovatkin aidot esikuvat ja todelliset tavoitteet elämässä.

Juste on kuvataiteilija ja valokuvaaja Helsingistä. Hänen projektinsa saavat inspiraationsa oman elämän kokemuksista. Ilmaisun keskiössä ovat yksilö ja maailmankuva. Tunnetilat, elämäntavat ja -tavoitteet rakentuvat sekä ympäristön vaikutuksesta, että persoonasta. Ympäristö on ohjaileva yhteiskunta ja kulttuurit, joiden kontekstissa kaikki tapahtuu, elävät alati. Yksilöllä on tarina, eli tausta ja tulevaisuus, jota ohjaavat haaveet ja unelmat, perinteet, käyttäytymismuotit, urautumispaineet, trendit ja intuitio. Teokset koostuvat hienovaraisesta ilmaisusta analogisen valokuvan ja tilallisin keinoin.

Juste on osa Asbestos-kollektiivia, jonka tavoitteena on rikastuttaa kulttuurillista toimintaa ja taiteellista keskustelua avoimella kaupunkitilallaan Asbestos Art Spacella Helsingin Vallilassa.

ASBESTOS ART SPACE
Feb 10 – Feb 13, 2017, noon to 6pm
Opening: Feb 9, 2017, 6pm to 9pm
Address: Mäkelänkatu 45, Helsinki

This project is about the construction of identity of the generation that the artist represents in present-day society. The generation born in the 1980s and the 1990s is facing strong social pressure – and will be facing it in the next ten years, as the baby boomers retire and the labour market is restructured almost completely. Science and culture are also in a state of constant transformation. The government’s actions to revive the economy only seem to increase the pressure. The series of works presents exemplary personalities who express themselves through their skills and knowhow in their respective fields. These individuals create their own paths in their professions, living their identities through them. The old education structures and role models based solely on steady income and 30-year employment contracts have been crushed. Work no longer entails just earning money, but professional skills determine people’s lifestyles and self-image. Knowhow is part of people’s personality and their hopes for the future.

By presenting his project in the context of a fashion magazine, the artist draws a parallel between his theme and the ideologies of the fashion world. The materialistic and unreal ideals of the magazines are replaced by genuine role models and real goals in life.

Juste is a visual artist and photographer from Helsinki. His projects are inspired by his own life experiences. Juste’s expression centres on the individual and the worldview. Emotions, lifestyles, and life goals are constructed on the basis of both the environment and each individual’s personality. The environment is society, which steers us. The cultures, which provide the context for everything that happens, are in constant change. Each individual has a story, a background, and a future, guided by dreams and hopes, traditions, patterns of behaviour, pressures to be stuck in a routine, trends, and intuition. The works in this exhibition display subtle expression, using analogical photographs and spatial methods.

Juste is a member of the Asbestos collective, which aims at enriching cultural activity and artistic debate through its open urban space in Vallila, Helsinki.

http://www.artist-page-juste.com/
https://www.facebook.com/events/391730014508949

ks-parhaita-2016

Kameraseura ry:n suurpalkintokilpailun 2016 satoa

Avajaiset 11.1.2017 klo 18 Laakson sairaalassa, os. Lääkärinkatu 8. Tervetuloa!

Kuvaajat: Niilo Anttonen, Vesa Jakkula, Paula Lehtimäki, Hannu Lehto, Jari Mankinen, Tiina Pohjanpelto (suurpalkintokilpailun voittaja), Hemmo Ristimäki, Antti Sorva, Juhani Visavuori.

Kameraseura ry järjestää jäsenilleen keskustelutilaisuuksia kuvista ja monenlaisia sisäisiä kuvakilpailuja. Vuosittaiseen ns. suurpalkintokilpailuun kukin kilpailija osallistuu viiden vedoksen kokoelmalla, joka ei ole kuvasarja. Kokoelman kuvien, joilla ei siis tarvitse siis olla mitään yhteistä keskenään, on tarkoitus ilmentää kuvaajan monipuolista valokuvauksen osaamista. Arvioinnin suorittaa yksi arvostettu valokuvauksen piirissä toimiva henkilö. Tällä kertaa se oli varsinkin Helsingin Sanomista tuttu taidejournalisti Anu Uimonen, itsekin entinen Kameraseura ry:n jäsen. Hän valitsi voittajakokoelman ja lisäksi sen ulkopuolelta kaksi palkittavaa yksittäiskuvaa.

jazzkotka-2016-kuvina_web Jazz-Kotka 2016 kuvina Timo J. Grönlundin valokuvia Tietokeskus Vellamo, Merikeskus Vellamo, Kotka 10.1.–10.3.2017 Näin se alkoi! Ensin oli tyhjä tila, jonka täytti Jazz Finland Live Kotka 2016. Osallistuin tapahtumiin linssin läpi. Dokumentoin näkymiä ja tunnelmia nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Taltioin jazzia 60 alansa huippuosaajan esittämänä kaikkiaan 17 eri kokoonpanossa. Läsnä oli ohikiitävässä hetkessä ikuistettuna muutamia tuhansia kuvaruutuja, joista jokainen vangitsee hetken, jonka kuvaaja näkee omin silmin ja välittää katsojalle. Jazz on minulle vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa. Kuvatessa omaperäinen näkeminen korostuu. Minulle kuvaajana suhde musiikkiin syntyy siitä, onko laajan esiintyjäkaartin esiintymisissä eloa ja vauhdikkaita tilanteita. Nämäkin ehtii ihastella vasta kuvia katsottaessa. Kotkalainen jazzvuosi 2016 käynnistyi Eero Koivistoisen 70-vuotisjuhlakonsertilla 14.1. ravintola Kairossa ja täydentyi usealla konsertilla Merikeskus Vellamossa. Ympyrä sulkeutui Amok Amor -yhtyeen iltaan 4.12. Laulumiestalolla. Konserttien valokuvaamisen mahdollisti Kotka Jazz ry:n tarve tallentaa tapahtumat. – Timo J. Grönlund Kotkalaisen Timo J. Grönlundin valokuviin voi tutustua 10.1.–10.3.2017 Tietokeskuksen aukioloaikoina ti, to 10–16, ke 10–18 ja pe 10–15, ma & la-su suljettu. Tietokeskukseen on vapaa pääsy. Jazz-aiheeseen voi perehtyä myös Kymenlaakson museon Mosaiikki-näyttelyn osiossa Jazzia ja jameja, jossa luodaan katsaus kotkalaiseen musiikkimaailmaan 1950-1960-luvuilla. Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka www.merikeskuvellamo.filumottu-maa   #phonbie 4.11. – 11.11.2016 Marraskuun toisella viikolla Asbestos Art Spacessa on nähtävillä Jani Lappalaisen ensimmäinen valokuvanäyttely #phonbies. Näyttely rakentuu vuosina 2014 – 2016 kuvatusta katukuvausprojektista, jossa pääosaan pääsevät ihmiset ja mobiililaitteet. #phonbies dokumentoi sitä, miten tapamme kulkea, odottaa ja kuluttaa turhaa aikaa on mobiililaitteiden yleistymisen myötä muuttanut. Tuntuu kuin pakenisimme alituiseen ympäröivästä todellisuudesta painamalla katseemme kohti kosketusnäytöllä avautuvaa ulottuvuutta. Alkuun tällaiset tilanteet saattavat näyttäytyä ulkopuoliselle jotenkin epäluonnollisilta ja ehkä negatiivisiltakin, mutta tilanteiden syvempi tarkastelu tuo niihin tietynlaista intiimiyttä ja tarinallisuutta. Tervetuloa avajaisiin perjantaina 4.11. klo 18 – 22! Näyttelyn aukioloajat: Ma – su klo 13-19 FB: https://www.facebook.com/janilappalainenphotography/ Instagram: https://www.instagram.com/lapizki/ Asbestos Art Space on Asbestos-kollektiivin perustama avoin kaupunkitila poikkitaiteelliselle toiminnalle ja kulttuuritapahtumille. Facebook: https://www.facebook.com/asbestosartspace1/ Instagram: https://www.instagram.com/asbestos_art_space/ Asbestos Art Space toimii turvallisen tilan periaatteiden mukaisesti. Esteettömyystiedot: Ovi on 71 cm leveä. Edustalla on n. metrin etäisyydellä ovesta 10 cm korkea rappunen ja itse ovessa on 10 cm korkea kynnys. Wc ei ole esteetön. #phonbies 4.11. – 11.11.2016 On the second week of November you can find Jani Lappalainen’s first photo exhibition #phonbies at Asbestos Art Space. The exhibition displays photographs from a street photography project, which was shot during 2014 – 2016 and it concentrates on people and and mobile devices. #phonbies documents how the way we commute, wait and kill time has changed along the popularity of mobile devices. It feels like we are constantly escaping the surrounding reality when we lay down our eyes into the dimension glaring in the screen of a mobile device. To an outsider these scenes may seem somehow unnatural or even negative at first, but a deeper analysis reveals intimacy and narrative in them. Welcome to the opening on the 4th of November 18-22! Exhibition opening hours: Mon – Sun 13-19 FB: https://www.facebook.com/janilappalainenphotography/ Instagram: https://www.instagram.com/lapizki/ Asbestos Art Space is an open city space created for events of the entire range of art and culture founded by the Asbestos collective. Facebook: https://www.facebook.com/asbestosartspace1/ Instagramhttps://www.instagram.com/asbestos_art_space/ Asbestos Art Space operates according to Safe Space principles. Accessibility information:  The width of the entrance is 71 cm. There is a 10 cm stair approximately 1m in front of the main entrance and a 10 cm high threshold. The toilet is not accessible. Microsoft Word - Lehdistötiedote_edit.doc

