Studio ja keikkavalot

Studio on jälleen varattavissa 23.10.2017 alkaen.

Käyttöoikeus vain Kameraseura ry:n jäsenillä, jotka ovat käyneet Studio I -peruskurssin tai Studioperehdytyksen.

Laitteiden käyttöön vaaditaan “ajokortti” eli osoitus laitteiden käyttötaidoista. Kameraseura järjestää studion peruskursseja, joiden jälkeen on oikeutettu vuokraamaan studion keikkasettiä. Mikäli on paljon kokemusta studiokuvaamisesta muualta, riittää muutaman tunnin studioperehdytys, jolloin käydään läpi Kameraseuran studiokalusto ja käyttöperiaatteet sekä turvallisuuskysymykset. Studion keikkasetin vuokraus edellyttää jäsenyyttä. Koulutus.

Kameraseuran kerhotilan Eerikinkadulla voi varata kuvauksiin silloin, kun siellä on tilaa, kts. tapahtumakalenteri tästä. Huomioithan tilan korkeuden.

Hinnat ja maksaminen

Studion käyttömaksu
Käyttömaksu 10 €/h, nuoret ja opiskelijat 5 €/h.
Keikkavalot 2017:  vuorokausi 20 €, viikonloppu 50 €, viikko 100 €.
Maksut etukäteen nettikaupassa. Käyttämättä jäänyt aika tulee maksaa normaalisti, mikäli sitä ei ole peruttu vähintään 24h ennen varausajan alkua.

Varaukset

Kalenterista (kts. alla) näet voimassa olevat varaukset sekä studioon että keikkasetille.
Kun sopiva ajankohta löytyy, tulee varauspyyntö tehdä sähköpostitse.  Varaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, minkä vuoksi varauksia ei oteta puhelimitse vastaan. Sähköpostit käydään läpi arkisin ti-to, joten varauspyyntö tulee tehdä  ajoissa.  Kun varaus on tehty kalenteriin, tulee siitä sähköpostitse vahvistus.
Sähköpostiosoite studio (at) kameraseura.fi.

Heinäkuussa Kameraseuran tilat ovat suljettuina eikä varusteita vuokrata.

Jos varaus tehdään ryhmälle tulee kaikkien nimet ilmoittaa varauksen yhteydessä, ja silloin vastuu jakautuu kaikkien varaajien kesken. Kaikilla varaajilla tulee olla oikeus, ”ajokortti”, studiossa kuvaamiseen. Jos kaikki ryhmäläiset ovat nuorisojäseniä, saavat he vuokrauksen nuorisohinnalla. Mikäli kaikki ryhmän jäsenet eivät ole nuorisojäseniä veloitetaan normaalivuokra.

Studion avaimet

Avaimen studioon ja keikkasetin hakemiseksi voi noutaa maksun jälkeen Kameraseuran toimistolta (Kamera-lehden toimituksesta) osoitteesta Pakkamestarinkatu 1 arkisin ti–to klo 12.00–15.00 tai erikseen sovittuna aikana.

Studion yleisohjeet

Kengät ja ulkovaatteet jätetään studion naulakkoon. Ohjeistus koskee sekä kuvattavaa että kuvaajaa. Jos kuvaustilanne vaatii kuitenkin kenkien käyttöä, tulee kengänpohjat teipata ennen taustakartongille menemistä.
Taustakartonki nostetaan tai lasketaan varovasti käyttämättä voimaa, jotta kartonkiteline ja kartonki eivät rikkoutuisi. Lattia lakaistaan ennen taustakartongin laskemista. Jos kartonki on pahasti likaantunut niin, että se vaikeuttaa kuvausta, voidaan kartongista leikata tarvittava määrä pois. Tiedot tästä merkataan menekkitaulukkoon tai ilmoitetaan studiovastaavalle.

