Suomen suurin kameraseura

Kameraseura ry. on Helsingissä toimiva valokuvauksen harrastajien yhdistys. Kameraseurassa on noin 1400 jäsentä ja se on lajissaan Suomen suurin. Kuukausikokouksien lisäksi jäsenille on tarjolla ohjelmaa alakerhoissa. Myös Natura (ent. Diakerho), TekniikkailtaFiilisfotarit, Maisemakuvaajat, NuoretNäyttelykuvaajatOpintokerhoPersonaTeemailtaAV-ilta, K-movie sekä kansainvälinen International Group kokoontuvat kuukausittain. Lisäksi on noin joka toinen viikonloppu kokoontuvat Lauantaikamerat.

Kameraseuralainen voi mitata taitojaan kilpailuissa, joita pidetään kuukausikokouksissa, Naturassa ja Teemaillassa. Edistyneemmät kuvaajat voivat osallistua Kameraseuran kautta kansainvälisiin valokuvanäyttelyihin.

Monipuolista koulutusta

Seura järjestää jäsenilleen monipuolista ja edullista koulutusta, josta tiedotetaan jäsenlehdessä ”Kameraseuran uutisissa” sekä nettikaupassamme. Peruskurssien jälkeen jäsenten vuokrattavissa on pimiö, digityöpiste ja valokuvausstudio ja/tai keikkasetti. Toiminta tapahtuu Kameraseuran tiloissa, Eerikinkatu 46:ssa.

Kameraseura julkaisee myös Kamera-lehteä, jonka tilaus sisältyy jäsenmaksuun.

Kokous- ja näyttelytilat (juuri tapahtuneen muuton vuoksi tämä osuus päivittyy myöhemmin)

Eerikinkatu 46. Kokoustila
Riittävä AV-varustus.
Kokoustilan yhteydessä keittiö ja nettipiste.

Digityöpiste

Eerikinkatu 46. Digityöpiste.

Kuvankäsittelylaitteistot:

– Minolta-filmi- ja Epson-tasoskannerit

– Samsung- lasertulostin (kaksipuolinen tulostus mahdollista)

– Apple iMac (Mac OS X)

– Ohjelmia: Photoshop CS3

– Polttava DVD/CD-asema, levyke- ja muistikortinlukuasemat.

– PC (Windows 7)

– Ohjelmia: Photoshop CS, Microsoft Office 2000 sekä tarvittavia apuohjelmia…

– Polttava DVD/CD-asema, levyke-, Iomega Zip 100 – ja muistikortinlukuasemat.

– Epson pigmenttiväritulostin (A2)

Valokuvien tulostamiseen jokainen käyttää omaa paperia. Kuvien tulostamisesta peritään maksu, joka määräytyy paperikoon ja tulostusmäärän mukaan! Lasertulostimella tulostimesta ei peritä tulostusmaksua.

Valokuvausstudio – toistaiseksi ei käytettävissä

Studiosalamat 4x Hensel.

Pimiö – toistaiseksi ei käytettävissä

Runeberginkatu 36

Suurennuskoneet: Leitz (kino), Omega (kino-6×9) ja Homrig (9×12).
Filmikehityspurkit, muovikuvien kuivuri, kuumaliimausprässi.

Pimiön yhteydessä 30 m2:n verstastila kuvien viimeistelyä varten.

(Passepartout-leikkuri, odottaa huoltoa.)

Tervetuloa tutustumaan!