Ajankohta 1.11. – 29.11.2016
Sijainti Pitäjänmäen kirjasto
Jousipolku 1, 00370 Helsinki

Ma-To 9.00 – 20.00 Pe 9.00 – 16.00 La 9.00 – 16.00 Avajaiset 1.11.2016 klo 18.00

Haluamme tuoda tähän syksyn pimeyteen tunnelmia kesän valosta ja lämmöstä.
Neljäplus-ryhmän valokuvanäyttely KESÄ ON TOTTA! oli keväällä 2016 Kaapelitehtaalla ravintola Hima &
Salissa. Haluamme tuoda tämän näyttelyn uudestaan esille nyt syksyllä kun ulkona on pimeää ja synkkää.
Olemme lisänneet näyttelyyn muutamia uusia kuvia. Toivomme, että näyttely tuo mieleenne kesän valon.
Neljäplus-ryhmä koostuu neljästä kuvaajasta. Kesän valo – näyttely on ryhmän toinen yhteinen näyttely.
Valokuvaajat toimivat myös osana suurempaa Ihmemaa – ryhmää, jonka edellinen näyttely oli Hima
&Salissa vuoden 2015 lopulla.
Neljäplus – ryhmän kuvaajat: Maria Isotalo, Päivi Kahila, Kaarina Leppämäki ja Hanna Lumenkoski.
Näyttelyn yhteyshenkilö: Päivi Kahila, paivikah@mbnet.

 

omavalojulistesyksy16Kuva 1RutasMattiJuliste1080 Valokuvaajan kunnianosoitus ITE-veistäjälle – kuva- ja sanafantasia: MATTI KERTOO KUNINKAALLISISTA KIHLAHELMISTÄÄN Rutiköyhä Matti Rutanen (1888-1964) oli originelli ITE-taiteen pioneeri. Muodollista koulutusta hänellä oli vain kiertokoulusta. Hän oli maankuulu suurin ponnistuksin 1950-luvulla  Saarijärven Mahlun kylälle rakentamansa oudon Maapallopatsaan takia. Se on edelleen siellä merkittävä matkailunähtävyys.  Kuuluisa Matti oli myös huikean mahtipontisista jutuistaan.  Hän mm. aikoi kihlata morsiamen Englannin hovista. Tarinoillaan hän mielellään viihdytti patsaasta kiinnostuneita turisteja, joita tuli bussilasteittain.  Lehtijutut kuvasivat  lempeällä alentuvalla ymmärtävyydellä hänen ”lapsenomaisuuttaan”. Kyläläiset pitivät Matista ja sallivat hänen henkensä pitimiksi kalastaa luvattomastikin ”maailman mahtavimpia” kuhiaan. Saarijärveläisistä ”oikeista” aikalaistaiteilijoista Tapperin veljekset kunnioittivat Rutas-Matin luomisen pakkoa ja tahtoa: Maapallopatsaan rakentaminen maailmanrauhaa edistämään oli Matille pyhä tehtävä sen jälkeen, kun hän oli selvinnyt hengissä kansalaissodasta. Kain Tapper avusti myöhemmin patsaan restauroinnissa. Harri Tapper kirjoitti Rutas-Matista näytelmän ”Matti ja jumalatar”, jonka lavasti Yrjö Tapper. Urho Kekkosen kerrotaan avustaneen Mattia taloudellisesti. Itseeni Maapallopatsas outoine teksteineen teki lapsena valtavan vaikutuksen. Nyt digitaalikameroiden aikana haluan osoittaa Rutas-Matille kunnioitusta: olen laatinut valokuva- ja sanafantasian jatkoksi hänen kuuluisille morsianjutuilleen. Kuvittelin, rakensin ja kuvasin hänelle kihlajaislahjan – toivoakseni Matinkin mielestä riittävän mahtavan. Parissa kuvassa halusin myös esiintyä hänen ”luottoenkelinään”. Tarinan iskentäänsä Matti jatkaa siis vielä ”sieltä jostakin”. Viimeisen kuvan tekstissä Matti vihjaa siihen, mitä käyttöä hänen mahtavilla kihlahelmillään olisi vielä ”sielläkin”. Rutas-Matti halusi aina mahdollisimman suuren yleisön. Tästä näyttelystäkin hän olisi mielissään. Maapallopatsaan ympäristöön rakentamistaan pienistä mökeistä parhaan Matti oli varannut  kuningatar Elisabethin residenssiksi. Näyttelyn kuvat olivat ensi kertaa esillä Rutas-Matin (ja minunkin) kotiseudulla Saarijärven Museossa 2014-2015. Lisätietoja Rutas-Matista ja Maapallopatsaasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Matti Rutanen http://aaneton.net/~kipene/gradu/itse_tehty_jumala.pdf: Itse tehty jumala – Rutas-Matin rooli kyläoriginellina, ITE-taiteilijana ja profeettana (gradututkielma). http://retkipaikka.fi/vapaa/euroopan-kuningashuoneiden-siitosisan-merkillinen-maapallopatsas-saarijarvella/ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/16/rutas-matti-mies-maailmanrauhan-asialla http://fi.wikipedia.org/wiki/Mahlun_Maapallopatsas https://www.flickr.com/photos/tags/maapallopatsas/ Harakan saariValokuvanäyttely_Cafe_Aalto_A3 Valokuvanäyttely Yhdeksän höyrylaivan regatta Café Aalto, Akateeminen kirjakauppa Café Aallossa on esillä kotkalaisen Timo J. Grönlundin valokuvia Kotkan Meripäivillä 2015 vierailleista höyrylaivoista. Suomen Höyrypursiseura ry:n järjestämä kokoontuminen keräsi Kantasatamaan Saimaalta ja merialueelta kaikkiaan yhdeksän alusta, mm. vanhoja matkustaja-aluksia ja hinaajia. Näyttelyyn voi tutustua 5.7. – 2.8.2016. Café Aalto on avoinna Ma-Pe 9-21.00, La 9-19.00 ja Su 11-18.00. Vapaa pääsy. NINE STEAMSHIPS REGATTA 2015 Photo Exhibition at Café Aalto, the Academic Bookstore, Helsinki The exhibition presents photos taken by Mr. Timo J Grönlund during Kotka Maritime Festival 2015. The regatta – organized by the Finnish Steam Yacht Association in the old City Port of Kotka – gathered nine vessels: tug boats, steam barges and cruise steamships from Lake Saimaa and coastal waterways. The photo exhibition can be visited 5.7 – 2.8.2016, during Café Aalto opening hours: Monday – Friday 09 – 21, Saturday 09 – 19 and Sunday 11 – 18. Free admission.   ratikatNeljäplus -ryhmä Kesä on totta-valokuvanäyttely 7.3-30.4.2016 HelsinkiYksi laituri, monta keliä - One Dock, Various Conditions -KutsuOmaValo_kutsuKaupunkikuva Hannu Iso-Ojan valokuvanäyttely Malmitalossa 17.2.-12.3.2016 kaupunkikuva malmitalollaViimeiseen mieheen – Till siste man -valokuvanäyttely Valokuvaaja Kari Ahonen 3.12.2015 – 31.1.2016, Kaunialan Sairaalan ruokasali Viimeiseen mieheen – Till siste man -teos on tehty sotiemme veteraanien kunnioittamiseksi ja muistamiseksi. ”Hoivatkaa, kohta poissa on veljet, muistakaa: Heille kallis ol’ maa. Kertokaa lastenlapsille lauluin: Himmetä ei muistot koskaan saa!” Veteraanin Iltahuuto Kuvatut sotiemme veteraanit ovat Kaunialan Sairaalan (aiemmin Kaunialan sotavammasairaala) asiakkaita, jotka ovat asuneet Kaunialan sairaalassa tai ovat olleet kuntoutuksessa ajalla 1.6.-5.9.2015. Sotiemme veteraaneja on kuvattu teokseen yhteensä 120, heidän keski-ikänsä on 93 vuotta, vanhimmat 104 vuotta. Kuvaukset on toteutettu vain luonnonvaloa hyväksi käyttäen Kaunialan Sairaalan miljöössä sisällä ja ulkona. Suurikokoinen (40 m²) teos jakautuu kuuteentoista osaan ja se koostuu sotiemme veteraanien kuvista ja lausumisista sekä muusta infosta. Teoksen suojelijana on Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Vernissage / Avajaiset 3.12.2015 klo 13 – 15 4.12.2015 – 31.1.2016 Open every day / Avoinna joka päivä klo 11 – 17 FREE ENTRY / VAPAA PÄÄSY Näyttely sijaitsee Kaunialan Sairaalan ruokasalissa, pääsisäänkäynnistä hissillä kaksi kerrosta alaspäin. Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen Projektikoordinaattori Kirsti Virta, puhelin: 044-906 1603, sähköposti: kirsti.virta@kauniala.fi Lisätiedot Kari Ahonen, puhelin: 0500-531 567, sähköposti: kuvauskari@gmail.com ********* Elämää ratikoissa Helsinki / TallinnaGalleria_Nottbeck_LehdistoratikatEntas_sitten2015Dix_juliste_H540