Salaman laukaisin toimii radio-ohjauksella. Kameran päälle sijoitettava pattereilla toimiva laukaisin palautetaan käytön jälkeen aina samaan paikkaan.  Vastaanottimena toimii virtajohdon ja studiopään välissä toimiva yksikkö, jota voidaan tarvittaessa vaihtaa toiseen salamaan. Perinteistä johtoa käytetään vain hätäkeinona. Varalaukaisijat löytyvät studion metallikaapista.

Muut studion varusteet

• Puomi- ja muut jalustat: Puomin kanssa kannattaa harrastaa erityisyyttä varovaisuutta, kun keskikiristintä löysätään. Myös vastapainoa on siirrettävä tarpeen mukaan.
  • Verhot: Studion molton-verhoja voidaan käyttää ja siirtää tarvittaessa. Huomioithan, että ikkunan alla oleva lämpöpatteri olisi hyvä jättää näkyviin, jotta huone pysyy lämpimänä. Jos siis laitat verhon patterin eteen kuvausten ajaksi, nostathan sen ylös ikkunalaudalle kuvausten jälkeen.

Käytön jälkeen studio ja eteinen puhdistetaan kaikesta tuottamastasi roskasta, johon kuuluu myös käytössäsi olleet tilpehöörit. Studiovälineet sijoitetaan alkuperäisille paikoilleen, jotta seuraava käyttäjä löytäisi tavarat omista paikoistaan.

Avaimet palautetaan toimistolle asiakaspalveluaikoina.

Päiväkirja ja ongelmatilanteet

Laita studion päiväkirjaan AINA nimesi ja kuvauspäivä sekä mahdollisesti tekemäsi havainnot ja päivitykset laitteista (esim. lampun vaihto) tai tiloissa muuten. Ilmoita kaikista lampun vaihdoista, korjaustoimenpiteistä ja muista studion ongelmista studiovastaavalle, vaikka ongelma saataisiin korjattua omatoimisesti. Käytä ilmoittamiseen mieluiten alla olevaa lomaketta.

************************************************

Kameraseuran studion palautelomake

Tällä lomakkeella voit jättää palautetta studiosta ja mahdollisista vikatilanteista. Vastauksien avulla studiota pyritään kehittämään tarpeiden mukaan. Samalla pystytään hankkimaan tarpeeksi varaosia, jos jokin on lopussa.

************************************************

Studion keikkavalojen varaus

Varaus sähköpostitse, kuten ohjeet yllä. Keikkasetin varaaja on henkilökohtaisesti vastuussa laitteista yms. Mikäli jotain häviää tai hajoaa varauksen aikana, on se varaajan vastuulla.

Keikkasetin varusteet

Keikkasettiin kuuluvat seuraavat välineet, jotka ovat pakattu kätevästi yhteen matkasalkkuun:

• 3 kpl Multiblitz-välähdyspäätä
  • 3 kpl salamajalustaa
  • 2 kpl radiolähetinvastaanotinta
  • 2 kpl heijastavaa sateenvarjoa
  • 1 kpl läpiammuttava sateenvarjo
  • 1 kpl iso heijastinkupu
  • 2 kpl hunajakenno
  • 1 kpl diffuuseri heijastinkupuun
  • 1 kpl snoot-heijastin

Keikkasetin haku ja palautus

Keikkasetti haetaan ja palautetaan Kameraseuran studiotiloihin, jonka avain noudetaan Kameraseuran toimistolta (Kamera-lehden toimituksesta) osoitteesta Pakkamestarinkatu 1 arkisin ti–to klo 12.00–15.00 tai erikseen sovittuna aikana.

Yhteystiedot

Studiovastaavana toimii Teemu Ojala, puh. O41-4546303, studio (at) kameraseura.fi.
Lisätietoja myös Kameraseuran toimistolta sähköpostitse jasenpalvelut (at) kameraseura.fi ja puhelimitse 0400-802 098 ti–to klo 12.00–15.00.