Digiphotographic näyttely Erik Lauraeus

mm. Hi babyArtExpo Logout!

International Art Exhibition in Rome (Italy)
from October 24,2015 to October 31,2015 vernissage saturday October 24,2015 at 18
In the centre of city La Vaccarella Art Gallery in Vicolo della Vaccarella,12 00186 Rome
Artistic director of gallery and curator of the exhibition Renato Costrini.
Web Hi Baby

Grönlund Yhdeksan hoyrylaivan regatta

CafeAalto_Juliste_ElamaaRatkoissa

Valokuvaajat Tuula Heikkinen Espoosta ja Aija Lehtonen Helsingistä ovat työstäneet yhteisnäyttelyn ”Elämää ratikoissa – Tallinna Helsinki” yhteistyössä Tallinnan Fotomuuseumin kanssa. Näyttelyn ensimmäinen ripustus oli keväällä 2015 Fotomuuseumin galleriassa.

Kuvasimme kahden kaupungin tarinoita raitiovaunukulttuurin ympärillä ja raitiovaunuissa matkustavista ihmisistä taltioiden hetkiä ja tunnelmia. Ikuistimme ihmisiä menossa jonnekin – läsnä ohikiitävässä hetkessä. Joku selaa puhelintaan tai päivän lehteä, toinen on uppoutunut omiin ajatuksiinsa ja jossain ystävykset vaihtavat kuulumisia. Vaunut kulkevat raiteillaan ja pysäkeillä matkustajat vaihtuvat. Kun vaunu nytkähtää liikkeelle, se jatkaa matkaa kolisten, huojuen tai joskus jopa lähes äänettömästi. Matkalla kaupunginosien vaihtuvat maisemat ja kadulla kulkevat ihmiset lipuvat ohi.

Näyttelyssä tutustutaan raitiovaunuilla matkustaviin ihmisiin ja kaupunkimiljöisiin eri vuorokauden aikoina. Valokuvissa tapahtumat esitetään niinkuin ne kuvaushetkillä olivat. Niissä näkyy jokapäiväisiä tilanteita, kaupunkimaisemia sekä muotokuvia raitovaunuissa matkustavista ihmisistä.

Näyttelyssä pääsee tutustumaan raitiovaunukulttuuriin Suomenlahden molemmin puolin.

Linkki näyttelyn nettigalleriaan: www.adessa.fi/Elamaa_ratikoissa_Helsinki_Tallinna

Tuula Heikkinen (KIP, VAT) tuula.heikkinen@adessa.fi www.adessa.fi

Aija Lehtonen (KIP, VAT) aija.lehtonen@studiocamera.fi www.studiocamera.fi

Markku_juliste_1_number one_korjattuOrkideasta ojanpenkalleMarjut korhonen   Sanna Reposen valokuvanäyttely Ulkosaaristoa ja sisämaata 4.5.-14.6.2015 Ulkosaaristo-osuuden kuvat on otettu Suomenlahdella Porvoon ulkosaaristossa, noin 15 meripeninkulman päässä Helsingistä sijaitsevalla karujen kallioluotojen muodostamalla Söderskärillä. Sisämaahan sijoittuvat kuvat on otettu niinikään lähellä Helsinkiä, Espoon Kunnarlassa sijaitsevan vanhan kesämökin puutarhassa. Laakso-galleria, Laakson sairaalan P-porras, Lääkärikatu 8. Auki joka päivä kello 7-22.f   ELU_TRAMMIS_JPEG_Heikkinen_LehtonenTuula Heikkinen & Aija Lehtonen Valokuvausmuseon galleria, Tallinna 23.4. – 26.5.2015 Kaksi valokuvaajaa Suomesta, Tuula Heikkinen Espoosta ja  Aija Lehtonen Helsingistä, ovat työstäneet yhteisnäyttelyn Elämää ratikoissa – Tallinna Helsinki yhteistyössä Tallinnan Fotomuuseumin kanssa. Kuvasimme kahden kaupungin tarinoita raitiovaunukulttuurin ympärillä ja raitiovaunuissa matkustavista ihmisistä taltioiden hetkiä ja tunnelmia. Ikuistimme ihmisiä menossa jonnekin –  läsnä ohikiitävässä hetkessä. Joku selaa puhelintaan tai päivän lehteä, toinen on uppoutunut omiin ajatuksiinsa ja jossain ystävykset vaihtavat kuulumisia. Vaunut kulkevat raiteillaan ja pysäkeillä matkustajat vaihtuvat. Kun vaunu nytkähtää liikkeelle, se jatkaa matkaa kolisten, huojuen tai joskus jopa lähes äänettömästi. Matkalla kaupunginosien vaihtuvat maisemat ja kadulla kulkevat ihmiset lipuvat ohi. Näyttelyssä tutustutaan raitiovaunuilla matkustaviin ihmisiin ja kaupunkimiljöisiin eri vuorokauden aikoina. Valokuvissa tapahtumat esitetään niinkuin ne kuvaushetkillä olivat. Niissä näkyy jokapäiväisiä tilanteita, kaupunkimaisemia sekä muotokuvia raitovaunuissa matkustavista ihmisistä. Näyttelyssä pääsee tutustumaan raitiovaunukulttuuriin Suomenlahden molemmin puolin.www.linnamuuseum.ee/fotomuuseumwww.facebook.com/fotomuuseum Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 22.4 klo 17.00!   Web Juliste3 Valokuvanäyttelyni Tallinassa on avattu, jatkuen hamaan syksyyn, siispä jos on loma- tai muita matkoja etelään kandee käydä vaikka Teoteater Lämpiössä Fraktaalinäyttelyä katsomassa. Samalla voi myös tutustua naapurimaamme esittävään teatteritaiteeseen. Kevättä odotellessa Erik Lauraeus MFIAP Osoitteessa Teoteater Vana-Kalamaja 9a 101414 TALLINN Vaan aatoksi mi kauas entaaLuonnonmuotoja_juliste A3_Pohj.kult.piste_cmyk_300_OKSanoitko_lähtiessäsi_näkemiin_juliste_web GALLERIA KALLERIA, Kaarlenkatu 10, Helsinki, Kallio Avoinna:  tiistai – sunnuntai klo 13.00 – 18.00. Maanantaina suljettu. Kameraseura TaidelaaksoRutas-Mattimielenmaisemia72Lauantaita_juliste_netti Kameraseura ry:n Lauantaikameroiden valokuvanäyttely 72 Lauantaita kirjasto turnee on viimeistä kertaa esillä Pasilan kirjastossa, ajalla 1–30.10.2014. Näyttely esittelee Näkymiä, tunnelmia, hetkiä, elämyksiä Kameraseuran Lauantaikamerat-ryhmän kuvausretkiltä katukuvauksen hengessä. Takana 72 lauantaitaHelsingin kaduilla, toreilla, puistoissa ja rantamilla. Koettuina myös Utö, Jurmo, Turku, Tampere, Porvoo, Fiskars, Billnäs, Salo, Tallinna, Riika, Kööpenhamina, Tukholma… Kaiken näkyvän ja olevan tutkailua, ihmettelyä ja kuvallista jakamista. Pasilan kirjasto Kellosilta 9, 00520 Helsinki ma-to 9–20, pe 9–16 ja la 10-16 Paras nayttelykutsu_2natura - obscuraLaakson näyttely_MG_9017uus1080POSTERIHumAntsLAAKSOhelsinkifaceliftjuliste_web   Helsinki Facelift – Soili Mustapään valokuvia 16.4.-25.5.2015 Virka Galleria, Sofiankatu 1 / Pohjoisesplanadi 11-13,  Helsinki Helsinki Facelift -näyttelyn perusajatuksena on tutkia henkilökuvan ulottuvuuksia sosiaalisessa mediassa: mitä muuta profiilikuva voi olla kuin peilin kautta otettu kännykkäkuva, vanha albumikuva nuoruusvuosiaan haikailevasta keski-ikäisestä tai vaikkapa graafisesti tuotettu sarjakuvasankari. Olisiko perinteisen potrettikuvauksen metodeilla jotakin annettavaa vai olisiko mahdollista löytää jotakin uutta? Valokuvaaja Soili Mustapää kuvasi Facebook-kavereitaan näyttelyä varten. Lähtökohtana oli kuvaajan ja kuvattavan välinen luottamuksellinen suhde. Helsinki Facelift –projekti oli parhaimmillaan voimauttavaa ja vahvisti kuvattavien itsetuntemusta. Profiilikuvat toimivat myös sosiaalisena käyntikorttina, jotka välittävät viitteitä henkilön kokonaisolemuksesta. Soili Mustapää (s.1956) on helsinkiläinen mediataiteilija ja valokuvaaja. Mustapää on erikoistunut muotokuva- ja dokumentaarivalokuvaukseen. Näyttelyn aukioloajat: ma-pe 9-19, la-su 10-16. Vapaa pääsy Lisätietoja: www.virka.fiMeilahti_juliste_50x70_TF_H Meilahden sairaalan pääaula 5.5. – 1.6.2014 Back to the Green Leaves Pentti Arpalahden ja Taina Helmisen valokuvissa palataan takaisin vihreisiin lehviin.   julistep   Metsä on ollut ja tulee aina olemaan suomalaisille pyhä asia. Siellä on palvottu esikristillisiä henkiä iät ja ajat. Nykyäänkin monet uskovat metsän voimiin. On voimaannuttavaa seikkailla synkässä luonnon äänien täyttämässä vanhassa metsässä, jos sellaisen sattuu löytämään. Moderni metsätalous on köyhdyttänyt jo pitkään metsän ulkomuotoa ja lajistoa. Pahimmillaan huomaa kävelevänsä viivasuoraan istutettujen samankorkuisten puiden joukossa, mikä tuhoaa luovuuden. Valokuvaaja ja taiteilija Elina Helkala (s.1987) on Metsän sylissä -näyttelyn valokuvateoksissaan tuonut metsän ja sen olennot omasta mielenmaailmastaan muiden katseltavaksi. Metsät, suot ja muut luonnontilaiset ympäristöt ovat hänelle hyvin tärkeitä paikkoja ja työskentelyn innoittajia. Kiinnostus suomalaiseen muinaisuuteen ja kansanperinteeseen näkyy selvästi hänen teoksissaan. Teokset ovat joko puhtaita valokuvia tai digitaalisella kuvankäsittelyllä luotuja teoksia. Elina on opiskellut kuvataiteiden ohella myös muinaistekniikkaa.

Soili Mustapään valokuvia

http://www.virka.fi/fi/galleria/tiedotusvalineille72Lauantaita_A5_kevyt-1 Lauantaikameroiden valokuvanäyttely 72-Lauantaita on saanut kutsun kirjastoihin kiertäväksi näyttelyksi. Näyttely starttaa 17.2.–15.3. Jakomäen kirjastossa, josta se siirtyy 15.3.–12.4. Tapulikaupungin kirjastoon sekä vielä ennen kesälomia Etelä-Haagan kirjastoon 12.4.–10.5. Lisäksi se on Pasilan kirjastossa lokakuussa.   Laaksojuliste_Orkidea_50x70_b_h550_Kameraseura72Lauantaita_A5_kevytPasilan-juliste_pvm_630x441   DEFINE BEAUTY Pentti Arpalahden ja Taina Helmisen valokuvia Pasilan kirjaston Galleria 1. krs 4.11.2013 – 30.11.2013 Aukioloajat http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/Aukioloajatselkameri_fiNAFO3-ryhmän valokuvia Grönlannista  Kristiinankaupungissa 16.9-20.102013 Grönlanti-näyttelyyn osallistuu seitsemän hyvin eritaustaista kuvaajaa ammatin ja aikaisemman kuvauskokemuksen suhteen.  Yhteistä näille kuvaajille on Axxellin kaksivuotinen luontovalokuvauksen koulutus, joka alkoi keväällä 2001 (NAFO 3).  Koulutukseen kuuluu teorian lisäksi matkoja kiehtoviin luontokohteisiin.  Olemme kuvanneet lintuja Pohjois-Norjan lintuvuorilla, maakotkia ja karhuja piilokojuissa Kuusamossa, tunturimaisemia  ja maisemia, eläimiä ja lintuja Etelä-Afrikassa. Heinäkuun 20-27 päivä kesällä 2012 matka suuntautui Grönlantiin, jossa ensimmäinen kohde oli Kangerlussuag ja  sisämaassa sijaitseva irtoava jäätikkö.  Kuvasimme mm. värikkäitä kasveja, napajäniksiä ja myskihärkiä lumoavissa maisemissa.  Toinen kohde oli itärannikon Disko-lahti Ilullisatissa ja sen kelluvat jäävuoret.  Kameralla taltioitui merimatkoilla mm. myrskylintuja, lokkeja ja pärskyviä valaita.

S'catman

 

Taiteilijamuotokuvia 16.9.-31.10.2013

Jarmo (yammu) Jauhiainen

Tornituvassa on esillä pienoisnäyttely Jarmo Jauhiaisen projektista, joka esittelee joukon suomalaisia legendoja taiteen maailmasta. Mukana on muotokuva muun muassa:  Reijo Kelasta, Harri Kivestä, Helena Lindgrenistä, ritva oksasesta  ja  Seela Sellasta. –  Ajatukseni nyt nähtävästä näyttelystä alkoi pienestä ideasta kuvata  suomalaisia  eri alojen  taiteilijoita. Näyttelyn idea muhi pari vuotta, kunnes satuin puhumaan ideasta sopivaan aikaan sopivassa paikassa: Tutustuin kuvataitelija Harri Kiveen erään hänen näyttelynsä dokumentoinnin yhteydessä, ja kysyin, saisinko kuvata häntä ideaani liittyen. Harri ihastui ideaan, otti kopin  ja päätyi lopulta näyttelyni tuottajaksi. Kivi on toiminut neuvonantajana näyttelyni eri vaiheissa sekä auttanut erityisesti kontaktien luomisessa taiteilijoihin. Kaikkiaan näyttelyyn on kuvattu 30 taiteilijaa noin puolentoista vuoden aikana. On ollut suuri etuoikeus päästä tekemään töitä huippunimien kanssa! – Kaikki kuvat on kuvattu helsinkiläisen Kameraseura ry:n studiolla samoilla säädöillä ja samalla taustalla. Otin jokaisesta mallista tietyn määrän kuvia istuen sekä seisten, ja ohjeistin malleja vain hieman, lähinnä esimerkiksi katseen ja asennon osalta. Muuten kuvattavat asettuivat kuvaan kuten itse tahtoivat. – Jos pitäisi valita malleistani ikimuistoisin, se olisi varmasti Jorma. Jorma Uotinen on persoonallinen henkilö ja taiteilija, ja tämä myös näkyy hänen kuvassaan. Kun katsoo uraa taaksepäin, niin oli usein vaikea valita köyhän taloudessa ruuan ja filmin väliltä. Valokuvaaja: Jarmo”Yammu”Jauhiainen AFIAP Ravintola TORNITUPA Avoinna: Ma-pe  8-14:30        Haapaniemenkatu  7-9. b Kuva Yammu Jauhiainen: Harri Kivi   Kuvia-Vuosaaresta-kutsuUutiskirjeen Antti Lumikarin näyttelystä Antti Lumikarin valokuvanäyttely Vie kamera ulkoilemaan keskiyön aikaan ja viivy aamuseitsemään. Älä suuntaa niitylle, metsään, järven tai meren rantaan vaan Helsingin Kallioon. Älä kuvaa lintuja, kukkia tai aamunkoittoa. Tämä on täsmälleen mitä Antti Lumikari on tehnyt kesäöinä vuosina 2009 – 2012, lähtenyt kaupungin yöhön ja pyytänyt saada roikkua ventovieraiden ihmisten mukana jonkin aikaa – ja kuvannut, kun hetki on oikea. Tuhansista kuvista on suodattunut 50 kuvan näyttely Galleria Luovaan Suvilahdenkatu 10 A 5.krs. Näyttely on auki 16.9.-11.10. mape  klo 11-18. Lisäksi lauantaina 28.9. klo 14 järjestetään samoissa tiloissa taiteilijatapaaminen, jossa kuvaaja kertoo projektistaan.   050325-0201-20D KUVA: Olli Pitkänen

MIKÄ SE SELLAINEN SUOMI ON – valokuvanäyttely

Paikka Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo Avajaiset Tiistaina 10.9.2013 klo 18-20 Aika 10. – 22.9.2013 Näyttely on avoinna Espoon kulttuurikeskuksen aukioloaikojen mukaisesti (www. http://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Kulttuuri/Kulttuurikeskukset_ja_talot/Espoon_kulttuurikeskus.fi) MIKÄ SE SELLAINEN SUOMI ON? –näyttely on Ihmemaa –ryhmän neljäs yhteinen näyttely. Näyttelyssä jokainen ryhmän jäsen tuo oman näkemyksensä Suomesta esille valokuvien avulla. Tavoitteenamme on kuvata aitoa Suomea aidoille suomalaisille ihmisille. Ihmemaa-ryhmään kuuluvat kymmenen kuvaajaa ovat aiemmin pitäneet yhdessä kolme valokuvanäyttelyä: Siirtymiä vuonna 2010 Helsingissä, Liisattu Paratiisi vuonna 2012 Helsingissä ja Liisattu Paratiisi vuonna 2013 Orimattilassa. Ihmemaa –ryhmään kuuluvat seuraavat henkilöt: Maria Isotalo, Päivi Kahila, Juha Karttunen, Kaarina Leppämäki, Pekka Nisula, Olli Pitkänen, Jari Porkka, Hanna Toropainen, Seppo Tuomaala ja Kari Väisänen Toivomme, että nautitte näyttelystä. Näyttelyn yhteyshenkilö on Kaarina Leppämäki (kaarina.leppamaki@acamedia.fi)   992851_10201548230411836_2016434094_n  Maaseutu on idylli, jonka perusominaisuuksiin kuuluu luonto ja luonnonvoimat. Samat voimat, jotka toimivat lähiöissäkin. Luonnon vallanneet esineet ovat jääneet maaseudulla syrjään eri lailla kuin lähiöissä. Maaseudulla esineet ovat ikään kuin varastoitu, pistetty syrjään, jotta ne voitaisiin sitten tarvittaessa ottaa käyttöön. Lähiöissä taakse jääneet tavarat ovat selkeämmin roskaa, jätettä, jota ei edes hyvällä tahdolla ole tarkoitus ottaa enää käyttöön. Valokuvieni tarkoitus ei kuitenkaan ole olla mikään projekti maaseudun salatuista kätköpaikoista, vaan pyrkimys on ollut puhtaasti esteettinen ja mielenmaisemallinen. Mielikuvani nuoruuteni lähiöstä joka oli minun maa ja seutu. Teidän, Juha Halmu Laterna Magica, Kirjagalleria, Rauhankatu 7 30.7 – 17.8 2013 Mon-Fri/ma-pe 11-13.30, 14-17.30 Sat/la 12-15   otokkaMUISTA HUOLTAA SIIVET II- valokuvanäyttely   Paikka           Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki Avajaiset       Maanantaina 11.3.2013 klo 18-20 Aika                12. – 27.3.2013 Näyttely on avoinna Kulttuurikeskus Stoan aukioloaikojen mukaisesti (www.stoa.fi) MUISTA HUOLTAA SIIVET on kahden helsinkiläisen valokuvaajan ja ystävän yhteinen näyttely.  Muista huoltaa siivet –näyttely oli esillä Pitäjänmäen kirjastossa lokakuussa 2012. Ajatus näyttelyn teeman laajentamisesta ja kuvamateriaalin lisäämisestä oli syntynyt jo aiemmin. Muista huoltaa siivet II kertoo musiikista, tunteista ja elämyksistä. Teema on syventynyt ajan kuluessa ja lopputulos on kokonaisuus joka on enemmän kuin osiensa summa. Näyttelyn valokuvaajat ovat Hanna Toropainen ja Kaarina Leppämäki. Toivomme että nautitte näyttelystä. Näyttelyn yhteyshenkilö on Kaarina Leppämäki (kaarina.leppamaki@acamedia.fi)

Susanna Honkasalon bändikuvia on näytteillä Studioravintola Paksussa toistaiseksi (31.1.2013->)

Osoite on Yliopistonkatu 5. Paksu on auki ma-ti 08-02, ke-pe 08-04 ja 10-04.    

Roma Nero – Jarmo Hämäläisen valokuvia Kirjasto 10:ssä 28.1.-10.2.2013

Vierailin heinäkuussa 2012 Roomassa. Kesän lämpöaalto oli juuri silloin päällä, ja öisinkin lämpötila saattoi olla +20. Yllätyin siitä, kuinka kaupungin sykkivä yöelämä alkoi vetää minua puoleensa, ja ryhdyin dokumentoimaan sitä. Tuloksena oli tämä mustavalkoinen kuvasarja. Kuvien pääosassa ovat Rooman kadut ja kujat, ihmisineen ja äänekkäine kulkuneuvoineen. Kuvien vallitseva elementti on musta (nero), joka sitoo kuvat toisiinsa luomalla visuaalisen jatkuvuuden niiden välille. Kuvat on kuvattu perinteiseen tapaan kinofilmille.      

Anu Likonen valokuvia 29.1.-10.2.2013 Espoon Kulttuurikeskus, näyttelytila

Anu Likosen valokuvanäyttely on matkakertomus rintasyöpään sairastumisesta, puolitoista vuotta kestäneistä hoidoista, paranemisesta ja uuden elämän aloituksesta vaikean sairauden jälkeen. Näyttely on ollut aiemmin esillä Etelä-Suomen syöpäyhdistyksen tiloissa loka-marraskuun vaihteessa 2012. Näyttelyä on tehty yhteistyössä myös Syöpäsäätiön Roosanauha-kampanjan kanssa ja Foto Mannelinin kanssa. Kuvaaja haluaa näyttelyllään hälventää monia syöpään liittyviä pelkoja ja ennakkoluuloja sekä kannustaa muitakin syöpäsairaita itsensä toteuttamiseen ja mielekkään harrastuksen löytämiseen.   Avajaiset 29.1. klo 17 Espoon kulttuurikeskus Kulttuuriaukio 2 02100 Espoo

Vuoritalo muistoissamme

Käpyläläinen Toivo Koivisto on vuosien ajan taltioinut legendaarisen Vuoritalon vaiheita. Viimeinen suuri tulipalo johti talon purkamiseen ja tällä hetkellä paikalle on vain talon rauniot. Nyt näistä Vuoritalon dramaattisista viimeisistä hetkistä toteutetaan valokuvanäyttely Käpylän kirjastoon ajalle 25.2.-15.3.2013. Vuoritalo muistoissamme Toivo Koiviston valokuvanäyttely Vuoritalon kohtalon hetkistä Käpylän kirjastossa 25.2.-15.3.2013 Väinölänkatu 5 Avoinna ma-to klo 9-20 ja pe-la. klo 9-16 Avajaiset 25.2. klo 17    

VALOKUVANÄYTTELY – PHOTO EXHIBITION 1.10.- 30.10.2012

hämärässä. hylättyjä. – in the dusk. abandoned ones. Prisma galleria, Kannelmäen Prisma 2. krs. Kulttuuriyhdistys Perspektiivi ry Pentti Arpalahden ja Taina Helmisen kuvia hylätyistä ja hetkistä hämärässä. Palaa takaisin astu varjoihin Hylätyt kietoutuneina hiljaisuuteen Eilisen muistot alati vaiti Muistatko kukoistuksen ajan kauneuden joka hämärässä hiljaisuuteen häviää – T.H. ”Suunnistus on niin hauskaa, että on ihme, ettei sitä ole syntinä kielletty.” Näin tuumi jo Tahko Pihkala. Tätä hauskuutta on voinut harrastaa Helsingin Suunnistajien järjestämillä Iltarasteilla jo 35 vuotta, jona aikana on ehditty kirjata satojatuhansia suorituksia. Iltarastit on Helsingin Suunnistajien järjestämä kuntorastitapahtuma. Iltarastit aloitti nyt ympäri Suomea suosituksi tulleiden kuntorastien (iltarastien) järjestämisen vuonna 1977. Pelkästään Helsingin Suunnistajien Iltarasteilla tehdään vuosittain 10 000 suunnistusta. Iltarastien osanottajat ovat suurimmalta osin eri-ikäisiä tavallisia kuntoilijoita. Nuoret ja myöhemmällä iällä innostuneet, vasta-alkajat sekä Suomen huippusuunnistajat tapaavat Iltarasteilla ja lähtevät metsään. Iltarasteista on olemassa aika vähän valokuvia. Valokuvanäyttely paikkaa osaltaan tätä puutetta. Näyttelyssä on esillä valokuvia suunnistajista, Iltarastien eri toiminnoista, kartan ostosta, lähdöstä, kartanpiirtämisestä, rasteilta, maastosta, maalista ja tietenkin suunnistukseen kuuluvasta jälkipelistä. Näyttely liittyy Iltarastien 35-vuotisjuhlavuoteen. Lisää tietoja Iltarasteista löytyy osoitteesta www.helsinginsuunnistajat.fi Näyttelyn valokuvaaja Hannu Lehto on aktiivinen kuntosuunnistaja ja valokuvaaja.   Juha Halmu: Valokuvia Koottua parhaimmistoa Paikka: Suomenlinnan kirjasto, Helsinki 2. marraskuuta – 26. marraskuuta 2011 Avoinna: ke-to 14-19.45 pe-la 10-15 Juha Halmu http://www.juhahalmu.fijuha@juhahalmu.fi 050 442 5049   Jarkko Antikainen – VALOKUVANÄYTTELY “ONNELLISIA  SATTUMUKSIA” Red Gallery/Café Red Arkadiankatu 19, Helsinki 3.-28.1.2011 Avoinna Ma-Pe 8-18 Tämän näyttelyn kuvat kuuluvat sarjaan “kaikki ei ole ihan miltä näyttää”. Kuvat ovat kuin lelukameralla otettuja: eivät kovin hyvälaatuisia, mutta niissä on oma viehätyksensä. Pyrkimyksenä ei olekaan korkealaatuinen, tarkka kuva, vaan pikemminkin tunnelmallinen otos. Uusissa kamerapuhelimissa on ”lelukameratekniikkaa” käyttäviä ohjelmia. Niissä on lukemattomia mahdollisuuksia, jotka vaativat oman opettelunsa, niin kuin mikä tahansa kamera. Lopputulos on kuitenkin aina pieni yllätys: kamera leikkii kuvan kanssa ja parhaimmillaan kuvaajan ja kameran yhteistyöstä syntyy onnellisia sattumuksia, “happy accidents”. Kuvavalinnat ovat Lauran.

Holy Cow Helsingin Rautatieaseman Länsisiivessä 21.–28.11.2010.

Eugene Farrelin kokoelma valokuvia matkalta Intian kultaisella kolmiolla. Näyttelyssä on vieraskirja. Tervetuloa!

Welcome everyone to visit my (Eugene Farrel) first solo photo exhibition titled Holy Cow, a collection of travel documentary photos from India’s Golden triangle.The photos will go on show at the west wing of Rautatieasema Helsinki 21.–28.11.2010. The exhibition stays there for the week, so please feel free to pop in and have a look at the pictures any time that is suitable for you. Comments to the guestbook are welcomed and appreciated. Welcome!

TEEMAn nettinäyttely: Liike

Linkki http://kameraseura.kuvat.fi/kuvat/Teema/Nettin%E4yttely+LIIKE/ Tervetuloa katselemaan erilaista näyttelyä!

Dmitri Zudov & Jason DeBose: SQUINT 6.10. – 24.10.2010

Tervetuloa avajaisiin tiistaina 5.10. klo 17-19 Välkommen på vernissage tisdagen den 5.10. kl. 17-19 Welcome to the opening Tuesday, October 5th at 5-7 pm InvitationFacebook event Galleria Nunes Pohjoinen Rautatiekatu 17 A-a, 00100 Helsinki www.galleria-nunes.com | info@galleria-nunes.com Puh. 044 545 2240 | Avoinna ti-pe 12-17, la-su 12-16 The exhibition ’Squint’ draws its name from the straining movement of the eyes in which they narrow to give the viewer a sharper, more certain idea of what lies before them. Painter Dmitri Zudov and photographer Jason DeBose have invited this reaction to their work on a regular basis in recent years in Finnish exhibitions as viewers have inquired especially from a distance (and even close up) if Zudov’s work is indeed the produc…t of a photograph and similarly if DeBose’s is truly a painting. This case of easily-mistaken identity grows out of a quality the two artists share in style. Both are known for steering clear of expository views of their chosen locales in favor of centering on moments and point-of-view angles that seem more likely to have been lifted at random from an episode in a person’s memory rather than chosen for their natural beauty. This selection of subject matter manages to convey to the viewer that they are placed into the moments that inspired them, complete with the emotion and disposition of this unknown viewer. In Squint, both Zudov (b. 1976, Moscow, Russia) and DeBose (b. 1979, Pasadena, USA) bring selections inspired by their combined eight years in Finland. The exhibition is the product of the two Helsinki-based artists being selected as recipients of Apurahat monikultturisuutta edistäviin taidehankkeisiin, The Arts Council of Finland’s grant awarded annually to selected artists crafting public exhibits promoting multiculturalism     *********************************************************************************

****************************************************************

Jarkko & Laura Antikainen: Lohjansaaret unet 16.9.–9.10.2010

Tervetuloa avajaisiin torstaina 16.9. klo 17–19 Laterna Magica, Rauhankatu 7, Helsinki. Avoinna ma–pe 11–17, la 11–15. www.laterna.net

Emma Suominen: Mä unohdin sun synttärit  9.9.–6.10.2010 Bar 9

Uudenmaankatu 9, 00120 Helsinki, Avoinna ma–pe 11–02, la–su 12–02.

Aita 2010 Planket Helsingin Rautatieasema 24.8-5.9.2010

Kameraseuran järjestämässä Aita 2010 Planket -näyttelyssä on tänä vuonna noin 30 osallistujaa. Näyttelyn teema oli vapaa, jolloin jokainen kuvaaja on saanut laittaa esille itselleen henkilökohtaisia ja rakkaita valokuvia. Aita on kirjava ja viihdyttävä. Se piristää hetkeksi kaupunkikuvaamme. Aita tuo visuaalista kulttuuria läpikulkutilaan; aktiivisten valokuvauksen harrastajien näkökulman elämästä ohikulkijoiden arkeen. Kameraseura on Suomen ja jopa Pohjoismaiden suurin harrastajavalokuvaajien yhdistys. Toivomme että Aita 2010 Planket innoittaa ihmisiä tarttumaan kameraan ja tutustumaan lähemmin valokuvauksen maailmaan.

Tuula Heikkinen: Tunnelmia Meksikosta 31.3-20.4.2010

Katsele kuvia näyttelystä! Oulunkyläntalo, Kylänvanhimmantie 25. Avoinna ma-to 8-19.00, pe 8-16 Vapaa pääsy, tervetuloa!

Minna Puranen: Maailmani kuvia 1-31.3.2010

Lempäälän Ehtookoto, Katepalintie 9, Lepäälä Poikkeuspäivät, jolloin näyttely on suljettu: 11.,14.,17.,25 ja 26.3

Jarmo Talonen: The Birth of Solaris / photo exhibition 17th February 2010 – 16th March 2010

Where: Solaris Center / Nokia Concert Hall / Estonia pst 9, Tallinn The photos by Jarmo Talonen currently displayed on the exhibition are from the years 2007-2010 and introduce the construction stages of the Solaris Centre and the activities of the people on the construction site. Jarmo Talonen is a certified Finnish civil engineer. Since the 1950s, he has taken photographs of construction projects and construction works, as well as of Finnish and foreign architecture, for the purpose of documentation. The works of the last years include more nature and people. Talonen, who considers photography his greatest hobby, started in 1952 when he took photographs of post-war Lapland, using rather primitive equipment. The first colour photos were born in 1957 in London and Paris. Talonen has studied photography on his own but he has always taken advice from acknowledged masters and followed their example. For fifty years, the main job of Jarmo Talonen has been the designing, contracting, and ordering of outstanding construction projects in Finland and abroad (as well as capturing them on photos); the farthest places are Chile and India. Since 1990, he is engaged in the field of construction as a consultant and as a person carrying out project supervision for foreign credit institutions, among others in Estonia, Latvia, and Lithuania. Before the Solaris Centre, he carried out construction supervision for instance for the Tallinn Post Centre, Radisson SAS Hotel, Viru Centre, and Tartu Prison, where he was acting on behalf of the Council of Europe and the Ministry of Justice of Estonia. The exhibition in the Kameraseura Gallery in Helsinki displaying the best works of 2009 also includes some of Jarmo Talonen’s photos; the topic is Children at War – Children at Peace. Since 2007, he has participated in the joint exhibitions of Kameraseura in Helsinki and Espoo, for example in the Tapiola Church and in the Espoo Cultural Centre. His works have been introduced also on the 250th anniversary exhibition of the Helsinki City Museum Sederholm House and on personal exhibitions in the Helsinki Orthodox Cultural Centre Sofia in 2008 and 2009, and in his home place in the Kirkkonummi Library Porkkala Hall in 2009. He has successfully participated in Finnish photo exhibitions as well, for instance in the Nature Photo of the Year in 2009. He is a member of the Finnish-Estonian friendship society Tuglas.

By the way

Opening of an exhibition at Café Bar No 9, Uudenmaankatu 9, on March 9 2010 from 17-19 More information: http://www.kopcic-photography.net/

Kaksi kilometriä kotoa

Jari Lehtosen ja Jari Mankisen maisemavalokuvia Pitäjänmäen ja Haagan lähistöltä Pitäjänmäen kirjastossa 6. – 27.2.2010, Jousipolku 1, Helsinki ”Miksi mennä merta edemmäksi kalaan, tarvitseeko sitä edes merelle asti mennä.” Olemme tallentaneet maisemia ja miljöötä eri puolella Suomea ja maailmalla. Kuitenkin kaikkein eniten olemme kuvanneet aivan omien kotipiiriemme läheisyydessä, jossa avoimin silmin kulkiessa voi havaita paljonkin mielenkiintoisia yksityiskohtia sekä laajempia maisemia. Joskus maiseman tarkkailijan pitää hieman poiketa sivuun teiltä ja poluilta, tai ainakin valita uusia reittejä kulkiessaan. Myös eri vuoden- ja vuorokauden aikoina ja vaihtelevissa sääoloissa ympäristö näyttää erilaiselta. Tähän näyttelyyn olemme koonneet valokuvia sillä periaatteella, että mikään niistä ei ole kuvattu yli kahta kilometriä etäämmällä kuvaajien kodeista – Jari Lehtosella Lassilassa, Jari Mankisella Reimarlassa. Erityistä innoitusta olemme saaneet Mätäjoen maisemien tarkkailusta ja kuvaamisesta. Näyttelyn kuvat ja nettisivujen teemaan liittyvät kuvaportfoliot pyrkivät tuomaan erilaisia näkymiä alueilta, sekä toisaalta ne tuovat esille kuvaajien erilaisen näkökulman kaupunkimaiseman ja luonnon kuvaamiseen. Linkit valokuviin netissä: Jari Lehtosen nettigalleria http://jale.kuvat.fi/kuvat/2+km+kotoa/ Jari Mankisen nettigalleria http://jarimankinen.1g.fi/kuvat/2+km+kotoa/   MENNEET NÄYTTELYT4.9-3.11.2009 Jarmo ”Yammu” Jauhiaisen näyttely Kontaktiton-Disconnected, Hyvänmielengalleriassa,  Ratakatu 9   Hannu Lehdon valokuvanäyttely ”Välähdyksiä Mätäjoelta” Kanneltalon kahvila, 15.9.-2.10.2009 ”Olen koko aikuisikäni asunut eri puolilla Mätäjoen aluetta. Vuosien aikana olen kulkenut Mätäjoen vartta kävellen ja polkupyörällä lukemattomia kertoja, useimmiten kameran kanssa, mutta aika usein myös ilman kameraa. Kerta toisensa jälkeen ihastelen tiheitä pensaikkoja, Vaskivuoren mahtavaa metsää, satakielilaaksoa, järveä Kannelmäessä, vesiputousta, Strömbergin puistoa ja Isoa Huopalahtea. Valitessani kuvia näyttelyyn koin pulmaksi miten voisi muutamalla valokuvalla kuvata Mätäjoen monipuolisuutta. Erilaisten maisemien, luontotyyppien ja vuodenaikojen vaihtelua on mahdotonta kuvata muutamalla kuvalla. Niinpä päädyin antamaan näyttelylle myös nimeksi ”Välähdyksiä Mätäjoelta”. Kuvat pyrkivät välähdyksenomaisesti kertomaan niistä näkymistä, joista olen saanut nauttia lukuisilla retkilläni Mätäjoen varrella. ” http://www.kivikukkula.com/kanneltalo/valahdyksiamatajoeltajuliste.jpg http://www.kivikukkula.com/kanneltalo/valahdyksiamatajoelta.htm Aita –Planket -09 valokuvanäyttely Helsingin rautatieasemalla KAKSI KUVAKISAA TARJOLLA TAITEIDEN YÖNÄ 21.8.2009 Voita itsellesi aito valokuva! Kameraseura ry:n perinteisessä ”Aita” -näyttelyssä Helsingin rautatieasemalla 17.-30.8.2009 järjestetään Taiteiden yönä perjantaina 21.8. tasatunnein (19-22) arpajaiset, joihin osallistuvilla katsojilla on mahdollisuus voittaa omakseen A3-kokoinen vedos äänestämästään ”Aita” –näyttelyn kuvasta. Arvontaan osallistuva kirjoittaa arvontalipukkeeseen sen kuvan numeron, josta hän pitää eniten. Tasatunnein arvotaan voittaja. Vain edellisen tunnin aikana jätetyt lipukkeet osallistuvat arvontaan. Kuvat toimitetaan voittajille yhteystietojen perusteella parin viikon kuluessa. Arvonnalla Kameraseura haluaa edistää yleisön aktiivista osallistumista tapahtumaan. Kamera Taiteiden yössä: Ota kuva, lähetä ja voita! Kuvaajat ja tähtiartistit kohtaavat Helsingin Taiteiden yössä, joka tarjoaa yli 200 värikästä tapahtumaa. Kamera-lehti haastaa sinut yhdessä Helsingin juhlaviikkojen kanssa tallentamaan ainutkertaisen juhlayön tapahtumia, joten pakkaa kamerasi mukaan taiteiden yön juhlintaan. Palkintona on luvassa lippuja Helsingin juhlaviikkojen esityksiin, Juhlaviikkojen tuotepalkintoja sekä kirja- ja kuvaustarvikepalkintoja. -Toimita kilpailukuvasi maanantai-iltaan 24.08.2009 klo 24.00 mennessä sähköpostilla: kuvakisa@kamera-lehti.fi. -Laita lähetyksen aiheeksi (subject) “Taiteiden yö”. -Lähetä digikuvat jpeg-muodossa. Kuvan pidemmän sivun tulee olla vähintään 1500 ja enintään 4000 pikseliä. -Kirjoita lisäksi viestiin oma nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja kuvan aihe. Kuvaajalla on oltava kilpailuun lähettämäänsä kuvaan täydet oikeudet, sekä hän vastaa myös kuvassa esiintyvien henkilöiden suostumuksesta kuvan käyttöön. Kilpailun järjestäjillä ei ole tekijänoikeudellista tai muuta vastuuta julkaistuista kuvista. Parhaat kuvat esitellään Kamera-lehden syyskuun numerossa ja www.kamera-lehti.fi internet-sivuilla. Helsingin juhlaviikoilla on oikeus käyttää palkittuja kuvia tulevien tapahtumien esittelyssä. Kilpailutiedote myös osoitteessa: www.kamera-lehti.fi Voit myös Taiteiden Yönä tulostaa illan aikana ottamasi kuvan Epson-tuolostuspisteessämme Helsingin Rautatieasemalla. Olemme varanneet aidan, johon ripustamme yleisön kuvia aina klo 22 asti. Kuvat ovat esillä muiden näyttelykuvien kanssa Aita-näyttelyn loppuun asti 30.8. Lisätietoja: www.kamera-lehti.fi sekä www.kameraseura.fi aita@kameraseura.fi 24.8.-12.9.2009 Jaakko Ilveksen maisemakuvia MONIMUOTOINEN MAISEMA Tikkurilan kirjastossa, Lummetie 4, ma-pe 10-20,la 10-16. 3.9.-30.9.2009 Jason DeBose ”From a Sister City” Invitation here More information here Järnätti Gallery – Järvenpää Hall Hallintokatu 4, First and Second Floors Järvenpää, Finland Opening Reception: Thursday, September 3, 2009 6 PM – 8 PM 15.8.-15.10.2009 Jarmo Talonen ” Luonnon ja ortodoksisuuden kohtaaminen” Kulttuurikeskus Sofiaan (Kallvikintie 28, Helsinki 98). Näyttely on avoinna paitsi kello 23.00 – 7.00, mutta tietenkin parhaiten 9.00-17.00 3.-29.6.2009 Janne Kommonen luontokuvanäyttely ’Perintömetsän taikaa’ Karjalohjan kirjaston Kulttuurivintillä Lisätietoja: http://www.luontokuva.org/default.asp?V_DOC_ID=4750 Kulttuurivintti, Karjalohjan kirjasto Keskustie 88, 09120 KARJALOHJA Näyttely on avoinna 3.-29.6.2009 Karjalohjan kirjaston aukioloaikoina. Tiistai klo 10:00-17:00 Keskiviikko klo 13:30-19:30 Perjantai klo 13:30-19:30 Lauantai klo 10:00-15:00 Juhannuksen aukioloajat voivat poiketa ylläolevasta. Ryhmille tilauksesta myös muina aikoina kuvaajan henkilökohtaisella opastuksella. Lisätietoja: Janne Kommonen, puh. 040-4877 181, s-posti: jannek at mac.com 6.6.-6.9.2009 Väinö Lehtosen Korkeasaarivalokuvia 1930- ja 1940-luvulta Korkeasaaren karhulinnan näyttelytilassa. Lisätietoja täältä. 22.4-8.5.2009 Tea Karvinen: Minun Kiinani. Myötämäki, Siltasaarenkatu 28 (Kallion kirkon lähellä) ma,ti,to,pe klo 12-16, ke klo 16-20. www.teakarvinen.pictures.fi 2.4.-9.5.2009 Vesa Koskela: IHMISIÄ JA TARINOITA VIIKISTÄ SEKÄ HERTTONIEMEN HYPPYRIMÄEN JUURELTA. Viikin kirjasto, Viikinkaari 11. Avoinna ma-to klo 10-20, pe-la klo 10-16. Näyttely myös netissä www.vesakoskela.net. 1.4.-30.4.2009 Pyry Peltola: Katsekontakti. Ravintola Pikku-Vallila, Vallilantie 19 30.4.2009 saakka Niilo Anttonen: valokuvanäyttely Laakson sairaalan INFOaulassa (Lääkärinkatu). Kaksi aihetta: Kuukaudet ja Etsin. 8.4. – 3.5. Jarmo Talonen: valokuvanäyttely Vedenpyhitys, Kirkkonummen kirjaston Porkkala-salissa.